Televisión
Cafè d'Idees

Marta Vilalta: "Junts acceptarà la via de negociació amb l'Estat"

Notícia - Cafè d'idees 
  • Marta Vilalta: "Aquest govern serà el del diàleg, no el de la unilateralitat"

  • Amb relació amb l'actuació dels Mossos: "Podríem dir que hem vist males actuacions del foam, males praxis"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, creu que Junts per Catalunya acceptarà la seva proposta de negociació amb l'Estat. Vilalta ha dit que el pròxim govern: "No serà un govern per tornar a la unilateralitat" si bé ha reclamat recuperar l'esperit del 3 d'octubre: "De les eleccions surt reforçada la idea d'un referèndum i negociació".

"Descartem completament un govern amb Comuns"

Sobre la proposta que ahir va fer al Cafè d'Idees Jaume Asens d'un govern d'Esquerra amb els Comuns, amb el suport des de fora del PSC, Marta Vilalta l'ha descartat completament. A preguntes de Gemma Nierga, Vilalta no s'ha volgut pronunciar sobre a qui escollir, si a Junts o als Comuns "No es tracta d'escollir, es tracta d'articular una majoria".

"El model de seguretat pública serà en les negociacions per formar Govern"

Marta Vilalta ha defensat revisar el model d'actuació dels Mossos d'Esquadra després que dimarts una manifestant perdés un ull suposadament per tret d'una bala de foam disparada pels Mossos: "No podem fer un debat simplista, de blanc o negre. És un dels temes que apareix a les negacions i ens agradaria que es pugui fer en el marc del Parlament per poder actualitzar el model de seguretat".

La imputació de Laura Borràs complica les negociacions

Amb relació a la imputació de la cap de llista de Junts per Catalunya, Laura Borràs, la secretària general adjunta d'Esquerra ha reconegut que serà un dels temes que tractaran a les negociacions per formar govern: "És un fet que complica l'evolució del que pot passar, solidaritat amb les persones que pateixen la repressió de l'estat però implacables amb les males praxis".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz