Televisión
Cafè d'idees

Carles Riera denuncia "una nova onada repressiva contra l'independentisme"

  • El diputat de la CUP qualifica l'operació Volhov com "una operació policial i mediàtica construïda per la Guàrdia Civil i les clavegueres de l'estat"

  • Carles Riera anuncia que estan "disposats a entrar al govern i assumir totes les responsabilitats"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

El diputat de la CUP al Parlament,Carles Riera,denuncia que l'operació Volhof "és una operació policial i mediàtica construïda per la Guàrdia Civil i les clavegueres de l'estat", i que "forma part d'una nova onada repressiva contra l'independentisme". Entrevistat per Gemma Nierga ha reclamat "no criminalitzar les formes de finançament de l'independentisme si són per via legal", i considera que l'estada de Puigdemont a Waterloo és una "activitat legítima i legal".

La CUP disposada a entrar al govern

La CUP, aquesta vegada, està disposada a entrar a la Generalitat. Riera ha avançat que estan "disposats a assumir totes les responsabilitats”. “Si entrem al govern serà una magnifica notícia perquè reforçarà la nostra aposta social i nacional" ha apuntat. En aquest sentit ha confirmat que David Fernández ja ha rebut la proposta per formar part de la propera candidatura a les eleccions del 14 de febrer tot i que no ha volgut aclarir si finalment en serà el cap de llista.

Abordar l'obligació del teletreball sempre que sigui possible

Riera ha criticat, d'altra banda, al Cafè d’idees la "manca de falta de coherència per part de la Generalitat en la gestió de la segona onada de la pandèmia". Malgrat tot, ha avançat que "la CUP està disposada a asseure’s avui mateix amb el Govern per donar suport parlamentari i acordar mesures positives". Ha posat sobre la taula l'aplicació obligatòria del teletreball sempre que sigui possible, millorar el transport públic i dotar més recursos “per fer que els resultats de les PCR arribin com més aviat millor”.

La CUP, que es va mostrar molt crítica amb l'anterior Conseller d'Interior, Miquel Buch, sembla ara més còmoda amb el seu substitut, Miquel Sàmper: "té alguns comportaments que ens agraden més". Riera, per cert ha reclamat "tenir respecte i anar amb cura amb les ocupacions que es fan per supervivència”. “Una altra cosa són les ocupacions organitzades per màfies que actuen de la mateixa manera que els fons voltor" ha matitzat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz