Televisión
Cafè d'Idees

Salvador Illa: "Qui té per objectiu la independència divideix, i jo no vull dividir"

  • El candidat del PSC descarta els vots de Vox perquè el volen "a la presó"

  • Defensa la data del 14-F i recorda que el Govern ha de "garantir" la seguretat del vot presencial

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
3 min.

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha reiterat que no pactarà amb cap partit que defensi la independència. Aposta per obrir una etapa de retrobament entre els catalans, ja que segons afirma, l'independentisme divideix. I ha recordat que no és l'opció majoritària a Catalunya.

Condemna les agressions a VOX

El candidat socialista a la Generalitat ha condemnat els atacs violents que han patit els representants de VOX a Vic, Salt i Valls. Illa ha fet una crida al respecte i ha considerat "un error d'estratègia" aquestes agressions "perquè "els hi donen més visibilitat". Pel candidat socialista, a la ultradreta se l'ha de combatre amb arguments i no amb pedres. El candidat del PSC ha assegurat que no pot comptar amb Vox per una eventual investidura perquè el volen "a la presó".

El 14-F ha de ser una jornada segura

Salvador Illa ha confirmat que anirà a votar presencialment i ha defensat la data del 14-F. Creu que el risc és el mateix que anar a comprar a una botiga i que no serà l'inici d'una quarta onada de contagis. Fa una crida al Govern de la Generalitat perquè garanteixi la seguretat tant dels votants com dels membres de les meses electorals.

La catalanitat de Cristòfol Colom

El candidat del PSC a la Generalitat ha mostrat el seu cansament davant qui posa en dubte la catalanitat dels qui defensen seguir dins Espanya. Ha posat de relleu que membres de partits independentistes volen que els que no ho siguin marxin de Catalunya, i que li han dit "nyordo". El candidat socialista aposta per passar pàgina i assumeix que "tots hem tingut part de culpa en el que ha passat, qui més els que han governat".

Salvador Illa ha admès que fa anys que no parla amb Oriol Junqueras -des de la mort de la socialista Carme Chacón- i que no ha conversat mai amb Carles Puigdemont, tot i que sí que ho ha fet amb altres representants d'ERC i JxCat. I ha aparcat qualsevol "actitud venjativa" cap al passat.

Comptaria amb Josep Maria Argimon

Després d'haver anunciat la setmana passada que si arriba a presidir el Govern tindrà Maurici Lucena com a vicepresident econòmic i la doctora Olga Pané com a consellera de Salut, Illa ha explicat que li agradaria que Josep Maria Argimon continués sent el secretari de salut pública. "Tinc molt bona relació amb ell i tinc una magnífica opinió d'ell", ha dit l'exministre de Salut, que aposta per donar-li "continuïtat".

Illa ha exposat que vol un govern de socialistes i comuns i ha tornat a rebutjar la possibilitat d'un pacte amb ERC, "que vol la independència, que és divisiva i no convé". El candidat ha dit que sent que té "l'obligació" de presentar-se a la investidura si és la força més votada el 14-F.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz