Televisión
Cafè d'idees

Rosa Lluch: "Comparar Puigdemont amb els exiliats del 39 no em va fer sentir còmode"

  • Rosa Lluch: "Reconec el component polític, però prefereixo parlar de polítics o activistes presos"

  • La candidata d'En Comú Podem demana paciència davant dels resultats que els pronostiquen les enquestes

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

La candidata d'En Comú Podem per Girona, Rosa Lluch, ha reconegut que es va sentir incòmode amb la comparació que va fer el líder de Podemos sobre Carles Puigdemont i els exiliats de la Guerra Civil Espanyola. Lluch ha destacat la importància que Pablo Iglesias reconegués els presos i exiliats polítics, però ha considerat que la imatge que tenim dels exiliats, lliga poc amb "la imatge que ens estan oferint aquestes persones polítiques que són a l'estranger".

"Volem una República federada on Catalunya tingui sobirania pròpia"

Rosa Lluch ha defensat que Catalunya tingui sobirania pròpia dins d'una Espanya Republicana, com inclou el programa electoral d'En Comú Podem. La candidata per Girona de la formació morada ha descartat que el referèndum sigui la solució, si no que serà el fruit del diàleg entre totes les parts el que s'acabi portant a referèndum.

"El nivell d'exigència amb Comuns els fa pagar un preu electoral"

Sobre els pactes postelectorals, la candidata d'En Comú Podem no ha volgut dir a qui votarien com a president de la Generalitat, si a Pere Aragonès o a Salvador Illa: "No votarem sigles, sinó polítiques". Rosa Lluch també ha demanat "paciència" davant de les enquestes que els pronostiquen una davallada electoral i ha destacat que hi segueix havent un gruix important d'indecisos.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz