Televisión
Cafè d'Idees

Josep Sánchez Llibre: "Llenço un S.O.S. Les ajudes han d'arribar ja"

  • El president de Foment titlla d'arbitràries i injustificades les restriccions de la Generalitat

  • Demana més valentia al Govern de Sánchez i que s'endeuti el que calgui

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball Nacional, ha denunciat de manera contundent la situació de desesperació que viuen milers d 'empreses. Assegura que la situació econòmica actual és pitjor que la que es va viure després de la Guerra Civil espanyola. En el programa 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, ha explicat que molts d'aquests petits i mitjans empresaris estan perdent les seves economies familiars i ha vaticinat que una majoria no tornarà a obrir el seu negoci.

La urgència dels ajuts

Sánchez Llibre ha exigit mesures urgents "d'una punyetera vegada" abans que els negocis tanquin definitivament. En un to d'indignació ha reclamat a les administracions ajuts directes, ajornar impostos, que el Govern espanyol aporti 50.000 milions d'euros i que la Generalitat posi tots els seus recursos per ajudar els empresaris.

El "desgovern" a la Generalitat i la necessitat d'eleccions

El president de Foment ha titllat d' "arbitràries i injustificades" les decisions de la Generalitat d'obrir i tancar repetidament l'economia. Ha acusat el Govern català de "falta de lideratge polític i d'autoritat moral" i l'ha retret la seva manca de diàleg amb els agents socials. Per aquest motiu, ha considerat del tot necessària la celebració de les eleccions catalanes. És més, ha assegurat que si s'endarrereixen, l'economia no podrrà suportar tants mesos sense govern.

Els fons europeus i el seu repartiment

Sánchez Llibre ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que faci realitat el pla de xoc anunciat per sectors com el de la restauració. El president de Foment ha reconegut que endeutar-se ara implicarà apujar impostos en un futur, però ha insistit en la situació d'urgència que patim. Creu que els ajuts europeus no arribaran fins finals de 2021 i s'ha de resoldre la situació abans. Sánchez Llibre ha convidat a les ministres Nadia Calviño i María Jesús Montero a trepitjar el carrer i veure la realitat de sectors com la restauració, turisme i petites botigues.

Mantenir els ERTO durant tot l'any 2021

El president de Foment està convençut que s'han de mantenir els ERTO durant tot l'any 2021. "Si no arriben lels ajuts de l'administració, aquests ERTO es transformaran en ERO, i llavors la situació empitjorarà", afirma. Ha alertat que la destrucció de teixit empresaral i llocs de treball pot ser irreversible.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz