Televisión
Cafè d'Idees

Josep Maria Álvarez: "La primera etapa del teletreball va ser un 'xollo' pels empresaris"

  • Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT, denuncia improvització davant la segona onada de Covid

  • "S'ha de regular el nou escenari del teletreball", afirma

  • Considera que Ada Colau no ha sabut reforçar el teixit productiu i comercial de Barcelona

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

CAFÈ D'IDEES - RTVE.ES
2 min.

Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT, celebra el retorn a l'activitat de sectors com la restauració i l'oci, peró recorda que encara s'han de mantenir els ajuts de l'administració. Considera que cap govern ho ha fet del tot bé, i que s'ha "badat" en aquesta segona onada. Defensa que la Generalitat hagi posat la salut pel davant de l'economia, perquè creu que aquesta dicotomia entre mantenir les dues no és real.

Crítiques a la gestió d'Ada Colau

Álvarez ha criticat la gestió dels governs municipals, ja que no estan fent tot el que podrien fer. Creu que s'hauria d'haver ajornat el pagament d'impostos com l'IBI, que es cobren sense tenir activitat per la pandèmia. Ha afirmat que la gestió del model ciutat d' Ada Colau no ha sabut reforçar el teixit productiu i comercial de Barcelona, i enyora la Barcelona de Maragall. Titlla de "populistes" les declaracions de l'alcaldessa on demanava no comprar a Amazon:·"vull que no hi hagi empreses actuant com ho fa Amazon, perquè laboralment deixen molt que desitjar".

La regulació del teletreball, imprescindible

El secretari general d'UGT es mostra rotund: "la primera etapa del teletreball va ser un 'xollo' pels empresaris". Aposta per una regulació del teletreball on hi hagi drets i garanties, perquè afirma que moltes empreses preferiran aquesta fórmula. Assegura que la nova economia dels "riders" està basada en l'explotació, i considera una fita que s'hagi creat una secció sindical d'UGT a Glovo.

Augmentar la pressió fiscal a les rendes més altes

Josep Maria Álvarez defineix com socials els pressupostos de l'Estat, i creu que haurien d'incrementar la càrrega impositiva a les persones que més tenen. Acusa el govern espanyol d'amagar-se darrera de Brusel·les per no derogar la reforma laboral. També retreu al governador del Banc d'Espanya el seu populisme recomanant que no s'apugi el sou als funcionaris: "es dedica a tot menys controlar la banca", destaca.

El secretari general d'UGT confia en que la majoria dels ERTOs es podran recuperar i creu que els fons europeus poden ser la clau per redefinir l'economia i apostar decididament per una nova etapa més ecològica i eficient.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz