Televisión
Cafè d'Idees

Javier Pacheco: "És un insult a la intel·ligència dir que pujar 50 euros el salari posa en risc les empreses"

  • "La pobresa laboral s'ha instal·lat al nostre país"

  • Defensa que els ERTO s'allarguin més enllà del 31 de gener

  • Creu que l'eix de les properes eleccions catalanes serà més social que identitari

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

El secretari general de CC.OO a Catalunya defensa la pujada del Sou Mínim Interprofessional (SMI) per augmentar el poder adquisitiu, potenciar la demanda interna i reduïr la precarietat laboral. Insisteix en que si per incrementar-lo 50€ al mes l'empresa ha de tancar, llavors és que té un problema d'estructura.

La reforma laboral, urgent

Javier Pacheco creu que el debat sobre el SMI és una excusa per seguir dilatant la derogació de la reforma laboral. Afirma que l'actual llei és la que afavoreix la precarietat en la que viuen molts treballadors, i titlla com "imprescindible" la seva modificació. No veu viable la reforma de les pensions que defensa el ministre d' Inclusió i Seguretat Social, José Luís Escrivà, que proposa augmentar de 25 a 35 anys treballats els necessaris per accedir-hi.

Demana coherència al govern de l'Estat

El líder sindicalista recorda que la pobresa laboral, treballadors que malgrat tenir un sou no arriben a final de mes, s'ha instal·lat a la societat espanyola. Exigeix a Pedro Sánchez que sigui coherent amb el que sempre ha defensat. Creu que la ministra d'Economia, Nadia Calviño, mira massa cap a Brussel·les, mentre considera que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, té molt més clar com resoldre el problema del mercat laboral.

"S'han d'allargar els ERTO sí o sí"

El secretari general del CC.OO a Catalunya es mostra ferm quan es parla dels ERTO. Considera que s'han d'extendre més enlla`de la data prevista de finalització, el proper 31 de gener. Si no es fa, insisteix, la situació laboral serà encara molt pitjor l'any 2021 perquè hi ha molts sectors que no podran recuperar-se.

Fer campanya enmig de la pandèmia

Javier Pacheco titlla com "patètica" la situació del Govern de la Generalitat. Segons afirma, les baralles públiques entre els dos socis i el fet que facin campanya enmig de la pandèmia fa que es perdi capacitat de lluita contra la crisi sanitària i econòmica. Creu que en les properes eleccions catalanes l'eix serà més social i econòmic que identitari, i veu en ERC un gir envers aquest pivot.

El futur de la planta de Nissan

Com treballador de Nissan, Javier Pacheco no sap encara quin serà el seu futur. Aposta per reconvertir la planta de l'empresa japonesa en una fàbrica de bateries elèctriques per vehicles i mantenir així el pol exportador vinculat al sector de l'automoció que inclou SEAT i centenars de proveïdors.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz