Televisión
Cafè d'Idees

Joan Canadell: "Ja es veurà qui hi ha al capdavant d'ERC si hi ha Govern"

  • El candidat de JxCat afirma que Alba Vergès "podria ser millor consellera" i l'acusa de poc dialogant

  • Proposa preparar una declaració de la República a si hi ha més del 50% de vot independentista

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
3 min.

Joan Canadell, número tres per Barcelona de JxCat a les eleccions del 14F, ha reconegut que la coalició de govern entre JxCat i ERC "no ha funcionat", però no ha descartat repetir-la. De fet, ha admès que els republicans són l'únic soci possible després de les eleccions i que s'hauran d'entendre "d'una altra manera". Durant tota l'entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Canadell ha estat molt crític amb el partit d'Oriol Junqueras. De fet, ha qüestionat la continuïtat de Pere Aragonès, perquè està convençut d'una victòria de JxCat sobre ERC. "Ja es veurà qui hi ha al capdavant d'ERC si hi ha Govern", ha dit.

Dubta de l'independentisme d'ERC

Joan Canadell ha carregat contra el projecte dels republicans per "continuar dialogant amb Espanya potser 20 anys més". També n'ha qüestionat el seu compromís independentista. Ha considerat que el projecte d'Oriol Junqueras "va ser independentista des del 2012 fins al 2017" però que ara en dubta de la "velocitat" per la qual aposten.

Canadell ha criticat Aragonès perquè creu que el va "enganyar" amb la Llei de Cambres quan ell era el president de cambres. "Això en política no es pot fer, enganyar d'aquestes maneres", ha reblat, i ha insistit que cal una llei pròpia per a les cambres, que en els darrers anys "han anat perdent pistonada".

Vergès "podria ser millor consellera"

El candidat de JxCat ha expressat també que el Govern hauria pogut gestionar millor la pandèmia. I ha estat especialment crític amb la consellera de Salut. Creu que la tasca de Vergés "podria ser molt millor". De fet, li retreu que no ha dialogat prou amb tots els agents, a diferència del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, a qui li reconeix la interlocució.

El mandat vigent de l'1 d'octubre

Joan Canadell ha reivincat JxCat com el partit que manté "la vigència del mandat de l'1 d'octubre". Un mandat, ha dit, que es va alterar el 30 de gener quan el president del Parlament, Roger Torrent, no va voler investir Carles Puigdemont. El seu partit defensa, si els vots independentistes superen el 50%, "començar el camí cap a la independència". No ha volgut parlar de terminis però sí de "preparar la societat i el reconeixement internacional".

L'assalt al Capitoli i el populisme de Trump

El candidat al Parlament per JxCat ha condemnat "l'intolerable" assalt del Capitoli per part de seguidors de Donald Trump. Ha fet responsable de la situació l'actual president nordamericà i "el seu populisme". I ha explicat per què ha esborrat un tuit de fa uns anys, demanant prudència a qui el criticaven.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz