Premis Sant Jordi

'Versión española', Premi Sant Jordi de la Indústria 2024

  • En antena des del 1998, el programa de La 2 de RTVE repassa la filmografia espanyola contemporània amb els seus protagonistes

  • El 24 d'abril es lliuren els guardons en una gala al Teatre Coliseum de Barcelona, conduïda per Gemma Nierga i David Fernández

COMUNICACIÓ - RTVE Catalunya
2 min.

Els Premis Sant Jordi han afegit al palmarès un altre guardó a la Indústria Cinematogràfica per al programa 'Versión española', de La 2 de RTVE. Conduït des del començament per Cayetana Guillén Cuervo, l'espai difon i analitza el cinema espanyol i llatinoamericà contemporani.

Ideat pel cineasta Santiago Tabernero, que en va ser el primer director, 'Versión española' acaba de celebrar el 25è aniversari. L'espai presenta cada setmana una producció espanyola contemporània i l'analitza juntament amb els seus protagonistes de la mà de l'actriu i presentadora Cayetana Guillén Cuervo. El programa, que des del 2003 dirigeix Félix Piñuela, també valora els nous talents mitjançant el Concurs de curtmetratges Versión española SGAE. 'Versión española' és l'únic programa de televisió que ha rebut la Medalla d'or al mèrit de les Belles Arts', atorgada pel Ministeri de Cultura el 2007.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia reconeixen que, en aquests 25 anys, 'Versión española' ha contribuït a la difusió del setè art parant esment en els aspectes tècnics i temàtics, i donant veu a gent de totes les professions cinematogràfiques amb la vocació de conversar i aprendre.  

Premis Sant Jordi de Cinematografia 2024

En aquesta 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 'La sociedad de la nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona, ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola. Carolina Yuste recollirà el premi a millor actriu espanyola per 'Saben aquell' i Alberto Ammann el premi a millor actor pel seu treball a 'Upon entry'. La cinta dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez, i participada per RTVE ha estat considerada la millor òpera prima.

'Los asesinos de la luna', de Martin Scorsese, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera, i la seva protagonista, Lily Gladstone, ha estat considerada la millor actriu estrangera. Cilliam Murphy ha obtingut el guardó a millor actor estranger per la seva interpretació a 'Oppenheimer'.

El guardó a la Indústria Cinematogràfica ha recaigut enguany en l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA. Per la seva banda, el públic ha triat '20.000 especies de abejas' i 'Barbie' com a Roses de Sant Jordi.

Els pròxims dies es farà públic el Premi d'Honor, que completarà el palmarès de la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia.

Els guardons es lliuraran el 24 d'abril en una gala al Teatre Coliseum de Barcelona, conduïda per Gemma Nierga i David Fernández

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz