Premis Sant Jordi

'La sociedad de la nieve', escollida millor pel·lícula espanyola als Premis RNE Sant Jordi

  • Carolina Yuste i Alberto Ammann, millors actors espanyols

  • El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Upon entry' de Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez, participada por RTVE

Comunicació RTVE Catalunya
2 min.

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dilluns el veredicte de la 68a edició dels guardons que entrega RNE Catalunya. 'La sociedad de la nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona, ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola de l'edició.

Per la seva banda, Carolina Yuste recollirà el premi a millor actriu espanyola per 'Saben aquel' i Alberto Ammann ha estat reconegut com a millor actor espanyola pel seu treball a 'Upon entry', que, per la seva part, ha estat considerada la millor òpera prima. La cinta dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez està participada per RTVE.

En l'apartat internacional, 'Los asesinos de la luna', de Martin Scorsese, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera, i la seva protagonista, Lily Gladstone, ha estat considerada la millor actriu estrangera. Per la seva banda, Cilliam Murphy ha merescut el guardó a millor actor estranger per la seva interpretació a 'Oppenheimer'.

El jurat d'aquesta edició, presidit per la periodista especialitzada en cinema de RNE Conxita Casanovas, està format per Cayetana Guillén Cuervo, Joan Vilà, Yolanda Flores i Gerardo Sánchez, per part de RTVE, i Jordi Camps, Alfons Gorina, Astrid Messeguer, Otis Rodríguez Marchante i Àngel Sala Corbi.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi d'Honor i el Premi a la Indústria. A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. Els guanyadors d'aquests premis es farà públic més endavant.

Els guardons d'aquesta edició s'entregaran en una gala el 24 d'abril.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz