Premis Sant Jordi

L'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA, Premi Sant Jordi de la Indústria 2024

  • Creada en el 2006, fomenta la presència igualitària davant i darrere de les pantalles

  • Els guardons es lliuren el 24 d'abril en una gala al Teatre Coliseum de Barcelona

Comunicació - RTVE Catalunya
2 min.

La 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia afegeix al palmarès el guardó a la Indústria Cinematogràfica, que enguany ha recaigut en l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA. El jurat vol donar valor a la seva tasca, que ha contribuït a la igualtat en el món del cinema.

L'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA, va ser creada al 2006 per un grup de dones cineastes amb la voluntat de fomentar la presència igualitària de les dones professionals de l'audiovisual per contribuir a una representació equilibrada i realista de la dona. Actualment compta amb 1.100 sòcies entre directores de cinema, televisió, guionistes, productes, actrius, muntadores, compositores, publicistes, directores de fotografia, de so, de postproducció, de càstings i representants dels diferents departaments creatius o tècnics de l'àmbit audiovisual.

Els Premis Sant Jordi reconeixen que, en aquests 18 anys, CIMA ha contribuït plantejant mesures per a la igualtat i la visibilitat de les dones en el sector audiovisual. També ha treballat per la presència paritària i per una imatge de la dona allunyada dels estereotips.

Premis Sant Jordi de Cinematografia 2024

En aquesta 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 'La sociedad de la nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona, ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola. Carolina Yuste recollirà el premi a millor actriu espanyola per 'Saben aquel' i Alberto Ammann el premi a millor actor pel seu treball a 'Upon entry'. La cinta dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez, i participada per RTVEha estat considerada la millor òpera prima.

'Los asesinos de la luna', de Martin Scorsese, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera, i la seva protagonista, Lily Gladstone, ha estat considerada la millor actriu estrangera. Cilliam Murphy ha obtingut el guardó a millor actor estranger per la seva interpretació a 'Oppenheimer'.

Ahir van començar les votacions del públic per triar les Roses de Sant Jordi, la millor pel·lícula espanyola i estrangera a parer dels espectadors, obertes fins al 24 de març. D'altra banda, els pròxims dies es farà públic el Premi d'Honor i el Premi a la Trajectòria, que completaran el palmarès de la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia.

Els guardons es lliuraran el 24 d'abril en una gala al Teatre Coliseum de Barcelona. 

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz