Noticias
Mobilitat

El carril Bus VAO comença a funcionar entre la bona acollida i el rebuig dels conductors

  • El vial dedicat exclusivament a vehicles autoritzats pretén ordenar l'entrada del trànsit per l'autopista de Llucmajor, a Palma

  • La DGT resol dubtes en el correu de la web i recorda que les sancions per infracció són de 200 euros

CONXA ROSILLO/RTVE BALEARS
2 min.

L'àrea de Mobilitat del Consell de Mallorca ha posat en marxa un carril exclusiu per a vehicles autoritzats a l'entrada a Palma de l'autopista de Llucmajor, a l'alçada de l'aeroport. Està reservat per a vehicles de transport públic, emergències, cotxes eco o de persones amb mobilitat reduïda i motos. També per a vehicles compartits. Aquest carril pretén reordenar el trànsit en un dels punts negres de la xarxa viària de Ciutat, on es produeixen habitualment embossos en hora punta.

La mesura ha entrat en funcionament entre les crítiques d'alguns usuaris que es queixen tot dient que només es generen més retencions i retards en les arribades a Ciutat i l'aplaudiment d'altres que han vist millora en la fluïdesa del trànsit.

Un tram saturat sobretot en hora punta

Segons les dades que disposa la DGT, en aquest tram en el qual s'ha fet la intervenció hi circulen una mitjana de fins a 70 mil vehicles en hora punta, tres de cada quatre amb un únic ocupant.

El càlcul que ha fet el departament de Mobilitat del Consell de Mallorca indica que d'aquest setanta mil, més de 13 mil podran fer servir aquest carril Bus VAO.

El conseller Insular de Mobilitat, Iván Sevillano, confia que de mica en mica els conductors es vagin adaptant a aquesta novetat que ja funciona a altres capitals espanyoles amb bons resultats i recorda, això no obstant, que l'èxit dependrà de la col·laboració de tots.

Les infraccions se sancionen des del primer dia

Per controlar que no es faci un ús indegut d'aquest vial, que està senyalitzat a banda i banda de l'autopista des de l'alçada de l'aeroport, tant per senyals horitzontals com per panells lluminosos i indicadors estàtics, hi ha les càmeres de vídeo vigilància, i en les primeres hores un reforç de les patrulles de la Guàrdia Civil. I la DGT recorda que a la infracció, que es persegueix com qualsevol altra del codi de la circulació, li correspon una sanció de 200 euros de multa.

Per resoldre els dubtes dels conductors respecte al carril Bus VAO, la DGT ha habilitat un correu electrònic en la seva pàgina web.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz