2 min.
Ada Parellada ens ho explica tot sobre els calçots, la seva salsa i les calçotades en la secció Històries de bar . La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica com cuinar-los, com fer el seu complement perfecte i com prepara una bona calçotada. A més, ens dona quatre consells bàsics que ens permetran fer-los a casa, o idees per menjar-los d'altres maneres diferents i divertides.
En una conversa amb Lorena Amo al Cafè d'idees, prepara en directe la salsa de calçots. La podeu recuperar a través del clip del programa, però també us la deixem per escrit perquè no poseu excuses. Veureu que no té cap complicació i aconseguireu tenir la salsa més gustosa, ideal per dipejar!
Salsa de calçotsSalsa de calçots
Ingredients |
Preparació |
- 3 tomàquets petits
- Una cabeça d’alls
- Dues nyores o pebre vermell dolç
- Un grapat generós d’avellanes
- Una llesca de pa torrat o fregit
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal
- Pebre
|
- Posar un parell de nyores en remull en aigua calenta durant una mitja hora. Atenció, és important fer un tall a la nyora perquè l’aigua entri dins el pebrot sec i hidrati la carn interna
- Encendre el forn (treu primer les paelles que hi guardes!)
- En una safata de forn (que no sigui de plàstic, eh?) hi poses 3 tomàquets petits i una cabeça d’alls amb un raig d’oli i sal. Ho cous a 180C durant uns vint minuts.
- En un pot de túrmix hi posem els tomàquets, la polpa dels alls, la polpa de les nyores (rascades de la pell), les avellanes, el pa torrat o fregit, oli d’oliva, un raig de vinagre, sal i pebre.
- Triturem el conjunt fins a aconseguir una pasta. Ho allarguem amb aigua fins a aconseguir tenir la textura de salsa.
|