Televisión
Eleccions catalanes 2024

Comparador de programes electorals de les eleccions a Catalunya 2024: les propostes dels partits

RTVE Catalunya
2 min.

La campanya per a les eleccions a Catalunya ja està en marxa. El diumenge 12 de maig se celebren les eleccions legislatives per a triar el nou Parlament català del qual sortirà també el pròxim govern de la Generalitat.

Per donar a conèixer i organitzar de manera senzilla i accessible les propostes més importants dels candidats en aquestes eleccions autonòmiques, Rtve.cat ha preparat un comparador de programes electorals que permet conèixer les mesures més destacades de les principals formacions que opten a representació en el Parlament autonòmic: les que van obtenir escons en les últimes eleccions de febrer de 2021 i els partits d'àmbit nacional que concorren en aquest 2024, amb candidatura en les quatre províncies catalanes.

Com funciona el comparador de programes electorals?

El comparador de programes electorals agrupa en 28 categories les propostes dels partits seleccionats. D'aquesta manera, es poden consultar els programes electorals a Catalunya del PSC, ERC, Junts+, Vox, CUP-DT, Comuns Sumar, Ciutadans i PP.

Els temes dels quals es contrasten les promeses són els següents: atur, impostos, economia, sanitat, educació, habitatge, polítiques socials, ramaderia i agricultura, indústria, turisme, comerç, energia, medi ambient, aigua, infraestructures, mobilitat, finançament autonòmic, model territorial, immigració, interior, justícia, política lingüística, cultura, feminisme, LGTBIQ+, vida i família, conciliació i despoblació.

Amb l'objectiu de garantir l'accessibilitat a una informació fàcilment comprensible, s'han seleccionat un màxim de cinc propostes electorals per tema, a vegades agrupades per assimilació o perquè són més específiques. No obstant això, tots els programes electorals complets es troben enllaçats sota la bateria de promeses de cada partit per a facilitar a l'usuari la consulta íntegra de les propostes de les diferents candidatures.

Per fer servir el comparador de programes electorals, primer s'ha de fer clic en la categoria o categories que es volen consultar. Una vegada decidides, s'haurà de seleccionar fins a un màxim de quatre partits per a comparar propostes (o un màxim de dos partits si es consulta en un dispositiu mòbil). Per a afegir o treure partits en el comparador, n'hi ha prou amb fer clic de nou sobre la seva icona. A més, s'ha habilitat la categoria "tots" perquè es puguin consultar alhora totes les mesures recopilades per Rtve.es de cada partit, ordenades per temes.

Consulta aquí el comparador de programes electorals per a les Eleccions Catalanes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz