Televisión
Sondeig

El CIS amplia la victòria del PSC respecte a ERC i Junts, que es mantindrien frec a frec

Maria Bosch
3 min.

La darrera enquesta del CIS per a les eleccions catalanes del 12 maig vaticina un escenari de complicada governabilitat. Pronostica una clara victòria del PSC, que ampliaria la distància respecte a ERC i Junts. Aquests es mantindrien frec a frec amb un possible empat.

El sondeig dona als socialistes una estimació de vot de fins a un 33,2%. La candidatura de Carles Puigdemont es quedaria en segona posició amb un 18,1% de vots, i no molt lluny se situaria ERC, amb un 17,9% dels vots.

En comparació amb l'últim CIS de l'abril, el PSC creix fins a 5 punts i també tenen una tendència a l'alça PP i Aliança Catalana. ERC recula més de 2 punts i Junts també podria perdre intenció de vot respecte a l'enquesta de fa dues setmanes. Mentre que Vox, comuns i CUP es mantenen més o menys igual sense grans variacions.

El PPC millora resultats i Aliança Catalana entraria al Parlament

El CIS també pronostica uns millors resultats pel PPC, que seria el quart partit més votat amb un 11,9% dels vots. Tot seguit hi seria Vox amb fins a un 7,5% dels vots, els Comuns amb un 6,7%, la CUP amb un 4,6% i Aliança Catalana, amb un 4,4%. A Ciutadans només li dona una intenció de vot d'entre el 0,5% i l'1%, per darrere d'Alhora (0,6%-1'3%). Per tant, Aliança catalana entraria al Parlament i Ciutadans es quedaria a les portes. 

D'altra banda, l'enquesta assenyala que hi ha un 38,7% d'indecisos. És la suma dels que diuen que ho decideix en l'última setmana de campanya, durant la jornada de reflexió o el mateix dia de les eleccions. En canvi, segons el sondeig, un 46% afirma que decideix el seu vot molt abans de l'inici de la campanya electoral.

Salvador Illa, el candidat més ben valorat

El candidat dels socialistes, Salvador Illa, és el més ben valorat amb un 5,42 i l'únic que aprova. En segon lloc, se situa el cap de llista d'ERC i president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb un 4,77.

En tercera posició, la candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach (4,30). Per sota del 4 hi ha el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont (3,86), Laia Estrada (3,42), Alejandro Fernández (2,99), Carlos Carrizosa (2,49) i Ignacio Garriga (2,15).

Els enquestats puntuen amb un 2,83 la cap de llista d'Aliança Catalana, Sívila Orriols, i donen un 3,46 a l'eurodiputada Clara Ponsatí que es presenta per Alhora.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz