Televisión

Les reserves dels embassaments poden fer aixecar l'emergència al Ter-Llobregat

  • Rebaixa de les restriccions per sequera a 23 municipis del Berguedà, Ripollès i Solsonès.

  • La comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana que ve analitzarà els consums que s’esperen durant l’estiu

Yael Carrasco | Marta Martín | Joan Seixas
2 min.

Els darrers episodis de pluja han augmentat les reserves d'aigua dels embassaments catalans, sobretot del sistema Ter-Llobregat, el qual depenen prop de 6 milions de persones. Tant que, encara pendents del volum total, que es recollirà al llarg dels pròxims dies, el Govern valorarà la situació i decidir sobre si es pot aixecar o no l'emergència per sequera.

La capçalera del Llobregat passa d’excepcionalitat a alerta

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que en la reunió de la comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana que ve volen analitzar els consums que s’esperen durant l’estiu.

El Govern valorarà si es pot aixecar l’emergència al Ter-Llobregat | Joan Seixas

Mascort ha advertit, però, que volen treballar amb escenaris a mitjà termini i estar segurs que, si aixequen l’emergència i les restriccions que implica, no hauran de fer marxa enrere al cap de pocs dies.

Creixements generalitzats

Segons l'últim balanç de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els pantans del sistema Ter-Llobregat se situen al 23,2% de la seva capacitat (142,1 hm³).

També, després de més sis mesos, les reserves a les conques internes tornen a situar-se al 22,2%. Unes dades que arriben als 154,2 hm³.

Uns nivells que no s'assolien des de principis d'octubre i que el passat mes de març van tocar fons amb tan sols el 14%. Ara, tot i augmentar en gairebé 7 punts, l'aigua emmagatzemada continua sent escassa per revertir la situació de manca d'aigua.

Rebaixa de les restriccions per sequera

La capçalera del Llobregat ha passat d’estat d’excepcionalitat a alerta per sequera arran de la millora pluviomètrica del mes de març. El canvi, per tant, no té a veure amb l’episodi de pluges dels darrers dies, tot i que ha estat un respir tant per a rius i conreus. D’aquesta unitat en depenen 23 municipis del Berguedà, Ripollès i Solsonès.

Les conques internes es divideixen en 18 unitats d’explotació i ara mateix n’hi ha una en Emergència II (Darnius-Boadella), cinc més en Emergència I (Embassament Ter Llobregat, Embassament Ter, Embassament Llobregat, Riudecanyes i Aqüífer Fluvià-Muga), 7 en excepcionalitat, dues en alerta, una en prealerta i dues en normalitat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz