Cataluña
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 22 d'abril de 2024 | Salvador Illa rebutja que Sanitat pagués "comissions" per la compra de material sanitari durant la pandèmia

  • Restablerta la circulació de trens de Ferrocarrils entre la Pobla de Claramunt i Igualada

  • Els Mossos detenen un home de 27 anys relacionat amb la mort violenta d'una persona a Santa Coloma de Gramenet

  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH | Y. CARRASCO

L'actualitat d'aquest dilluns passa per la compareixença de Salvador Illa a la comissió d'investigació del Congrés pel cas Koldo de les mascaretes durant la pandèmia.

El matí s'ha encetat amb problemes a la xarxa ferroviària. El servei de trens de les línies R6 i R60 de Ferrocarrils ha quedat restablerta finalment després d'una avaria a Vilanova del Camí, a l'Anoia. També hi ha retards en la circulació de Rodalies al Vendrell i a Figueres a l'R4 i l'R11. 

Altres temes destacats de la jornada tenen a veure amb la política a quatre dies perquè comenci la campanya del 12M, Junts i ERC es continuen mirant amb recel però sense descartar pactes. I també pendents del cel a 24 hores de la diada de Sant Jordi, que es preveu serà freda. Els floristes treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt demà i enguany el món editorial espera recuperar-se de la crisi de retards i falta d'estoc.

Resum de notícies a Catalunya del 22 d'abril de 2024

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:10

    David Walliams reivindica la importància de transmetre "el plaer de la lectura" als infants i joves

     

    L’escriptor i actor britànic David Walliams ha donat aquesta tarda el tret de sortida a la diada de Sant Jordi amb el ja tradicional pregó honorífic a la ciutat de Barcelona. Ho ha fet des del Born Centre de Cultura i Memòria. Ha reivindicat la importància de transmetre "el plaer de la lectura" als infants i joves.

  • 19:49

    Fernández desvincula l'escenari basc del català i no creu que la pujada d'EH Bildu influeixi en el 12-M

     

    Alejandro Fernández ha desvinculat "completament" l'escenari basc del català l'endemà de les eleccions que han comportat una pujada del bloc nacionalista, amb un empat entre PNB i EH Bildu amb 27 escons cadascun. En un acte de partit a Terrassa, Fernández ha subratllat que "malgrat el que alguns vulguin" la societat catalana i la basca tenen un sistema polític "diferent" i, en conseqüència, s'ha mostrat convençut que els resultats electorals allà no tindran "una rellevància excessiva" en els comicis del pròxim 12 de maig al Parlament de Catalunya.

  • 19:30

    El que va ser cap de Gabinet d'Illa reconeix que es va reunir en dues ocasions amb Koldo

     

    El que va ser cap de Gabinet d'Illa, Víctor Franco, ha comparegut al Senat per la comissió de les mascaretes, i ha reconegut que es va reunir en dues ocasions amb Koldo García. Víctor Franco ha estat el segon a intervenir en aquesta comissió al Senat impulsat pel PP.

  • 19:12

    Illa defensa la seva gestió durant la pandèmia, però admet que va veure un cop a Koldo

     

    Salvador Illa, que ha defensat la seva gestió durant la pandèmia, una gestió que ha titllat de responsable, eficaç i prudent, sí que ha admés que una minoria va intentar treure'n profit. I també ha admés que un cop va veure a Koldo García al ministeri de Sanitat.

  • 18:20

    Miriam Nogueras retreu a Illa que centralitzés la gestió de la pandèmia

     

    La portaveu de Junts al Congrés ha retret a l'exministre de Sanitat Salvador Illa que no confiés en la Generalitat, no fos capaç d'afrontar el "descontrol" a altres comunitats, i finalment centralitzés la gestió de la pandèmia. Nogueras ha afirmat que el primer secretari del PSC "no estava preparat i va acabar desbordat". 

  • 18:02

    Gabriel Rufián acusa Salvador Illa de permetre que un xofer fos un dels principals proveïdors de material sanitari

     

    El portaveu d'ERC al Congrés ha retret aquest dilluns a l'exministre de Sanitat Salvador Illa el rol que va jugar l'exassessor Koldo García durant la pandèmia. En aquest sentit, ha criticat que es desentengui del seu paper com a proveïdor principal com si es tractés de "Cristina Urdangarín". Ha afirmat durant la compareixença d'Illa a la comissió d'investigació que hagi aprofitat per fer  un "acte de campanya" amb la seva compareixença. 

  • 17:54

    Denuncien la manca d'oferta a Ponent d'Avant per anar de Lleida a Barcelona

     

    Fa temps que els usuaris de l'Avant a Lleida es queixen de la falta de places per anar a Barcelona. Un informe sindical denuncia la discriminació de Ponent en aquest sentit i proposa solucions. Renfe diu que les analitza per estudiar possibles millores.

  • 17:36

    Catalunya registra un augment del 12% en accidents mortals als llocs de treball

     

    Catalunya va registrar un total de 208.266 accidents de treball el 2023, el 55% dels quals van requerir una baixa mèdica (115.764). D'aquests accidents amb baixa, 754 van ser greus (un 8% més que el 2022) i 103 van ser mortals (74 en jornada i 29 'in itinere', un 12% més), segons ha informat CCOO en la presentació del 'Balanç de Salut Laboral'. Una xifra de morts per accident laboral a Catalunya que s'elevaria a 120 (88 en jornada i 32 'in itinere') si es compta el criteri europeu d'incloure les persones que perden la vida fins un any després de l'accident.

    Catalunya registra un augment del 12% de la sinistralitat laboral | Climent Sabater
  • 17:20

    Salvador Illa admet que es va reunir una vegada amb Koldo García

     

     

    L'exministre de Sanitat assegura al Congrés que durant la pandèmia va parlar una vegada amb l'exassessor socialista Koldo García i que ho va fer per remetre'l als tècnics del ministeri de Sanitat, tot i que ha remarcat que el seu ministeri no va contractar l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas, epicentre de la trama del cas Koldo.

    Salvador Illa admet que es va reunir una vegada amb Koldo García | ÀLEX CABRERA
  • 17:05

    Meg Ryan compara dirigir 'Lo que sucede después' amb caminar sobre una corda fluixa

     

     

    L’actriu Meg Ryan, protagonista indiscutible en la 8a edició del BCN Film Fest. Ryan presenta la pel·lícula ‘Lo que sucede después’, que dirigeix i que també protagonitza al costat de David Duchovny, el popular actor d’’Expediente X’. Després d'haver produït un primer film de drama, Ryan torna al gènere còmic que tan popular la va fer especialment a finals dels 80 i als anys 90 amb títols tan emblemàtics com 'Quan en Harry va trobar la Sally'; 'Alguna cosa per recordar' o ‘Tens un e-mail’. Ens ho ha explicat a una entrevista per a L'informatiu.

  • 16:45

    El PP acusa Salvador Illa de ser "un colador d'empreses pirata" durant la pandèmia

     

    El diputat del PP, Elias Bendondo, ha acusat al Congrés a l'exministre de Sanitat de ser el màxim responsable de les irregularitat que s'investiguen sobre la gestió de la compra de mascaretes i respiradors durant la pandèmia. L'ha acusat de ser "un colador d'empreses pirata i de la trama PSOE que investiga l'Audiència Nacional". "Te la Justícia trepitjant-li els talons", ha afegit Bendondo, que ha retret els alts preus que es van pagar quan era ministre. 

  • 16:36

    Salvador Illa defensa la gestió de Sanitat davant dels "oportunistes" durant la pandèmia

     

    L'exministre de Sanitat ha advertit durant la seva intervenció a la comissió del Congrés sobre el 'cas Koldo' que moltes de les propostes que van rebre durant les primeres setmanes de la pandèmia per comprar material sanitari eren d'oportunistes "a preus desorbitats i que en alguns casos van ser intents d'estafa". Davant d'aquesta situació, segons Illa, es van intentar analitzar els preus davant la "situació extrema del mercat" i es va apostar per subministradors fiables. "Quatre anys després sabem que vem actuar de forma correcta", ha afegit. 

  • 16:22

    L’escriptor i actor britànic David Walliams donarà el tret de sortida a Sant Jordi

     

    L’escriptor i actor britànic David Walliams donarà aquesta tarda el tret de sortida a la diada de Sant Jordi amb el ja tradicional pregó honorífic a la ciutat de Barcelona. Walliams combina la faceta d'actor amb la d'escriptor de novel·les per a joves. Ha publicat 6 novel·les, amb les quals ha guanyat el suport del públic i de la crítica i ha esdevingut l'autor juvenil més venut del moment al Regne Unit.

  • 16:10

    Els Mossos busquen dues germanes bessones menors d'edat desaparegudes a Sant Feliu de Codines

     

    Els Mossos d'Esquadra han emès missatge a les xarxes socials amb què demanen ajuda a la ciutadania per localitzar dues germanes bessones menors d'edat que van desaparèixer el passat 19 de març a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental). Es tracta de dues noies que responen als noms de Sara i Sulaminta. Les dues joves vestien pantaló llarg i jaquetes de color negre.

  • 16:05

    Salvador Illa arriba al Congrés per comparèixer a la comissió d'investigació sobre el 'cas Koldo'

     

    El primer secretari del PSC ha arribat a la Cambra Alta, on ha de donar explicacions sobre la gestió del Ministeri de Sanitat en la compra de material sanitari durant la pandèmia acompanyat entre d'altres dels diputats socialistes Patxi López i José Zaragoza.  

  • 16:00

    Els bibliotecaris de Barcelona, en vaga

     

    Aprofitant la vigília de Sant Jordi, els bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar a l'Ajuntament més personal i mesures per garantir la conciliació. Els treballadors han protestat aquest matí a les portes de la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez.

  • 15:30

    Un jutjat de Barcelona protegeix una menor de patir violència vicària

     

    RNE parla amb la jutgessa que ha dictat una ordre d'allunyament al seu progenitor, davant els episodis de violència masclista que vivia la seva mare.

    Un jutjat de Barcelona protegeix a una menor de patir violència vicària
     
  • 15:13

    Els Latin Kings detinguts planejaven una revenja contra una banda rival. 

    Cop policial de la Guàrdia civil a 'Reino Hispano', la facció catalana dels Latin Kings. S'ha detingut 32 persones i dues més resten investigades.

     

    Els Latin Kings detinguts planejaven una revenja contra una banda rival
  • 14:57

    El Govern aprova l'estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya

     

    El Govern ha aprovat l'estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya 2024-2030. El full de ruta, que s'ha presentat aquest dilluns, fixa com a objectius reduir la taxa de pobresa infantil i apropar-se a la mitjana europea. També es vol "tallar d'arrel" la transmissió intergeneracional de la pobresa. Per assolir-ho, es proposen dotze iniciatives clau a desenvolupar en els pròxims 5 anys. Entre aquestes hi ha la implementació d'una prestació universal per fill a càrrec, la millora del disseny de la Renda Garantida de Ciutadania, la gratuïtat de l'etapa 0-3, la universalització del lleure o un pla de xoc contra l'abandonament escolar. Actualment, un de cada tres infants a Catalunya es troba en situació de pobresa.

    El Govern aprova l'estratègia de lluita contra la pobresa infantil | Míriam Andreu
  • 14:06

    Com serà la diada de Sant Jordi? Principals espais per comprar el llibre i la rosa

     

    Catalunya llueix de nou els carrers plens de roses i llibres per celebrar el dia de Sant Jordi, el patró de Catalunya. Una diada esperada amb gran entusiasme. La gran festa cultural catalana transformarà els principals carrers i places de les ciutats en illes de llibreries i floristeries. Amb la superilla literària de Barcelona com la gran protagonista de les darreres edicions de Sant Jordi, altres espais també estan agafant relleu i preveuen vendre més llibres i roses que mai.

  • 13:30

    Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació

     

    El col·lectiu Defensem Biblioteques de Barcelona ha convocat una vaga aquest dilluns, coincidint amb la vigília de Sant Jordi. Diversos treballadors han protestat aquest matí a les portes de la Biblioteca Gabriel García Márquez per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar. Esperen que la reivindicació tingui un efecte en les negociacions amb l'empresa i no descarten futures accions. 

  • 13:03

    Augmenten un 5,2% els catalans residents a l'estranger 

     

    El nombre de catalans residents a l'estranger és de 386.486 persones, la qual cosa suposa 19.119 habitants més i un 5,2% més respecte al 2022 segons l'Institut d'Estadística de Catalunya. En el rànquing de països de residència, França se situa en primer lloc, amb 56.496 residents catalans. El Regne Unit se situa en segon lloc, amb 35.277 residents i és el primer destí per als procedents de les comarques del Barcelonès. El tercer país és l'Argentina, amb 32.802 catalans.

  • 12:45

    La Plataforma Deute Estadis Docents inicia una via judicial contra Educació per exigir el retorn del sexenni

     

    La Plataforma Deute Estadis Docents, que aplega uns 2.000 mestres i professors, ha iniciat la via judicial contra el Departament d’Educació per exigir el retorn del deute acumulat per la retallada del complement d’antiguitat conegut com a sexenni. Un deute que segons els càlculs de la Plataforma afecta més de 30.000 docents i que suma uns 300 milions d’euros. 

  • 12:38

    El Vendrell desconstrueix el passeig marítim de Sant Salvador per evitar la regressió de la platja

     

    Nova desconstrucció d'un passeig del litoral de la Costa Daurada per evitar la regressió de la platja. En aquest cas es tracta del passeig marítim del barri de Sant Salvador, al Vendrell. El ministeri de Transició ecològica està enderrocant totes les entrades d'obra dura que hi ha en aquesta zona.

    Sant Salavador desconstrueix el passeig marítim per evitar la regressió de la platja | Judit Huerta
  • 12:30

    Els Latin Kings detinguts planejaven una venjança amb armes. 

     

     

    Aquest dilluns al matí, la Guàrdia Civil i la delegació del govern a Catalunya han explicat l'operatiu que va permetre detenir la setmana passada 32 membres dels Latin Kings. Estaven assentats al territori sota la denominació "REINO HISPANO" que se subdividia per regions: una a Reus, Cubelles, Granollers, Rubí i l'anomenat Sagrada Família, que actuava principalment  a l'Hospitalet. A cada regió  i funcionaven sota una estructura jerarquitzada. Gairebé com una secta. 

    Els agents investigadors van posar en marxa el dispositiu perquè van detectar que planejaven una venjança amb armes, les mateixes que van trobar als 13 registres que van fer on es van confiscar pistoles tassers, matxets, equips de transmissions i diversos tipus de droga. 

     
  • 12:15

    Sindicat de la Guàrdia Urbana reclama pistoles Taser per a la policia barcelonina



    El sindicat SIP-FEPOL ha demanat que la Guàrdia Urbana de Barcelona disposi de pistoles elèctriques tipus Taser perquè els agents puguin actuar davant incidents perillosos sense haver d'utilitzar les armes de foc ni exposar-se a un possible atac.
    En un comunicat reclama aquest tipus de pistoles per a tenir major control i seguretat sobre incidents complexos, com a individus que posseeixen objectes perillosos o armes blanques.
     

     

  • 12:00

    Els Bombers donen per estabilitzat el perímetre de l'incendi que crema una superfície de dues hectàrees de restes de poda a la planta de compostatge de Botarell.

     

    Els Bombers mantenen set dotacions, quatre de les quals de comandament i tres vehicles d'aigua que treballen en el control del perímetre. També s'estan fent mesuraments de la qualitat de l'aire per la fumerada que provoca l'incendi. Els resultats de toxicitat són negatius, tant cap a Montbrió, on s'ha mesurat primer, com cap a Riudoms, on s'ha desplaçat la columna de fum.

  • 11:57

    Els ramaders de la Vall Ferrera denuncien la superpoblació de muflons

     

    Els ramaders de la Vall Ferrera denuncien la superpoblació de muflons a la zona. Durant els mesos de març, abril i maig baixen de les zones altes als prats de pastura buscant herba per alimentar-se, amb les pèrdues que això comporta per als pagesos. El ramader Nacho Castellarnau ha explicat que on hi ha muflons no poden anar ramats d'ovelles a pasturar, perquè en cas d'encreuar-se amb les ovelles dels pastors, surt un animal "molt poc apreciat per la carn" i infèrtil.

    Els ramaders de la Vall Ferrera denuncien la superpoblació de muflons | Joana Sendra
  • 11:50

    Els Mossos d'Esquadra detenen un home relacionat amb la mort violenta d'un altre a Santa Coloma de Gramenet

     

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d’un home aquesta passada nit a Santa Coloma de Gramenet. Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal han detingut un home de 27 anys que estaria relacionat amb els fets, segons informa el cos policial en un comunicat.

  • 11:46

    L'any 2023 ha estat un dels més calorosos de la història a Europa

     

    El sistema Copernicus, que analitza els efectes del canvi climàtic a Europa, ha confirmat que l'any passat, 2023, ha estat un dels més calorosos de la història del continent. Es va batre el rècord de dies amb estrès tèrmic per calor extrema i es van registrar inundacions generalitzades a causa de precipitacions intenses en curts períodes de temps. Xifra en més de 13.000 milions d'euros les pèrdues econòmiques  que les pluges torrencials, les inundacions i la sequera han costat a les nostres economies.

  • 11:38

    Restablerta la circulació de trens de Ferrocarrils entre la Pobla de Claramunt i Igualada

     

    El servei de trens de les línies R6 i R60 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s’ha restablert, després que hagi quedat interromput aquest dilluns al matí entre les estacions de la Pobla de Claramunt (Anoia) i Igualada a causa d’una avaria a la catenària a les instal·lacions de Vilanova del Camí. L'avaria s'ha produït al voltant de les 7.30 h i el servei de trens s'ha restablert al tram afectat a les 11 h. Cap a les 8.45 h, Ferrocarrils de la Generalitat ha ofert als viatgers afectats un servei alternatiu per carretera, amb quatre autobusos i un taxi, per cobrir aquest tram.

  • 11:32

    Obren una nova via per prevenir la pèrdua de massa muscular en l'envelliment

     

    Un estudi coliderat pel doctor Antonio Zorzano, de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Barcelona, i el doctor David Sebastián, professor a la Universitat de Barcelona (UB), demostra que una proteïna específica pot ser fonamental per prevenir la pèrdua de múscul associada amb l’edat. Publicat a la revista ‘Autophagy’ i desenvolupat en col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu, l’estudi mostra que alts nivells d'aquesta proteïna estan vinculats a una força muscular més gran i a un envelliment més saludable. Aquest resultat obre la porta a desenvolupar tractaments que podrien millorar la qualitat de vida de les persones grans.

  • 11:24

    El deute de les administracions públiques s'enfila fins als 1,603 bilions d'euros al febrer i torna a marcar un màxim

     

    El deute de les administracions públiques va pujar fins als 1,603 bilions d'euros al febrer, una xifra que suposa tornar a marcar un màxim, segons ha informat el Banc d'Espanya. En comparació amb el mateix mes de l'any passat va augmentar un 5,4%. El saldo del deute de l'Estat es va elevar fins als 1,442 bilions, un 6,9% més; mentre que les altres unitats de l'administració central va ser de 39.000 milions, un 8,3% interanual més. En el cas de les administracions de la Seguretat Social es va mantenir en els 116.000 milions d'euros, tal com en el mes anterior. El deute de les comunitats autònomes va augmentar fins als 328.000 milions d'euros, un 3,2% anual més; i a les corporacions locals va pujar fins als 23.000 milions, un 0,7% més.

  • 11:18

    L'Audiència Nacional confirma el processament de Rubiales pel petó a Jennifer Hermoso

     

    La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat els recursos presentats per les defenses de l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, l'exseleccionador femení Jorge Vilda, l'exdirector esportiu de la selecció Albert Luque i el que era responsable de màrqueting, Rubén Rivera, i ha confirmat el seu processament pel petó que Rubiales va fer a la jugadora Jennifer Hermoso a la final del mundial i les coaccions posteriors. En quatre interlocutòries, la Sala explica que considera que els fets contenen indicis que encaixen amb la descripció d'un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions.

  • 10:30

    La compravenda d'habitatges augmenta un 6,8% al febrer a Catalunya, fins a les 8.518 operacions

     

     

    Les dades provisionals de l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat de l'INE deixen la segona millor dada de la sèrie històrica en un mes de febrer després que en el del 2007 es registressin 11.466 operacions. Si es compara amb el mes de gener, es va produir un descens del 5,2%. Al conjunt de l'Estat, la compravenda d'habitatges va pujar un 5,8%, fins a les 52.796 operacions, tot i que si es compara amb el mes anterior van retrocedir un 2,9%.

  • 10:22

    L'R4 i l'R2 també pateixen retards per una avaria en la infraestructura a Sant Vicenç de Calders

     

     

    Les línies R4 i R2 han experimentat retards a primera hora aquest matí de dilluns per una avaria a Sant Vicenç de Calders, al Vendrell. En aquest cas, es tractava d'una avaria en la infraestructura que ja s'ha resolt. Renfe assegura que la circulació de l'R4 ja està normalitzada mentre que l'R2 encara pateix afectacions amb uns 30 minuts de mitjana de demora.

  • 10:11

    Demores de prop de 30 minuts a l'R11 per una incidència tècnica en un tren a Figueres

     

     

    Els trens de l'R11 estan patint demores de prop de 30 minuts a causa d'una incidència tècnica en un tren a Figueres. Segons confirma Renfe, la incidència ja s'ha resolt i els trens estan circulant a hores d'ara. Precisament aquesta mateixa línia, l'R11, es va veure afectada diumenge per un nou robatori de coure entre Vilamalla i St. Miquel de Fluvià.

  • 10:00

    Interrompuda la circulació de trens de Ferrocarrils entre la Pobla de Claramunt i Igualada per una avaria a la catenària

     

     

    El servei de trens de les línies R6 i R60 de Ferrocarrils de la Generalitat no funciona aquest dilluns al matí entre les estacions de la Pobla de Claramunt (Anoia) i Igualada a causa d’una avaria a la catenària a les instal·lacions de Vilanova del Camí. Ferrocarrils ha posat un servei alternatiu per carretera amb autobusos. 

     
  • 9:05

    Elena creu que Junts deixa la porta oberta a governar amb els socialistes. 

     

     

    El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, insisteix que Junts deixa la porta oberta a governar amb els socialistes: "El que he sentit és Trias no descartant aquesta possibilitat". 

     
  • 8:15

    Les editorials continuen recuperant-se de la crisi de retards i falta d'estoc patida l'any 2022.

     

     

    Els llibres seran els altres protagonistes de la jornada. Fa un any i mig, el món editorial. va patir una profunda crisi de retards en la distribució arran de la fusió de les Punxes i Àgora. El cas està pendent de la demanda que una vintena d'editorials han interposat contra la nova distribuïdora, Entredos Logistics. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Èric del Arco, assegura que la situació està pràcticament solucionada

     

     

     

     
  • 8:10

    Activitat frenètica a les floristeries a un dia per Sant Jordi.

     

     

    Els floristes treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per a la diada de Sant Jordi que se celebra demà. El sector afirma que el preu serà similar al de l'any passat. Les roses ja estan preparades a les floristeries per sortir demà als carrers. Un cop es reben, s'han de desfullar i treure les espines una a una. Després, es talla la tija per hidratar la flor i se li afegeixen els complements. La rosa vermella continua sent la més venuda de la jornada. El gerent de Flors Laguarda a Santa Coloma de Farners, Eduard Maynegra, explica que és un dels dies més importants pel sector. 

     

     

     

     
  • 8:05

    Arrenquen les comissions al Congrés i al Senat: a la cambra baixa compareixerà Salvador Illa. 

     

     

    Salvador Illa compareix al Congrés en la comissió d'investigació per la compra de mascaretes durant la pandèmia. Serà a les 4 de la tarda quan Illa donarà explicacions dels contractes signats durant la pandèmia, quan estava al capdavant del ministeri de sanitat. Dos dies després i a petició del PP, ho farà al Senat. Una comissió a la cambra alta que se centra únicament en el cas Koldo i que arrenca avui. L'exministre Ábalos serà el primer a comparèixer en una jornada en què també veurem parlar al seu exassessor, Koldo García. 

     


     

     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dilluns 22 d'abril de 2024.

     

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz