Televisión

Com serà la diada de Sant Jordi? Principals espais per comprar el llibre i la rosa

Maria Bosch
4 min.

Catalunya llueix de nou els carrers plens de roses i llibres per celebrar el dia de Sant Jordi, el patró de Catalunya. Una diada esperada amb gran entusiasme per aquells que volen demostrar el seu amor regalant aquests elements a la seva parella, amics o familiars.

La gran festa cultural catalana transformarà els principals carrers i places de les ciutats en illes de llibreries i floristeries el 23 d'abril. Amb la superilla literària de Barcelona com la gran protagonista de les darreres edicions de Sant Jordi, altres espais també estan agafant relleu i preveuen vendre més llibres i roses que mai.

Barcelona

La capital catalana torna a lluir la gran superilla literària al centre de la ciutat. Llibreters i floristes muntaran les seves paradetes a l'espai situat entre l’avinguda de la Diagonal i la Gran Via, i entre els carrers de Balmes i de Pau Claris. També es podrà passejar, com cada any, per la Rambla i per Gran de Gràcia. Un Sant Jordi marcat per ser el primer cop que els llibreters que vulguin posar una parada al centre de la ciutat hauran de pagar una taxa.

Espai de la superilla literària a l'Eixample i la Rambla per Sant Jordi

A banda d'aquests espais principals, les paradetes arribaran a set districtes de la ciutat per primer cop. Una de les principals novetats d'enguany és la incorporació de l’espai Biblioteca Gabriel Garcia Márquez. Ubicació dels principals espais reservats a Barcelona:

Altres capitals barcelonines

I no només Barcelona converteix els seus carrers en l'esperit de Sant Jordi, altres ciutats de l'àrea metropolitana també es vestiran de color vermell. A Sabadell, per exemple, es pot passejar pel passeig Plaça Major i la Rambla. Sant Cugat recuperarà la seva ubicació original per Sant Jordi, principalment a la plaça Octavià amb més de 80 paradetes.

Girona

A Girona, es poden trobar llibres i roses a tots els racons de la ciutat. Després de tres edicions situant les paradetes a l'esplanada de la Copa, enguany el Barri Vell torna a ser l'epicentre del Sant Jordi a la ciutat. Un dels punts principals és la rambla de la Llibertat. Les llibreries i floristes situen les seves paradetes al llarg del carrer fins a arribar a la plaça Catalunya.

Tarragona

Parelles, amics i familiars s'intercanviaran les roses i els llibres que es poden comprar a la rambla Nova de Tarragona. Aquest és un dels punts neuràlgics de la diada, tot i que també s'hi podran trobar paradetes a tot arreu.

D'altra banda, Tarragona també viu una diada acompanyada d'una actuació castellera de les quatre colles de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.

Lleida

Lleida compta amb gairebé 200 paradetes de llibres i roses que ompliran els carrers de la ciutat per Sant Jordi.

Paradetes plenes per Sant Jordi a l'avinguda Francesc Macià i la Rambla Ferran de Lleida

Un dels espais principals està situat entre l'avinguda Francesc Macià i la rambla Ferran, però també a l'Eix Comercial i la plaça Ricard Vinyes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz