Televisión

Primer Sant Jordi laborable després de la pandèmia: serà multitudinari i amb més roses venudes

Maria Bosch
3 min.

La diada de Sant Jordi 2024 a Barcelona es preveu multitudinària i amb més roses venudes que l'any passat. Així ho asseguren els floristes de Mercabarna-flor, que xifren en 7 milions les roses que es vendran enguany, un 20% més que el 2023.

I és que és la primera diada que cau en dia laborable després de la pandèmia, cosa que afavoreix que la gent no surti a fora i es quedi a la ciutat per passejar i comprar aquestes flors.

Sant Jordi laborable

Després de cinc anys i moltes restriccions per la covid-19, aquest Sant Jordi "és el primer després de pandèmia que cau en dia laborable", ha destacat al programa Cafè d'Idees el president de l'Associació d'Empresaris Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle. Del total de roses venudes, Mercabarna en comercialitzarà al voltant d'un terç, més de 2.300.000 d'unitats.

Això afavoreix que part de la ciutadania no marxi a passar el cap de setmana fora, i per tant surti més a viure-la per la seva ciutat. A conseqüència, cada persona acostuma a comprar més d’una rosa per regalar, a més de la parella, a altres familiars i amics, o per decorar la casa.

Els paradistes del centre hauran de pagar una taxa per a Sant Jordi

També impulsa que moltes empreses i associacions encarreguin roses per regalar als treballadors i clients, així com per decorar els establiments. De fet, enguany els majoristes estan rebent encàrrecs des de gener.

Pel que fa als preus, Mercabarna assegura que es mantenen. Es podran comprar roses a partir de 4 euros i, en funció de l’ornamentació, el preu s’anirà incrementant.

Les roses preferides

Aquest Sant Jordi es podran comprar roses d'un centenar de varietats diferents. Però les protagonistes continuaran sent la Freedom, importada de l'Equador i Colòmbia, i la Red Naomi, produïda a Holanda i Colòmbia.

Els catalans prefereixen la Freedom amb un 75% de les vendes, que destaca sobretot per la forma de cabdell de la seva poncella. En canvi, la Reed Naomi, amb un 15% de les vendes, destaca per la seva poncella més oberta.

D'altra banda, la tendència és cada cop més a regalar flors i plantes que durin i que estiguin embolcallades amb materials naturals i sostenibles. Així, es preveu que els rosers Kokedama tindran molt impacte aquest Sant Jordi. Són plantes amb les arrels preparades pels floristes i recobertes de molsa.

El president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-flor avisa que és l'últim Sant Jordi amb producte local, ja que la gran majoria de roses són importades. "No és rendible produir roses aquí", ha dit, ja que només queda un productor i cada cop en ven menys. Batlle també ho atribueix a la falta de relleu generacional.

Claus per triar la rosa

Les roses poden durar fins a dues setmanes, entre 10 i 12 dies. Mercabarna-flor aconsella fer el següent:

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz