Cataluña

Augment de consultes mèdiques per tos irritativa: Què la causa?

L'altaveu
  • Durant aquesta època de l'any, els metges reconeixen que les consultes estan plenes de persones amb tos persistent

  • El Dr. Jordi Mestre recomana hidratar molt la gola contra la tos irritativa a L'altaveu

NADIA SOMOZA
2 min.

Els metges reconeixen que les consultes estan plenes de persones amb tos irritativa i persistent. El Dr. Jordi Mestre, metge i vocal de CAMFiC, assegura que és habitual trobar-se cada any amb aquesta situació. Amb el canvi de clima i la falta de pluges, les al·lèrgies i l'asma augmenten i la tos comença a ser usual.

Els símptomes inclouen la tos, un quadre víric de l'estil d'un refredat o la grip i al·lèrgies a la floració com els plataners de la ciutat. El metge assegura a L'altaveu que la tos no és dolenta sinó que ajuda a eliminar allò que pot ser perillós o perjudicial per a la via respiratòria. "La clau per tractar-la és veure molta aigua per hidratar la gola", aconsella el doctor.

Tos ferina

Conseqüències

Les persones que presenten aquests símptomes es queixen, sobretot, de la molèstia que suposa tossir gairebé tot el dia. "El problema ve quan estàs amb aquella tos que no et deixa treballar ni dormir", explica el metge al programa de La 2. El dubte per a molts, ve quan es pregunten si anar al metge o si prendre's alguna cosa per frenar aquesta tos irritativa. El doctor recomana, sobretot, protegir-se amb una mascareta de l'ambient primaveral, la principal causa d'aquesta afecció.

Cal visitar al metge si hi ha febre que no baixa amb paracetamol, que dura més enllà de 4 dies, una tos que no deixa respirar o sorolls al pit. Tots aquests són signes d'alarma per receptar un tractament més especialitzat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz