Cataluña

Abusos sexuals i paràlisi facial: la història de superació de Claudia Campillo

L'altaveu
  • Claudia Campillo comparteix la seva història d'abusos sexuals infantils a L'altaveu

  • A causa dels abusos, per part del seu avi, pateix espasmes facials dolorosos

NADIA SOMOZA
2 min.

Claudia Campillo (@claudiamcampillo), educadora social i influencer, es va convertir en víctima d'abusos sexuals infantils per part del seu avi. Ha estat ella mateixa qui ho ha explicat a través del seu compte de TikTok, on acumula més de 30.000 seguidors.

Gràcies a compartir la seva experiència s'ha convertit en el suport de moltes noies que han patit abusos. "Sempre els escric dient que em sap greu, però després d'aquest procés començaran a viure i no a sobreviure", explica a L'altaveu.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de RTVE Catalunya (@rtvecatalunya)

Un llarg camí

S'ha convertit en el suport de moltes noies i nois a través de la seva experiència, però per arribar fins aquí va haver de travessar un camí ple d'obstacles. Va ser una psicòloga de la plataforma 'Somos estupendas' qui la va ajudar a sortir de la foscor en què es trobava. "El nucli familiar sempre m'ha cregut", explica la jove.

Les conseqüències d'aquests abusos l'han dut a patir ansietat, trastorns alimentaris, intents de suïcidi i ingressos hospitalaris. Un periple que ha compartit a través de les seves xarxes i que ha aconseguit arribar a tantes altres víctimes que s'han sentit identificades amb ella.

Espasmes facials

Una de les conseqüències més notables del que ha sofert són els espasmes facials que té. "Cerebralment afecta mitja cara, tinc un encreuament de l'artèria amb el nervi", explica. S'ha operat a Barcelona diversos cops, però li han assegurat que no té cura i que ha d'aprendre a viure així.

Va ser arran de fer-se viral quan una noia en la mateixa situació es va posar en contacte amb ella i li va recomanar investigar un neurocirurgià japonès expert en paràlisis facials. "Aquest doctor et recol·loca el nervi, aquí no estan especialitzats", explica en una entrevista.

A través d'una campanya de crowdfunding va obtenir més de 15.000 euros en tres dies per anar-se'n a operar. Ja té data d'intervenció, serà al mes d'agost. "És l'última esperança, no tinc por", conclou segura de si mateixa i amb la certesa que tot anirà bé.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz