Televisión

Pere Aragonès dona el tret de sortída del 12M

  • El president de la Generalitat signa el decret de convocatòria d'eleccions per al 12 de maig

  • Puigdemont anunciarà si es presenta com a candidat en un acte dijous des d'Elna

Marc Guasch | Laura Herrero
2 min.

La cursa electoral del 12 de maig a Catalunya ja està oficialment en marxa. El president de la Generalitat ha oficialitzat el tràmit de convocatòria de les eleccions i dissolució del Parlament. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicarà demà dimarts el decret i a partir d'aquí comencen a comptar els 54 dies fins a la cita electoral. Els partits tenen fins a l'1 d'abril per presentar les candidatures. Totes les mirades estan fixades en l'anunci de l'expresident Carles Puigdemont d'aquest mateix dijous a Elna.

El calendari de les eleccions

Pendents de Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont anunciarà si es presenta com a candidat a les eleccions catalanes del 12 de maig dijous en un acte a la tarda a l'Ajuntament d'Elna, al Rosselló. La setmana passada Puigdemont ja va avançar que li faria molta il·lusió ser al Parlament en el debat d'investidura.

Puigdemont no dirà si es presenta al 12M fins dijous

En un missatge a X, l'eurodiputat ha assegurat que van "anar a l'exili per les mateixes raons per les quals n'haurem de tornar". I ha afegit: "El futur de la nostra nació i no pas el nostre destí personal ha inspirat totes les decisions preses". I així considera Puigdemont que "ha de continuar essent final al final".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz