Cataluña
Verd a casa

Com cuidar les plantes d'interior

  Va de Verd  
EMMA MONRÓS ROSELL
2 min.

Tenir el menjador de casa ple de verd amb plantes d'interior o decorat amb flors de tota mena pot ser una tasca difícil per a moltes persones, però Clara Redondo, @plantitiscronica a Instagram, creu que és només qüestió de saber què necessita cada planta.

Entendre les plantes

La greenfluencer, que va ser escollida 'Moly de l'any' a Iberflora, presenta el seu nou llibre, 'Hogar, verde hogar', a 'Va de Verd', programa disponible a RTVE Play Catalunya. Clara Redondo donca consells sobre com tenir una millor cura de les flors i plantes que tenim a casa.

Portada del llibre de Clara Redondo: 'Hogar, verde hogar' RTVE Catalunya

Segons l’autora, és essencial la filosofia amb la qual es veuen les plantes d’interior canviï, i que es comenci a veure com una activitat contemplativa amb què gaudir i poder relaxar-se.

Escollir bé el test

Qualsevol persona pot cuidar plantes a casa seva

“Qualsevol persona pot cuidar plantes a casa seva i no s’ha de tenir cap do”, puntualitza Redondo, però cal començar per informar-se de quines són les característiques i necessitats de cada planta que hi ha a casa. Un dels aspectes més importants és el test. És preferible que aquest tingui forat de drenatge, per evitar que les plantes es podreixin. Per altra banda, trasplantar a un altre test ha de ser només per necessitat. Mai es canviarà una planta per un tema estètic, ja que pot perjudicar el seu desenvolupament.

La greenfluencer Clara Redondo envoltada de plantes d'interior RTVE Catalunya

Desmitificant les plantes d’interior

Un dels altres objectius del llibre és poder explicar quina és la veritat darrere de tots els mites que hi ha sobre les plantes. Per exemple, tenir verd a casa no perjudica la salut de ningú ni treu oxigen a les persones, almenys no més del que ho podria fer una altra persona o un animal de companyia mentres dorm a la mateixa habitació. Les plantes respiren de dia i de nit, i fan la fotosíntesi només de dia. Posar verd a la vida no perjudicarà la salut!

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz