Cataluña
Plantes d'interior

Ajuda a créixer les enfiladisses amb un tutor

  Va de Verd  
EMMA MONRÓS ROSELL
2 min.

Hi ha desenes de plantes enfiladisses, algunes amb flor i altres sense, n’hi ha que creixen millor en un sòl humit i altres més secs, però totes necessiten alguna superfície de suport. Moisés Castañeyra, de la botiga Moiplants, construeix un tutor de plantes amb molsa, i que serveix de guia per a enfiladisses com el syngonium.

Enfiladisses dins de casa

Hi ha dues tipologies de plantes enfiladisses: les que tenen tiges llargues, però que no se sostenen per elles mateixes i necessiten un suport, i les que tenen arrels i branques que permeten adherir-se a qualsevol superfície.

Sovint es tenen plantes enfiladisses a casa, però sense posar-li el suport necessari, fent que aquestes creixin més dèbils o sense flor i poden arribar a morir abans. Per això és important posar-li un tutor o alguna mena de suport perquè pugui créixer d’una manera adequada.

Pas a pas

Per fer un tutor es necessita una xarxa metàl·lica que s’omplirà amb molsa sphagnum. Aquest tipus de molsa és més seca i, per tant, reté la humitat i fa que la freqüència de reg sigui menor. També és important deixar un espai al final del tutor sense molsa, perquè aquest es pugui fixar correctament al test.

A continuació, es posen unes brides per agafar bé la xarxa donant-li forma, i una guia que mantingui el tutor erigit. Ja es poden posar en un test buit el tutor, seguidament el substrat i per últim la planta enfiladissa.

Com fer un tutor per plantes enfiladisses RTVE Catalunya

Després del tutor

Les enfiladisses varien molt en la mida, la forma i també com han evolucionat a l’hora d’agafar-se al seu suport. N’hi ha que quan s’agafen al suport creixent girant en el sentit de les agulles del rellotge, com la mongetera vermella i altres ho fan en el sentit contrari, com el xuclamel.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz