Cataluña
Geografia

Jacob Petrus, meteoròleg: "El contacte amb la natura et pot canviar la vida"

  Noms Propis  
  • Nascut a Manresa l'any 1976, Jacob Petrus volia ser periodista des de ben jove, però es va decantar per la geografia

  • Fa 10 anys i més de 2.000 capítols que presenta el programa de TVE 'Aquí la tierra'

NADIA SOMOZA
3 min.

Comunicador i amant de la natura des de ben petit, Jacob Petrus és geògraf, climatòleg i presentador del programa de La 1 de TVE 'Aquí la terra'. Visita el programa 'Noms Propis' on manté una conversa amb la periodista Anna Cler per parlar de la seva vocació i assegura que: "el contacte amb la natura et pot canviar la vida".

Jacob Petrus, presentador de 'Aquí la terra'

Nascut a Manresa l'any 1976, des de ben jove ja volia ser periodista, però es va decantar per la geografia quan va veure que la nota de tall no li arribava. "És una carrera que et permet entendre el que hi ha al teu voltant" assegura el presentador. La seva primera feina com a comunicador va ser a la ràdio del seu poble, Esplugues. Més tard també va treballar a ràdio Gràcia on va començar a fer la previsió del temps.

Va ser el seu professor i persona a qui admira, el catedràtic Javier Martín Vide, qui el va animar a presentar-se a Madrid a buscar feina. Allà li va costar adaptar-se perquè només era un jove de 23 anys que compartia pis amb desconeguts i es movia per la ciutat fent ús dels mapes. L'experiència, però, li va servir per créixer com a persona, deixar la timidesa i incorporar-se al món laboral. A la capital va treballar durant 4 anys al grup PRISA i després va continuar a Telemadrid on va estar durant 10 anys com a cap de meteorologia.

M'agrada la comunicació i crec molt en el que faig. El contacte amb la natura t'aporta coses molt positives

Posteriorment i després d'una intensa etapa, va començar a RTVE i ara ja fa 10 anys que presenta el programa 'Aquí la tierra'. 2.400 capítols i molts anys de la seva vida destinats a aquest projecte carregat d'èxits.

Educar a les noves generacions

Com a pare de dos fills petits, intenta fer plans amb ells que els aportin quelcom. "Som una generació amb moltes facilitats per fer coses i no sempre hem de fer els plans que a ells els agradin", diu el meteoròleg. Sortir a la natura, fer esport, visitar un museu, veure un documental o llegir despertaran el seu esperit crític, faran treballar el seu cervell i milloraran la seva salut física i mental.

Per Petrus, les generacions cada cop són més materialistes i sembla que els adolescents no toleren l'avorriment. La majoria han generat una dependència malaltissa als telèfons mòbils o tauletes i necessiten objectes materials per passar-ho bé. "Tracto d'explicar-los que les coses que passen a la vida són importants, però que encara ho és més com les afrontes" reflexiona el geògraf a qui, la natura i la seva professió li han ensenyat tant.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz