Cataluña
Selectivitat

Últim dia de les proves d'accés a la universitat

  • Gairebé 42.000 alumnes s'examinen des d'aquest dimecres 7 de juny fins divendres 9

  • La primera jornada s'han realitzat les proves de la part general que han de fer tots els estudiants

David Gallach | Lourdes Gata | María Ríos
3 min.

Tercera i última jornada de les proves de la selectivitat. Els alumnes han fet aquest divendres la última prova comuna de llengua catalana i literatura. Una opció era amb un text de Jesús Moncada, i una altra amb un text periodístic de Lara Bonilla. La tarda ha estat per a les optatives com matemàtiques aplicades, biologia o tecnologia industrial.

En la segona jornada de les proves d'accés a la universitat a Catalunya, els alumnes han fet els examens d'Història i han triat entre les matèries optatives Dibuix Artístic, Llatí o Matemàtiques. La tarda l'han protagonitzat les assignatures de Dibuix tècnic, Història de l'art, Història de la filosofia, Literatura castellana i Química.

A la prova d'Història han hagut d’escollir dos exercicis dels quatre que es proposaven. En el primer havien de contextualitzar una fotografia publicada al diari La Vanguardia el 17 d’abril del 1931. En el segon, els estudiants havien d’analitzar un discurs de Ramón Serrano Suñer, ministre d’Afers Exteriors, del 24 de juny del 1941. En la tercera opció havien de comentar un article d’Alejandro Lerroux publicat al diari 'La Rebeldía' el 1906. I en la quarta possibilitat calia comentar una fotografia de Carlos Pérez de Rozas feta a Barcelona el 28 d’agost del 1936. En tots els casos, els estudiants havien de contextualitzar històricament els documents i respondre les preguntes plantejades relatives al seu contingut.

Des d'aquest dimecres 7 de juny i fins el proper divendres dia 9, gairebé 42.000 alumnes s'enfronten als exàmens que els obriran la porta, o no, a la carrera que han triat en la preinscripció. La xifra d'inscrits suposa un nou rècord després que l'any passat es va superar la barrera dels 40.000.

Primera jornada de les PAU 2023

Enguany, els examinadors han rebut per primer cop un document amb un codi de conducta que arriba després que hagin transcendit diversos casos d'assetjament per part d'alguns docents.

Primera jornada de les PAU a Catalunya

Llengua Castellana i Literatura

El primer examen ha estat el de Llengua Castellana i Literatura. En aquesta prova s'ha inclòs un text de Javier Marías, qüestions sobre figures retòriques, una redacció sobre la importància de la supervivència dels llibres i preguntes sobre 'La Fundación' d'Antonio Buero Vallejo.

En l'opció B d'aquest examen es preguntaven qüestions de comprensió lectora sobre 'El Infinito en un junco' d'Irene Vallejo i preguntes sobre figures retòriques. També era protagonista d'aquesta opció la novel·la 'Nada' de Carmen Laforet.

Al llarg de la jornada també ha tingut lloc la prova de llengua estrangera i les d'Anàlisi musical, Ciències de la terra i de medi ambient, Cultura audiovisual, Física i Geografia.

22 de juny

La incògnita per saber si els estudiants poden accedir a la carrera desitjada es resoldrà el proper 22 de juny. Aquell dia es publicaran les notes dels examens.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz