Cataluña
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | Els candidats endureixen els atacs poques hores abans del final de la campanya

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH | D. GALLACH

L'actualitat del penúltim dia de la campanya de les eleccions municipals del 28M passa pel l'enduriment dels retrets entre els candidats en un intent per atraure els vots dels indecisos. El més encès, aquest dijous, ha estat el de l'alcaldable republicà, Ernest Maragall, contra Jaume Collboni, a qui acusa de formar part dels que van trair i abandonar el seu germà. També la líder de Junts, Laura Borràs, ha aprofitat un acte a un dels seus feus, Vic, per acusar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, d'haver “fulminat” la independència.

Els retrets constants també s'estrenyen entre els partits constitucionalistes. El PP aprofundeix la crida a concentrar el vot contra la independència i contra Colau. Des de Ciutadans, Anna Grau, els ha acusat d'arrossegar-se després d'haver abandonat els catalans.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha visitat aquest dijous les comarques centrals, primer Vic i després Manresa, on aspiren a ser decisius. Illa reivindica el paper dels socialistes en la normalització del país després del procés. Els republicans han fet parada, de la seva banda a Tarragona, on pretenen conservar l'alcaldia en mans de Pau Ricomà, després de 12 anys de socialisme.

Per la seva banda, Ada Colau, continua exhibint suports, en aquest cas internacionals, al model de ciutat que defensa i que considera amenaçada per un possible pacte entre Trias i Collboni. La CUP ha fet l'acte central de tancament a Barcelona amb una crida al vot útil antifeixista i garantia de barrar el pas a l'extrema dreta. Ara Pacte Local ha tancat a Mollerussa, amb Marc Solsona com a protagonista i el repte de mantenir la darrera capital de comarca que li queda al PDeCat.

Campanya de les municipals a Catalunya: 25 de maig de 2023

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:20

    MANRESA | Salvador Illa reivindica a la Catalunya central la normalització de la situació després del procés

     

     

    El líder del PSC, Salvador Illa, ha intervingut aquest vespre a Manresa en suport a l'alcaldable, Anjo Valentí, que aspira a ser decisiu a partir del 28M. Illa ha visitat prèviament Vic, ciutat que també ha posat com a exemple de la normalització dels carrers, precisament en un feu tradicionalment independentista. 

  • 21:16

    Jordi Turull: "Sánchez no ha de venir a demanar el vot, ha de venir a demanar perdó"


    Junts per Catalunya ha celebrat el seu acte final de campanya a l'auditori del Sucre, a Vic, una de les joies de la corona del poder municipal del partit, que buscarà conservar amb la candidatura d'Albert Castells, que reemplaça a una Anna Erra que governava amb majoria absoluta. El secretari general de JxCat ha carregat durament contra la visita d'aquest divendres del president del Govern, Pedro Sánchez, per tancar la campanya dels socialistes a Barcelona. Jordi Turull, ha afirmat que no hauria de venir a Catalunya "a demanar el vot" per al PSC sinó "a demanar perdó" per Rodalies, per la falta d'inversions i per l'espionatge als líders independentistes. Per la seva banda, la presidenta del partit, Laura Borràs, ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, d'haver "fulminat" la independència

  • 21:06

    MOLLERUSSA | El PDeCat lluita per conservar la darrera capital de comarca que li queda

     

     

    Acte central d'Ara Pacte Local a Mollerussa. El seu alcalde, Marc Solsona, ha defensat el projecte municipalista del PDeCAT davant del que qualifica de disbauxa de Partits. A Sant Cugat del Vallès, l'exconsellera de la Generalitat, Joana Ortega, també ha reivindicat el paper de la seva formació per situar els ciutadans al centre de les polítiques.

  • 21:01

    TARRAGONA | Pere Aragonès avisa que Junts podria fer costat a l'alcaldable "espanyolista" del PSC en Tarragona


    El president de la Generalitat ha demanat concentrar en ERC el vot independentista a Tarragona. Pere Aragonès ha criticat el fitxatge per part del PSC de Rubén Viñuales, exlíder de CS en el consistori que "va aplaudir l'empresonament" dels líders independentistes. Aragonès ha fet costat a l'alcalde republicà, Pau Ricomà, de qui ha destacat que "ha obert una nova etapa d'esperança, transformació, canvi i honestedat, i ha deixat enrere uns governs que tenien sospites i causes obertes de corrupció".  El president català està convençut que Ricomà "consolidarà el seu canvi", enfront dels quals "pensaven que manarien sempre i sobretot el món". "Això no és un parèntesi. La victòria d'aquest diumenge és més important que la de fa quatre anys", ha dit

  • 20:56

    Anna Grau acusa el PP d'arrossegar-se després d'abandonar els catalans

     

    L'alcaldable de Ciutadans ha tornat a criticar les crides a concentrar els vots constitucionalistes del PP assegurant que "ara s'arrosseguen després d'haver abandonat els catalans".  Anna Grau també ha exigit explicacions per enquestes, manipulades, que diu, ha fet l'empresa IPSO, contra qui no descarta prendre accions legals. 

  • 20:48

    Basha Changue demana votar a la CUP per a "frenar a l'extrema dreta" i combatre a lobbies i Estat
     


    Acte de tancament de la campanya de la CUP a Barcelona, en el Centri Cívic Can Felipa al Poblenou, on l'alcaldable ha reclamat que el partit torni al consistori a partir d'aquest diumenge, ja que considera que són l'alternativa davant la "sociovergencia republicana".  Changue ha assegurat que si la CUP entra a l'Ajuntament confrontarà als "fons voltor, els lobbies i l'Estat" per a protegir l'habitatge i treball dignes i la llengua catalana. Per a fer-ho, impulsaran un referèndum per a "expropiar als fons voltor" de la capital catalana, planificant el decreixement turístic per a diversificar l'economia de la ciutat i a través de la regidoria de drets lingüístics per a promocionar l'ús del català entre els barcelonins.

  • 20:18

    Daniel Sirera (PP) demana millorar la coordinació policial en La Maternitat i Sant Ramon de Barcelona
     


    El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona ha promès un "pla especial de seguretat" en el barri de La Maternitat i Sant Ramon. Sirera vol "garantir la coordinació" entre els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la policia local de L'Hospitalet de Llobregat. "És un barri oblidat per part del Govern municipal, viu encaixonat en aquesta zona i no rep els serveis que hauria de rebre per part de l'Ajuntament de Barcelona", ha lamentat Sirera.

  • 20:10

    Ernest Maragall retreu a Collboni haver-se proclamat "hereu" del seu germà

     

     "El senyor Collboni és dels qui el van trair i abandonar, els que el van tirar, negar i rebutjar", ha recriminat durant un acte de campanya, aquest dijous a Gràcia. El cap de llista d'ERC ha apuntat que "no li agrada" haver de parlar del seu germà, però que ho ha de fer després de les paraules de Collboni. D'altra banda, Maragall també ha afirmat que Xavier Trias només pretén "recuperar Convergència" i "instal·lar-se als anys 80".

  • 20:00

    GIRONA | Cuca Gamarra (PP) crida a concentrar el vot no independentista

     

    La secretària general del PP ha demanat des de Girona als votants “que no són independentistes” que apostin per votar el PP i aconseguir “ser decisius” als ajuntaments catalans. Gamarra ha recordat que hi ha gent que votarà “formacions que quedaran fora dels ajuntaments” i per això cal apostar pel partit “amb més possibilitats”. El candidat de la formació a la ciutat de Girona, Jaume Veray, ha apostat per millorar la seguretat i la contractació social des de l’ajuntament i treballar per “acabar amb la xacra” de les ocupacions il·legals a la ciutat.

  • 19:50

    MOLLET DEL VALLÈS |  Albiach alerta que Junts i PSC representen "la pinça del retrocés" 

     

     

    La presidenta d'En Comú Podem, ha reivindicat el seu partit com el "vot útil" del 28-M per "aturar el Quart Cinturó i acabar amb projectes fracassats". Alerta, en aquest sentit, que Junts i PSC representen "la pinça del retrocés", mentre que ERC "no té model" ni per les ciutats ni per Catalunya. Albiach ha criticat la "supèrbia" d'alguns candidats en la recta final de la campanya electoral. "S'han autoproclamat alcaldes quan encara no s'han obert ni les urnes", ha dit en un acte a Mollet. 

  • 19:40

    Eva Parera acusa Colau de modificar els noms dels carrers de Barcelona per "ideologia"

     

    La regidora de Valents critica l'alcaldessa per "insultar als catòlics" i fer "activisme" des de les institucions. Parera, ha criticat les polítiques "sectàries" del govern d'Ada Colau i l'ha acusat de fer "ideologia" amb els diners de l'ajuntament. "S'han dedicat a canviar tot el nomenclàtor simplement per temes ideològics", ha asseverat la regidora abans d'assegurar que impulsarà una revisió dels canvis aplicats els darrers anys. Parera també ha reclamat un cens de tots els pisos ocupats perquè assegura que molts propietaris no denuncien i recorren directament a plataformes com Desokupa. 

  • 19:32

    Collboni postularà a Barcelona al Mundial d'Atletisme i per a acollir la sortida del Tour


    L'alcaldable del PSC per Barcelona vol que Barcelona aculli un gran esdeveniment esportiu cada any.  Jaume Collboni ha anunciat que formalitzarà la candidatura perquè la ciutat sigui la seu del Mundial d'Atletisme de 2027, i es reunirà amb la direcció del Tour de França per a acollir la sortida de la carrera ciclista. Collboni ha afirmat que durà a terme totes dues gestions en els primers cent dies del mandat.

  • 19:30

    BLOC DE CAMPANYA | ERC busca refermar l'alcaldia de Tarragona i Colau acusa Trias de faltar-li el respecte

     

    La caravana d’ERC, amb Pere Aragonès al capdavant, fa parada a Tarragona on Pau Ricomà vol mantenir l’alcaldia. Mentrestant, a Barcelona Ernest Maragall intervé en un míting a Gràcia. La CUP avisa que el vot als republicans acaba en mans del PSC i demana al Govern més transparència amb els macroprojectes.  Xavier Trias es proposa posar ordre a la neteja, incrementar els patrullatges als barris i un salari mínim de ciutat pels 80 primers dies de mandat. Ada Colau carrega contra Trias per perdut les formes i haver mentit per desacreditar-la. Vox, precisament, es proposa donar un tomb a l’actual política. 

     

    El socialista Jaume Collboni vol que Barcelona aculli un gran esdeveniment esportiu cada any. A Lleida, el ministre d’Exterior, José Manuel Albares, anuncia que Catalunya tindrà un paper rellevant a la presidència semestral de la UE. Ciutadans denuncia la manipulació dels sondejos del CIS. Valents vol acabar amb el feminisme ideològic en el nomenclàtor dels carrers. A Girona la popular Cuca Gamarra crida a concentrar el vot no independentista.

  • 17:10

    AGENDA | Acte de la CUP de final de campanya a Barcelona amb l'alcaldable Basha Changue, Mireia Vehí, Eulàlia Reguant, Carles Riera, Xavier Pellicer, Jordi Estivill i Adriana Llena.

  • 17:05

    AGENDA | Acte del PSC amb Salvador Illa i l'alcaldable Anjo Valentí a Manresa, a les 19 h.

  • 17:00

    AGENDA | Acte d'ERC amb l'alcaldable Ernest Maragall, Roger Torrent, Tània Verge, Elisenda Alamany i Max Zañartu.

  • 16:55

    AGENDA | Acte d'ERC amb el president de la Generalitat Pere Aragonès, Marta Vilalta, Carme Forcadell, l'alcalde de Tarragona i el candidat Pau Ricomà. A les 19 h.

  • 16:50

    AGENDA | L'alcaldable del PP a Barcelona, Dani Sirera, fa una roda de premsa a l'Hospitalet, amb la candidata Sonia Esplugas. A les 18:30 h.

  • 16:45

    AGENDA | Acte del PSC amb l'alcaldable Jaume Collboni a Barcelona a les 17:30 h.

  • 16:40

    AGENDA | Declaracions de la candidata de Valents, Eva Parera, a les 17 h.

  • 16:22

    BLOC ELECTORAL | Els partits s'esforcen a explicar què canviarà als municipis si ells acaben governant

     

    Queden poc més de 24 hores de campanya electoral. Els partits s'esforcen a explicar què canviarà als municipis si ells acaben governant. Socialistes i la candidatura de Trias han presentat paquets amplis de propostes.

     

    A Vic, bastió independentista, el PSC confia a millorar resultats. Xavier Trias promet canvis des del primer dia. Molts partits han coincidit a desplegar les seves promeses en matèria d'habitatge. És el cas d'ERC, comuns Valents. Des de la històrica Casa Bloc de Sant Andreu, Maragall s'ha compromés a impulsar una cimera de l'habitatge amb participació pública i privada per actuar i construir 8.000 pisos protegits. 

     

     Més de 250 personalitats internacionals com l'alcalde de Londres, el de Milà o l'alcaldessa de Santiago de Xile donen suport a Ada Colau, que avui s'ha reivindicat com l'únic vot útil per aplicar la llei que regula el preu dels lloguers. Eva Parera reclama a Colau un cens de tots els edificis municipals ocupats.

  • 14:00

    BLOC DE CAMPANYA | L'habitatge i l'escenari post procés marquen els missatges de campanya

     

    El republicà Ernest Maragall promet una cimera per accelerar la construcció d’habitatge assequible i es compromet a acabar amb els casos d’emergència habitacional. La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, també celebra la publicació de la llei d'habitatge al BOE. Alerta que el candidat de Junts, Xavier Trias, no aplicaria la regulació dels lloguers "amb la mateixa convicció" que ella si és alcalde. En canvi, Trias manté que és “ciència-ficció” el suposat trenament entre Collboni i Colau i ironitza amb el suport d’Elite Taxi a la candidatura socialista.  

    Valents torna a fer campanya des de la plaça Bonanova i es compromet a enderrocar Can Vies si és alcaldessa. El popular Daniel Sirera demana calma per les dues manifestacions antagòniques relacionades amb les ocupacions de la Bonanova. 

    Salvador Illa (PSC) viatja a Vic per destacar la normalització de la situació a Catalunya després del procés. La CUP reclama el vot d’esquerres perquè donar el suport a ERC suposa entregar-los al PSC. Mentrestant, a Mollerussa, Marc Solsona manté que el PDECat no renuncia a la independència.

  • 13:54

    Vox reclama el vot el 28-M per "deixar el separatisme i l'esquerra radical a la cuneta"

     

    El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha fet una crida a la "mobilització massiva" el 28-M per "posar de potes enlaire totes les polítiques" dels ajuntaments. "Ens hi juguem molt, hem de posar fi d'una vegada per totes a les polítiques promogudes per l'esquerra a totes les institucions", ha dit Garriga en una atenció a mitjans. En la mateixa línia, el candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro, ha demanat el vot per "deixar el separatisme i l'esquerra radical a la cuneta" i "fer un canvi de polítiques". 

  • 13:36

    MOLLERUSSA | Marc Solsona assegura que el PDeCat no renúncia a la independència.

     

    A Mollerussa, estan totes les possibilitats obertes de cara a aquest diumenge. Marc Solsona, secretari general adjunt del PDeCat es presenta amb la marca "Mollerussa Primer" i aspira a retenir l'alcaldia com una de les peces clau del partit a escala nacional. Solsona assegura que no hi ha cap límit per fer pactes i insisteix que el seu partit no renuncia a l'independentisme:
     

  • 13:28

    La CUP assegura que votar ERC i el PSC és deixar perdre el vot d'esquerres

     

    El diputat de la CUP, Carles Riera, alerta que la recent acció de Govern demostra que votar Esquerra "suposa a la pràctica entregar els suports al PSC". La formació cupaire també exigeix més transparència al Govern sobre macroprojectes que atempten contra el medi ambient com el HardRock, la B-40 o l'ampliació del Prat. Riera i la també diputada Laia Estrada s'han personat aquest matí davant la seu del departament de Territori per exigir més informació. Són projectes, ha advertit Riera, que no atenen l'emergència pel canvi climàtic i que augmenten la precarització dels territoris afectats, i és per això que constatem la complicitat d'aquests partits polítics per a obviar aquests temes del debat electoral". 

  • 13:16

    ¿¿ Un 7% més de meses electorals per aquest 28M i gairebé 9.000 agents.

    ¿¿
    @HuguetGispert | @RTVECatalunya @radio4_rne https://t.co/C7iyeR9Xj0

    — RTVE Notícies (@rtvenoticies) May 25, 2023 " target="_blank">El 28M suma 581 meses electorals i 8.900 agents vetllaran per la normalitat

     

    Les eleccions del 28 de maig tindran 581 meses electorals més que el 2019 i 8.900 agents vetllaran per la normalitat a la jornada d'aquest diumenge. Així ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, en la presentació del dispositiu per a les eleccions municipals d'enguany. Prieto ha assegurat que serà "una jornada electoral modèlica" gràcies a la "col·laboració excel·lent" entre administracions. Per primera vegada en uns comicis locals es comptarà amb funcionaris de la Generalitat com a representants de l'Administració, "un exemple més d'aquesta coordinació". 

  • 13:10

    Collboni promet recuperar el nivell màxim d'inversió als barris amb 750 MEUR anuals

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès recuperar el nivell màxim d'inversió als barris amb 750 milions d'euros anuals. El candidat ha garantit 210 actuacions durant el mandat per a fer biblioteques i centres esportius, per a arreglar carrers o per a instal·lar noves zones verdes. Collboni ha explicat que aquesta és la màxima d'inversió a la qual s'ha arribat a l'Ajuntament de Barcelona, quan al capdavant hi havia el socialista Jordi Hereu. "Cap alcalde ni alcaldessa ha arribat a aquesta xifra els 12 anys següents", ha apuntat.

  • 13:05

    Parera reclama a Colau un cens de tots els edificis de propietat municipal que estan ocupats

     

    La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, ha assegurat que si és alcaldessa ordenarà desallotjar i enderrocar "immediatament" l'edifici ocupat de Can Vies, a Sants. La regidora ha recordat que en el cas dels edificis de propietat municipal que estan en mans dels ocupes és l'Ajuntament qui pot precipitar-ne la demolició. D'altra banda, Parera ha demanat al consistori que utilitzi els empadronaments per fer un cens de totes les propietats ocupades de la capital catalana.

  • 13:00

    Maragall diu que és hora de posar la "fàbrica d'habitatge protegit en marxa"

     

    El cap de llista d'ERC a les eleccions del 28M a Barcelona, Ernest Maragall, ha promès convocar una cimera per posar en marxa la "fàbrica d'habitatge" a la ciutat. L'alcaldable vol reunir el sector, incloses la Generalitat i entitats com la PAH, per engegar "immediatament" la "fàbrica d'habitatge", si és alcalde. "Hem de fer el contrari del que ha fet Colau", a qui ha acusat d'"inacció". Maragall també s'ha compromès a reduir pràcticament a zero tota la mesa d'emergència habitacional, en els primers dos anys de mandat.

  • 12:55

    Sirera vol renovar els mercats de Barcelona amb 100 MEUR i que tornin a ser "el cor de les ciutats"

     

    El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha reclamat que els mercats municipals "s'han de convertir en un eix perquè el comerç, la restauració i la vida girin al seu entorn". L'alcaldable també ha carregat contra l'actual regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín (PSC), i ha denunciat que "ni escolta ni fa cas de les necessitats" dels paradistes. El popular ha garantit que si és decisiu el proper mandat aquesta regidoria serà "una de les més importants".

  • 12:50

    Trias avisa als taxistes que els socialistes són responsables del "desastre" de la mobilitat a Barcelona

     

    El candidat Xavier Trias ha ironitzat amb la gestió del sector del taxi per part del PSC a l'Ajuntament de Barcelona: "Deuen estar entusiasmats amb la gestió del senyor Collboni". L'alcaldable ha presentat les 80 primeres propostes que impulsarà els 80 primers dies de mandat si és alcalde. Planteja retirar els elements "innecessaris" de l'urbanisme tàctic, flexibilitzar els radars, un pla de xoc contra la inseguretat i nomenarà un comissionat per l'impuls del català.

  • 12:40

    Colau desconfia de la "convicció" de Trias a l'hora d'aplicar la regulació dels lloguers

     

    La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha celebrat la publicació de la llei estatal d'habitatge al BOE i ha destacat que era una "anomalia" no tenir-ne. Colau ha alertat que el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, no aplicaria la regulació dels lloguers "amb la mateixa convicció" que ella si és alcalde. L'alcaldable ha recordat que Junts va votar en contra de la llei, i per això, veu "evident" que no l'aplicaria igual. "Som l'únic vot útil i cert per aplicar la regulació dels lloguers amb la màxima ambició a la ciutat", ha dit. 

  • 10:40

    Avui s'acaba el termini per dipositar el vot per correu 

     

    Avui 25 de maig s'acaba el termini per dipositar el vot per correu a les eleccions del 2-M. Inicialment, el termini era el 24, però la Junta Electoral Central va decidir allargar-lo un dia més. Segons dades de Correus, 80.189 persones han sol·licitat aquest mètode de votació a Catalunya. Les persones que van demanar el vot per correu han rebut a casa la documentació per poder votar i han d'anar amb la butlleta juntament amb el certificat d'inscripció del cens a una oficina de Correus per dipositar el seu vot. 

  • 10:30

    ENTREVISTA | Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia: "Qualificar Barcelona de ciutat decadent és ridícul"

     

    El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha negat que l'entitat empresarial hagi volgut entrar en campanya amb la nota d'opinió que va publicar aquesta setmana en la qual denuncien que a Catalunya "hi ha un inequívoc estancament" econòmic respecte a Europa. En una entrevista al Cafè d'idees, ha reclamat als grups polítics que tinguin "una mirada llarga". Enmig d'una campanya plena de retrets a la capital catalana, ha assegurat que "qualificar Barcelona de ciutat decadent és ridícul".

  • 10:20

    BLOC ELECTORAL | Últimes propostes i intents d'atraure els vots dels indecisos

     

    Acte central de campanya, aquest dimecres, de Barcelona en Comú. La candidata i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a anar a votar diumenge per a continuar transformant la ciutat. Atacs de Valents a Ada Colau en qüestions com l'habitatge. Eva Parera avança que revocarà l'obligació de reservar el 30% de noves promocions a habitatge social. 

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha comptat aquest dimecres amb el suport del ministre Miquel Iceta i de Salvador Illa. Collboni ha tornat a carregar contra el candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias. Diu que és el candidat de la inestabilitat. Trias també ha carregat contra Collboni.

     

    L'alcaldable del PPDaniel Sirera, assegura que serà difícil arribar a acords amb Trias, però s'ha obert a parlar-ne sempre que renunciï a la independència. A Sant Cugat del Vallés, ERC ha demanat el vot per revalidar l'alcaldia de Mireia Ingla i consolidar un canvi històric, segons el president català.

  • 10:15

    AGENDA | Roda de premsa de l'alcaldable de Vox, Gonzalo de Oro Pulido, amb Ignacio Garriga. A les 12:30 h.

  • 10:10

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP amb els diputats Carles Riera i Laia Estrada. A les 12 h.

  • 10:05

    AGENDA | Roda de premsa de l'alcaldable de Ciutadans, Anna Grau. A les 12 h. Mitja hora més tard, Carlos Carrizosa fa declaracions a Castelldefels amb l'alcaldable Juan Antonio Marcos.

  • 10:00

    AGENDA | Acte de campanya del candidat socialista Jaume Collboni a Barcelona a les 12 h. A la mateixa hora, declaracions de Salvador Illa (PSC) a Vic amb l'alcaldable Miquel Ylla. 

  • 9:55

    AGENDA | Roda de premsa de l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, sobre habitatge. A les 12 h.

  • 9:50

    AGENDA | Roda de premsa del candidat del PP, Dani Sirera, sobre les seves propostes de comerç i mercats. A les 11 h.

  • 9:45

    AGENDA | Declaracions de la candidata de Valents a l'alcaldia de la capital catalana, Eva Parera, a les 11 h.

  • 9:40

    AGENDA | Roda de premsa de l'alcaldable a Barcelona, Xavier Trias. A les 11 h.

  • 9:35

    AGENDA | Roda de premsa de la candidata dels comuns a Barcelona, Ada Colau, amb Janet Sanz i Guille López, a les 11 h. A la mateixa hora, Jéssica Albiach visita Cornellà de Llobregat i fa declaracions al costat de l'alcaldable Claudio Carmona

  • 9:30

    AGENDA | El delegat del Govern en Catalunya Carlos Prieto presenta el dispositiu electoral a Barcelona. A les 10 h.

  • 9:20

    BLOC ELECTORAL | Els partits d'esquerra demanen concentrar el vot progressista

     

    La CUP acusa ERC de plegar-se als interessos dels socialistes. A Vic, on lideren l'oposició, demanen concentrar el vot progressista per acabar amb 44 anys de governs convergents i de Junts. Des de Sant Cugat, el president de la Generalitat Pere Aragonès ha reivindicat els governs d'ERC.

     

    A Barcelona, retrets a Maragall (ERC), Colau (BComú) i Collboni (PSC). I el conseller Joan Ignasi Elena ha anunciat que es farà militant d'ERC. El candidat Jaume Collboni diu que està en joc la prosperitat que porta el PSC o tornar al procés. Els socialistes carreguen contra Trias per portar "inestabilitat" de la mà de Junts.

     

    Des de plaça Cataluya, a l'acte central de campanya de Barcelona en Comú, Ada Colau ha carregat contra l'extrema dreta.

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del dijous 25 de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.

     

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz