Cataluña
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | Les enquestes dibuixen un triple empat a Barcelona

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH | D. GALLACH

L'actualitat del darrer dilluns de la campanya de les eleccions municipals del 28M passa pels pronòstics de les enquestes electorals, en l'últim dia que es poden publicar per llei. Dibuixen un triple empat a Barcelona entre Jaume Collboni, Xavier Trias i Ada Colau i d'aquí els esforços de la majoria de candidats amb missatges dirigits a captar el vot útil i sobretot, acabar de convèncer els indecisos, que segons el CIS se situen en entre el 25% i 30% dels electors.

L'alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a retreure Jaume Collboni el seu gir a la dreta i adverteix de la possibilitat que voti amb Junts i PP. Aquest dilluns ha intentat mostrar múscul presentant un manifest de suport amb més de 300 personalitats de tots els àmbits. El millor posicionat a substituir-la, el socialista Jaume Collboni, es veu guanyador i d'aquí que demani concentrar els suports per "no dependre de ningú".

En clau de pactes, l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, aclareix que decidirà ell i no el partit i rivalitza amb ERC en la pugna per fer fora el binomi Colau-Collboni. El republicà Ernest Maragall també es reivindica dins els missatges pel vot útil i assevera que el seu objectiu no és acompanyar Colau sinó "substituir-la". Una missió a què també s'apunta, per cert, el candidat popular, Daniel Sirera.

Fora Barcelona, les caravanes de campanya s'enfoquen a mantenir els seus principals feus. L'alcaldable de Junts, Gemma Geis, vol que Girona continuï sent "la capital de l'independentisme" i no "una sucursal de Madrid". ERC intentarà, per la seva banda, mantenir la Paeria en detriment del PSC, a qui Oriol Junqueras acusa de desentendre's de Rodalies i de la gestió del Canal d'Urgell.

Campanya de les municipals a Catalunya: 22 de maig de 2023

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:49

    La CUP insta a Maragall  i Colau  a "ser clars" sobre amb qui governaran



    La diputada de la CUP en el Parlament, Eulàlia Reguant, ha assenyalat que "ja n'hi ha prou de confusions", i ha preguntat als alcaldables d'ERC i els comuns "Amb qui pensen governar? Per a qui pensen governar?". Un acte al costat de l'alcaldable de Barcelona Basha Changue, en el qual han reivindicat que el vot a la CUP és segur, independentista i d'esquerres. "Quan estem es parla d'aigua, es lluita contra Agbar, es municipalitzen serveis, es combat al feixisme. Si no estem ens silencien, s'ha vist com amagaven l''estelada', com parlaven d'ocupacions amb un desnonament cada 45 minuts. S'ha vist com canviaven de llengua i com parlaven més de carreteres i maons en comptes d'educació, sanitat o aigua", ha criticat.

  • 21:30

    LLEIDA | Miquel Pueyo (ERC): el canvi a "40 anys de règim socialista ha de continuar"


    L'alcalde de Lleida i candidat a la reelecció per ERC, Miquel Pueyo  ha assegurat aquest dilluns que "el canvi honest que va desbordar els 40 anys de règim socialista ha de continuar en 2023", alhora que ha subratllat que el municipi continuarà sent "una ciutat republicana". Un acte a Lleida acompanyat del president de la formació republicana, Oriol Junqueras qui ha carregat contra el principal opent de Pueyo, el PSC. Per Junqueras, els socialistes "han decidit que no volen que els trens funcionin i s'han desentès de la gestió del canal d'Urgell posant en perill la subsistència de milers d'agricultors". 

  • 21:17

    GIRONA | Jordi Turull alerta contra "els tripartits que volen guanyar a la ciutat de Puigdemont"

     

    JxCat ha celebrat aquest dilluns el seu acte central de campanya a Girona. El partit és conscient de què representa la ciutat, on hi governen des del 2011. El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha alertat que aquest 28-M Girona es juga apostar pel model de Junts o el "d'aquells tripartits que volen guanyar a la ciutat de Puigdemont". Durant el seu discurs, l'expresident de la Generalitat ha destacat que a la ciutat "li convé" el "lideratge" que representa l'alcaldable Gemma Geis, qui  s'ha compromès a treballar perquè la ciutat "continuï essent far de la independència de Catalunya".

  • 21:00

    Jaume Collboni demana concentrar el vot en el PSC per no "dependre de ningú"

     

    El candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat el vot útil per la seva llista el 28-M per a "fer realitat el canvi": "Els socialistes ho farem millor". En un acte al barri de Sant Antoni, l'alcaldable ha celebrat que "tots els sondejos diuen que el PSC va per davant". Tot i això, ha avisat que "no n'hi ha prou en quedar primers" i ha reclamat "una victòria àmplia". El primer secretari socialista, Salvador Illa, que previament havia protagonitzat un acte de suport a l'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat, Nuria Marín, ha reclamat "un vot per a posar Barcelona en marxa".

  • 20:39

    SALT |  Jéssica Albiach reivindica combatre el racisme i els que "volen parlar d'odi"

     

    La líder dels comuns ha carregat en un acte a Salt, a Girona, contra els que "fa pocs dies campaven pels carrers de Barcelona cridant 'puta Ada Colau'. Assegura que són els mateixos que "neguen l'existència del canvi climàtic" o els que "ahir estaven a Mestalla dient insults xenòfobs". En aquest sentit, Jéssica Albiach, ha advertit que "negar l'existència del racisme no ajuda a solucionar el problema" i ha reivindicat combatre aquesta situació. 

  • 20:30

    BLOC DE CAMPANYA | Les enquestes marquen el pas dels alcaldables de les municipals

     

    L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau presenta un manifest de suport amb més de 300 personalitats. ERC fa parada a Lleida on busca revalidar l'alcaldia amb Miquel Pueyo i Salvador Illa passeja de la mà de l’alcaldessa de l’Hospitalet del Llobregat, Núria Marín. Junts defensa des de Sitges l’aposta pel creixement econòmic. Ara Pacte Local es conjura per fer compatible el desenvolupament del territori i la defensa del mediambient.

  • 20:17

    Ernest Maragall s'ofereix com a "antídot contra la continuïtat" de Colau i Collboni
     

     

    "Hem vingut a canviar aquest govern. He vingut a substituir a la senyora Colau, no a ajudar-la ni a acompanyar-la", ha advertit l'alcaldable republicà, que s'ha compromès a visitar almenys una vegada al mes cada districte i estar a peu de carrer amb els veïns. Ho ha dit en un acte d'ERC en el Poble-Sec de Barcelona amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i l'exconsellera Dolors Bassa.

     

  • 20:09

    Anna Grau acusa el govern municipal de discriminar districtes "en funció de si creu que els voten"

     

    L'alcaldable de CS a Barcelona, Anna Grau, s'ha referit a l'obra pendent a Balmes entre les places Molina i Kennedy, a Sarrià-Sant Gervasi. "No entenem com es pot prometre eternament als veïns d'aquest barri que es farà una obra i ni tan sols fer el gest que es ficarà això en els pressupostos", ha denunciat. "Aquest barri no és el més prioritari", ja que "els voten poc". També ha manifestat que hi ha altres partits "que s'autoproclamen molt d'aquí" però que "els busques i no els trobes".

  • 19:48

    ERC llança la seva pròpia versió de la samarreta de Bcomú: 'La culpa de tot la té la Gene'


    La número 7 per Barcelona, Rosa Suriñach, ha lluït la samarreta en un acte aquest dilluns al costat del president de la Genralitat, Pere Aragonès i l'alcaldable republicà Ernest Maragall ironitzant sobre els constants atacs al Govern. A la samarreta figura el missatge 'La culpa de tot la té Yoko Ono', però el nom de l'artista japonesa i parella de John Lennon està ratllat i el de Colau també.

    "No serà que els qui diuen que tot és culpa de la Generalitat de Catalunya és que, en el fons, estan centrifugant responsabilitats d'un govern de Colau-*Collboni que no ha funcionat? No serà que Colau no ha sabut liderar la ciutat?", s'ha preguntat Suriñach en una discurs en l'acte.

  • 19:30

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits marquen distàncies i fan una crida a mobilitzar el vot dels indecisos

     

    El pitjor parat de les enquestes a Barcelona és el republicà Ernest Maragall, que es revela des del Poble Sec on rep el suport del president de la Generalitat. Amb una mica d’avantatge situa el socialista Jaume Collboni, que demana la mobilització per no dependre de ningú. 

    Amb les mateixes opcions de guanyar, Xavier Trias, descarta sumes ‘antitètiques per desallotjar Colau. L’actual alcaldessa presenta el manifest de suport de 300 personalitats. 

    El PP busca reforçar el vot prometent la gratuïtat del transport públic als joves. La CUP no fa cas a unes enquestes i diu estan influenciades pels lobbys. Cs creu que els sondejos busquen redirigir el vot. El PP busca reforçar el vot prometent la gratuïtat del transport públic als joves. Entre els damnificats també hi ha Valents que encara confien a donar la sorpresa. 

  • 19:15

    Parera (Valents) proposa renovar l'ordenança de convivència i frenar els botellons
     

     

    L'alcaldable de Valents per Barcelona, vol "posar fi a l'incivisme a Barcelona", i es compromet a buscarà el màxim consens per a frenar els botellons i les pintades. Parera assegura que crearà un departament municipal específic que controli el cobrament de les multes, ja que "ara només es paguen el 37%".  "La normativa que tenim és de finals de 2005, s'aplica poc i quan es fa no funciona", ha afegit.  

  • 18:59

    Trias (Junts) equipés a Colau i Collboni: "Són el mateix"
     


    En un acte al Orfeó Martinenc davant unes 200 persones, Xavier Trias, ha recordat que "van fer una cosa vergonyosa, impedir que Ernest Maragall fos alcalde. Espero que no facin cap acte més d'aquest tipus". Per a Trias, l'actual consistori "no escolta les crítiques i no és capaç de rectificar les coses que no van bé" com les polítiques que ha dut a terme en matèria d'habitatge i en qüestions de seguretat i neteja. L'alcaldable de Junts a Barcelona acusa l'alcaldessa de tenir un turisme descontrolat i li retreu haver impedit l'aterratge del Four Seasons a l'edifici de Deutche Bank.

     

  • 18:30

    Rosa Regàs, Juan Diego Botto, Antonio de la Torre i Àlex Rigola donen suport a la candidatura de Colau


    L'escriptora Rosa Regàs, els actors Juan Diego Botto i Alberto de la Torre, i el dramaturg Àlex Rigola han donat suport a la candidatura de l'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, en un manifest que han signat 315 personalitats del món de la cultura, la universitat i el periodisme. En un acte aquest dilluns al Jardí dels Tarongers presentat per l'actriu Rocío Manzano, en el barri del Raval, algunes d'aquestes personalitats han acompanyat a Colau que s'ha rebel·lat contra "els missatges de resignació". 

  • 17:00

    AGENDA | Acte de Junts a Girona, amb participació del secretari general del partit, Jordi Turull, l'alcaldable Gemma Geis, Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

  • 16:55

    AGENDA | Acte del PSC amb l'alcaldable a Barcelona, Jaume Collboni, i el primer secretari general del partit, Salvador Illa. A les 19 h a l'Eixample, Barcelona. 

  • 16:50

    AGENDA | Acte d'ERC a Lleida, amb Oriol Junqueras, Marta Vilalta i Meritxell Serret. També hi participa l'alcaldable Miquel Pueyo. A les 19 h.

  • 16:45

    AGENDA | Acte de la CUP a Sant Antoni, Barcelona, sobre serveis públics. Hi participa l'alcaldable Basha Changue. A les 19 h.

  • 16:40

    AGENDA | La candidata de Ciutadans, Anna Grau, atén els mitjans de comunicació a Sant Gervasi, Barcelona, a les 18:30 h.

  • 16:35

    AGENDA | L'alcaldable Xavier Trias fa un acte a Sant Martí, Barcelona, a les 18 h.

  • 16:30

    AGENDA | L'alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns, Ada Colau, presenta en l'acte de presentació del manifest firmat per més de 2000 personalitats en suport a la seva candidatura. A les 18 h.

  • 16:25

    AGENDA | La candidata de Valents a l'alcaldia de Barcelona, Eva Parera, fa una roda de premsa sobre civisme a la ciutat a les 16:30 h.

  • 16:23

    BLOC ELECTORAL | Recta final de la campanya electoral: els partits s'esforcen per convèncer els indecisos

     

    Els partits s'esforcen per convèncer els indecisos. Pel plató del Cafè d'idees ha passat aquest matí Ada Colau. Ha carregat contra el candidat socialista, Jaume Collboni.

     

    Optimisme desfermat del candidat del PSC. Collboni no té cap dubte que diumenge guanyarà les eleccions. Però demana un vot massiu per no tenir les mans lligades i poder governar sense pactes. I apel·la al vot útil. Maragall només vol parlar de projecte i esquiva els pactes postelectorals. Junts fa una aposta clara pel creixement econòmic. Sense complexos, recalca l'exconseller d'Economia, que critica el suport d'Esquerra a Pedro Sánchez.

  • 14:00

    BLOC DE CAMPANYA | El vot útil i els pactes centren la recta final de la campanya

     

    L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, acusa en una entrevista a Ràdio 4 a Jaume Collboni de fer un gir a la dreta. L’alcaldable socialista, en canvi, torna a erigir-se en el vot útil i reclama el suport massiu per no dependre de ningú. 

    El republicà Ernest Maragall insisteix a acusar Xavier Trias per allunyar-se de la independència. El candidat de Junts aclareix que els pactes postelectorals els decidirà ell i no el partit.  La CUP atribueix que les enquestes els deixin fora de l’ajuntament a Barcelona a la influència dels lobbys.

  • 13:40

    El CIS dona un avantatge de 2,3 punts al PSOE en les eleccions d'aquest diumenge

     

    Segons l'enquesta flash publicada aquest dilluns, les candidatures socialistes, en general, tenen una major intenció de vot que les populars amb un 30,2%, tot i que el PP es queda amb un 27,9%. Vox i Podem i les seves confluències es queden amb un 8% d'intenció de vot. A Esquerra republicana li dona un 2,5% en intenció de vot i a Junts un 1,4% L'enquesta s'ha fet entre el 16 i 18 de maig i no està desagregada per territoris. 

  • 13:10

    Xavier Trias deixa clar que serà ell qui decidirà els pactes i no Junts

     

    En una roda de premsa organitzada per EFE, l'alcaldable de Junts a Barcelona ha recordat que les condicions que va posar per concórrer era tenir les "mans lliures". "Qui decideix és qui comanda aquestes eleccions", ha sentenciat. D'altra banda, l'exalcalde ha replicat al candidat d'ERC Ernest Maragall que "té un problema" si veu difícil governar amb ell. Precisament, sobre "les acusacions del 3%" de Maragall, li ha recordat que CIU està morta des de fa temps. 

  • 13:21

    ACTE | Collboni reclama una majoria àmplia el 28M per a "no dependre de ningú"

     

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat un vot massiu a la seva candidatura el 28M per aconseguir "una majoria àmplia" i "no dependre de ningú". Després d'una nova enquesta que li dona entre 11-12 regidors, el candidat ha assegurat que els sondejos "confirmen el que la gent ja diu pels carrers: que el PSC guanyarà aquestes eleccions". El primer secretari socialista, Salvador Illa, ha reclamat "la confiança" dels electors en els socialistes i ha advertit que tot i les enquestes favorables "no hi ha res fet". 

  • 12:52

    La Fundació Arrels caracteritza diversos candidats a l’alcaldia de Barcelona com persones sense llar

     

     

    La Fundació Arrels ha caracteritzat diversos candidats a l’alcaldia de Barcelona com persones sense llar. Ho ha fet en el marc de la campanya #ningúsensedrets que des de l’entitat impulsen aquests dies en context electoral per evidenciar “com és d'inversemblant el fet que una persona sense llar pugui transformar-se en un actor polític de pes”. 

  • 12:36

    ACTE | La CUP denuncia la privatització dels serveis públics

     

    La CUP denuncia la privatització dels serveis públics, com serveis socials, SAD o aigua a Barcelona. I es compromet a municipalitzar-los. Carrega contra el govern d'Ada Colau per "no fer res al respecte". Sobre les enquestes electorals, asseguren que no són fiables. Sobre els possibles pactes, el partit obre la porta a negociar amb tres línies vermelles: fora voltors, defensa drets treballadors i català.

  • 12:32

    ACTE | Sirera proposa transport públic gratuït per als joves durant períodes de crisi econòmica

     

     

    El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, aposta perquè el transport públic sigui gratuït per als joves de fins a 25 anys durant períodes de crisi econòmica o amb la inflació molt alta. Ha justificat que les persones d'aquesta edat són "les que tenen més dificultats per arribar a final de mes". Sirera ha dit que no vol "fer demagògia" oferint-ho a una franja més àmplia. El candidat ha explicat que la seva intenció seria "fer-ho gratuït sempre" per als joves, tot i que ha aclarit que cal estudiar-ho. També ha carregat contra la unificació del tramvia a la Diagonal i ha alertat que provocarà "embussos salvatges".

  • 12:28

    ACTE | Parera vol una candidatura pels jocs olímpics d'estiu

     

    La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, vol que la selecció espanyola de futbol disputi més partits, tant oficials com amistosos, a la capital catalana. "Hem de fer que vinguin a jugar aquí, tant la selecció masculina com la femenina", ha explicat aquest dilluns la regidora des de la Casa Seat. Segons ha destacat, el partit celebrat l'any passat al camp de l'Espanyol va mostrar el "poder de convocatòria" i la capacitat per "unir" als ciutadans del conjunt espanyol. També ha apostat per acollir de nou uns jocs olímpics d'estiu. "Hem d'aspirar als de 2036 o del 2040", ha especificat abans d'apuntar que només caldria reinvertir a millorar instal·lacions que es van construir per les olimpíades del 1992.

  • 12:27

    ACTE | Carrizosa demana als ciutadans que no deixin que es compleixin les "profecies interessades" de les enquestes

     

    El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha fet una crida als ciutadans perquè no deixin que es compleixin les "profecies interessades" de les enquestes. Des de Santa Perpètua de Mogoda, ha avisat que darrere dels sondejos hi ha la intenció de "teledirigir el vot". També ha subratllat que s'han publicat moltes enquestes diferents. "Depèn de qui les encarregui guanyen uns o els altres. Unes s'han fet telefònicament i altres presencialment. Al final cap quadra", ha afegit.

  • 12:13

    ACTE | Giró diu que el model econòmic de Junts és "força diferent" del d'ERC i PSC

     

    L'exconseller d'Economia Jaume Giró s'ha desmarcat del model econòmic del PSC i ERC i ha assegurat que és "força diferent" del que planteja Junts. Ho ha dit des de Sitges, on ha indicat que és "bastant evident" que les propostes econòmiques de Junts no són les de republicans i socialistes. Giró ha evitat avançar si avalaria pactes amb aquests dos partits als ajuntaments i ha carregat contra el govern de Barcelona. "El model de Colau i Collboni no és el nostre", ha apuntat. En aquesta línia, ha reivindicat Trias com l'alcaldable que pot "revertir" la situació actual de la capital catalana.

  • 11:39

    ACTE | Colau proposa un any gratuït de Bicing als joves d'entre 16 i 20 anys

     

    La candidata de BComú, Ada Colau, proposa que els joves d'entre 16 i 20 anys tinguin un any gratuït de Bicing. Segons ha dit, només el 12% de les persones d'aquesta franja d'edat són usuàries del Bicing, mentre que més de la meitat dels joves menors de 30 anys ho són. Davant d'això, Colau ha assegurat que hi veuen un factor de creixement "claríssim" i espera que amb la mesura els usuaris "s'animin a provar-ho" i es mantinguin en l'ús de la bici. BComú calcula que amb la proposta es guanyarien 113.000 usuaris potencials de la bicicleta i el cost estimat per a l'Ajuntament seria de 5,7 milions d'euros.

  • 11:20

    ACTE | Maragall constata "diferències significatives" per pactar amb Colau

     

    El candidat d'ERC a les eleccions de Barcelona el 28M, Ernest Maragall, ha constatat "diferències significatives" per poder pactar amb la cap de llista de BComú i actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Maragall també ha acusat l'alcaldable de Trias per Barcelona, Xavier Trias, de posar "molt difícil" governar amb ERC. A més, el cap de llista republicà ha assegurat que l'exalcalde expressa un "grau de renúncia explícita" de l'independentisme. I ha afegit que quan Trias lloa les sigles de CDC també està reivindicant tot el que representava Convergència, inclòs el 3%. 

  • 10:45

    AGENDA | El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el candidat socialista Jaume Collboni, participen en un acte polític sobre gent gran. A les 12 h.

  • 10:40

    AGENDA | La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, fa un contacte informatiu a Blanes per valorar l'actualitat política amb l'alcaldable Jordi Urgell. A les 12 h.

  • 10:35

    AGENDA | El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, atén els mitjans a Santa Perpètua de Mogoda, amb l'alcaldable Kevin Romero.

  • 10:30

    AGENDA | El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Dani Sirera, presenta les seves propostes sobre transport públic. A les 11:30 h.

  • 10:25

    AGENDA | Acte de Ciutadans a Madrid sota el nom "Dones radicalment lliures", amb la candidata Anna Grau, Patrícia Guasp i Inés Arrimadas.

  • 10:20

    AGENDA | Acte d'ERC a Barcelona amb les intervencions de la diputada Najat Driouech i l'alcaldable a Sabadell Gabriel Fernàndez. A les 11:30 h.

  • 10:15

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP a Tortosa, Tarragona, amb la diputada Laia Estrada i l'alcaldable Sergi Arnau. A les 11 h.

  • 10:10

    AGENDA | El candidat Xavier Trias participa en una roda de premsa de l'Agència Efe. A les 11 h.

  • 10:05

    AGENDA | Acte de Junts a Sitges. El secretari general del partit, Jordi Turull, Jaume Giró i Mònica Gallardo parlen d'economia. A les 11 h.

  • 10:00

    AGENDA | La candidata de Valents, Eva Parera, explica les seves propostes en matèria d'esport. A les 10:45 h.

  • 9:55

    AGENDA | L'alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns a l'alcaldia, Ada Colau, fa una proposta de campanya en un contacte informatiu. A les 10:30 h.

  • 9:50

    AGENDA | El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ofereix una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies. A les 10 h.

  • 9:45

    BLOC ELECTORAL | Les enquestes dibuixen un triple empat a Barcelona

     

    Aquest dilluns és l’últim dia per poder publicar enquestes electorals i n’hem coneguda dues, d’El Periódico i d’El País, que donen com a guanyador a Barcelona el socialista Jaume Collboni, però amb un mínim avantatge sobre Xavier Trias i Ada Colau. Totes les enquestes coincideixen a apuntar aquest triple empat.

     

    En quarta posició, quedaria el republicà Ernest Maragall, guanyador dels comicis fa 4 anys. I a continuació, Daniel Sirera, del PP, i Gonzalo de Oro, de Vox, que entraria al consistori barceloní, segons les enquestes. En quedarien fora Ciutadans, Valents i la CUP.

  • 9:30

    BLOC ELECTORAL | Retrets entre ERC i Junts per la qüestió de la independència

     

    Els republicans a Girona s'autoproclamen com l'única força que defensa l'independentisme en aquestes eleccions i rebutgen que els seus exsocis els donin lliçons. Junts els ha replicat. Els antics aliats de Junts, el PDeCAT, integrats a la plataforma Ara Pacte Local, fan una crida als que se senten orfes de partit. Se situen al centre catalanista i els hi dona suport Joan Rigol, l'expresident del Parlament, que rememora l'esperit de convergència i Unió. 

     

    Allunyar-se al màxim d'Ada Colau. És l'objectiu del candidat socialista, Jaume Collboni, en una setmana que diu, serà la del relleu de l'autèntica esquerra. Demana no malbaratar cap vot. I a Badalona, acte central d'Albiol, que sap que necessita la majoria absoluta.

  • 9:20

    ENTREVISTA | Ada Colau: "Collboni ha fet un gir a la dreta"

     

    L'alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, titlla de "frivolitat" i "sobreactuació" la sortida de l'actual alcaldable pel PSC Jaume Collboni del govern municipal fa uns mesos per presentar la seva candidatura a Barcelona, i assenyala el seu "gir a la dreta". En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Colau ha assenyalat que Collboni no descarta un pacte amb el candidat de Junts, Xavier Trias, i que el PP s'ha ofert a afegir els vots. 

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del dilluns 22 de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.

     

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz