Cataluña
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | Els partits es reivindiquen als actes centrals de campanya

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH | D. GALLACH

L'actualitat del novè dia de la campanya de les eleccions municipals del 28M passa pels actes centrals d'alguns partits que es presenten als comicis: ERC, Cs, Valents i la CUP. Algunes formacions han centrat els missatges a reivindicar el seu partit com la millor opció per la ciutat. També han fet algunes propostes.

La vicepresidenta Yolanda Díaz assegura que Ada Colau és l'única que té un projecte per la ciutat. I la candidata dels comuns assegura que no permetrà que es retrocedeixi "al passat de l'especulació, la contaminació i la massificació turística". Des d'ERC, refermen l'aposta per l'àrea metropolitana de Barcelona en un acte a Cornellà.

El socialista Salvador Illa fa una crida al "vot optimista" al PSC des de Castelldefels. A Barcelona, Jaume Collboni promet situar Ciutat Vella al capdavant de les seves prioritats. El diputat del PDeCAT al Congrés fa valdre la seva gestió per convèncer que Ara Pacte Local farà bona feina. Trias defensa "buscar acords" per governar i "no viure de la confrontació"

La CUP vol recuperar el poder perdut a Barcelona i demanen el vot per defensar també el català. La candidata Basha Changue ha avisat que Colau haurà de triar entre "una ciutat per la gent" i "la catifa vermella de Trias" o els "lobbys de Collboni". El PP de Dani Sirera a Barcelona celebra que figures històriques de Ciutadans li donin suport i ha fet una crida a unir el vot constitucionalista en els populars per acabar amb el "separatisme.

Anna Grau reivindica Ciutadans i carrega contra el "cutrefatxerio corrupte" del PP i Vox. Valents es dirigeix als catalans que "s'han sentit abandonats" després "d'anys de gestió ideològica

Campanya de les municipals a Catalunya: 20 de maig de 2023

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:11

    ACTE | Collboni crida a la participació LGTBI per barrar el pas a Vox

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat "votar progrés, votar PSC i que la participació sigui alta perquè la ultradreta no es coli a l'Ajuntament". "Serà un orgull ser el primer alcalde gai de Barcelona", ha vaticinat. Alhora, ha dit que un batlle homosexual és "la millor garantia" per combatre la LGTBIfòbia. Collboni s'ha compromès a reforçar la formació als cossos policials per l'atenció de les denúncies per agressions i a garantir l’accés de les persones grans LGTBI als serveis sociosanitaris en condicions d’igualtat.

  • 19:53

    ACTE | Illa demana una victòria "contundent" del PSC per enviar un missatge de suport a les polítiques de Sánchez

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una crida al votant socialista per aconseguir una victòria "el més contundent possible" el 28M. Ho demana pel bé dels ajuntaments, de Catalunya i també per enviar un "missatge de suport" a les polítiques del govern espanyol, quan falta poc de més de mig any per a les eleccions generals. Illa ha fet aquesta crida des del Baix Llobregat, un històric feu d'alcaldies socialistes. "No ens en refiem", avisa Illa.

  • 19:00

    ACTE | El "somni" de Maragall: obrir Barcelona a la muntanya, cobrir les rondes i transformar el Besòs i el Front Marítim

     

    El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, vol obrir la ciutat a la muntanya, a través d'eixos verds que la connectin amb Collserola. Avui ha pujat a un autobús per donar la volta per tota Barcelona, i explicar el seu projecte de "transformació" urbanística. També aposta per cobrir les rondes en els trams pendents, començant per la ronda de Dalt entre Gràcia i Nou Barris. El candidat d'ERC també vol transformar el Besòs en un entorn urbà "pròsper", i el Front i el Passeig Marítim per impulsar-hi projectes d'economia blava.

  • 16:09

    ACTE | Clam independentista a l'acte central d'ERC per la campanya electoral

     

    El president del partit, Oriol Junqueras, ha avisat que cada vot independentista a l'àrea metropolitana que no vagi a Esquerra serà un "vot llençat" que "avalarà el règim més contrari a l'esperança de la gent i del país". Des de Cornellà, ERC ha arrencat més crits "d'independència" que mai, almenys en la campanya que segueix el candidat a Barcelona, Ernest Maragall. Junqueras ha reivindicat l'1-O i, alhora, ha cridat a omplir les urnes de vots republicans perquè els ajuntaments ajudin a fer un nou referèndum. El president del Govern, Pere Aragonès, ha instat les "mares i pares" de l'1-O a tenyir Catalunya de groc el 28-M.

  • 15:00

    AGENDA | Acte del PSC a Sant Joan Despí. El primer secretari del partit, Salvador Illa, intervé en un acte polític amb la candidata del municipi Belén García. A les 19 h.

  • 14:55

    AGENDA | Acte de Junts a Puigcerdà amb el secretari general del partit, Jordi Turull. A les 19 h.

  • 14:50

    AGENDA | Acte del PSC sobre propostes LGTBI a les 19 h. Amb el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i l'humorista Toni Cano

  • 14:45

    AGENDA | Acte de Vox a Barcelona amb el vicepresident d'acció política del partit, Jorge Buxadé, el diputat Juanjo Aizcorbe i el candidat del partit a la capital catalana, Gonzalo de Oro. A les 18:30 h.

  • 14:40

    AGENDA | Acte de Ciutadans a Lleida. El líder del partit taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa, fa un acte amb l'alcaldable Maria Burrel. A les 18 h.

  • 14:35

    AGENDA | L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, fa una ruta en autobús pels punts de la ciutat on proposa les transformacions més importants. A les 17 h.

  • 14:43

    Parera (Valents) assegura que són l'única garantia d'evitar una "traïció" a les urnes

     

    La candidata de Valents a l'alcaldia de Barcelona, Eva Parera, s'ha dirigit als catalans que, diuen, s'han sentit abandonats després d'anys de gestió ideològica. Són l'única garantia, asseguren, d'evitar una traïció a les urnes.

  • 14:34

    BLOC ELECTORAL | Els partits es reivindiquen als actes centrals de campanya aquest cap de setmana

     

    La vicepresidenta Yolanda Díaz assegura que Ada Colau, dels comuns, és l'única que té un projecte per la ciutat. ERC referma l'aposta per l'àrea metropolitana de Barcelona des de Cornellà. Justament a l'acte d'Esquerra, dos manifestants irrompen amb crits de "Cambray Dimissió". El socialista Salvador Illa fa una crida al "vot optimista" des de Castelldefels. A Barcelona, Jaume Collboni promet prioritzar Ciutat Vella. 

     

    El diputat del PDeCAT al Congrés fa valdre la seva gestió per convèncer que Ara Pacte Local farà bona feina. La CUP vol recuperar el poder perdut a Barcelona i demanen el vot per defensar també el català. El PP de Dani Sirera a Barcelona celebra que figures històriques de Ciutadans li donin suport. 

     

    Anna Grau reivindica Ciutadans i el líder del partit taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa, carrega contra el PP. Valents es dirigeix als catalans que "s'han sentit abandonats" després "d'anys de gestió ideològica.

  • 14:20

    ACTE | Grau reivindica Ciutadans i carrega contra el "cutrefatxerio corrupte" del PP i Vox

     

    Acte central de Ciutadans, centrat, diuen, en recuperar al seu ADN. El líder del partit taronja, Carlos Carrizosa, crida a votar per Ciutadans, el partit, assegura, de les propostes i amb l'únic vot útil. També ha aprofitat per carregar contra el PP. Com l'alcaldable a Barcelona Anna Grau, que ha carregat contra el "cutrefatxerio corrupte" del PP i Vox: "Banda de traïdors i ganduls".

  • 13:54

    ACTE | La CUP vol impulsar un referèndum per fer fora els fons voltors i limitar els creuers i els pisos turístics 

     

    La candidatura anticapitalista ha posicionat l'habitatge, el decreixement turístic i els drets nacionals i lingüístics com a eixos de lluita "imprescindibles" a l'Ajuntament de Barcelona. 

  • 13:52

    ACTE | Maragall insta Trias a no pactar amb el PP per evitar un nou "pacte de la vergonya"

     

    ERC vol evitar un nou "pacte de la vergonya" a Barcelona. El candidat a la capital el 28M, Ernest Maragall, ha instat l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, a no ser el "còmplice necessari de la nova operació d'estat", en referència a un possible pacte de la "sociovergència" amb el suport "entusiasta" del PP. ERC s'ha dirigit als votants de PSC, Junts i Podem: "Nosaltres som més socialistes, independentistes i valents que ningú". 

  • 13:46

    ACTE | Colau diu que no permetrà que es retrocedeixi "al passat de l'especulació, la contaminació i la massificació turística"

     

    La cap de files dels comuns, Ada Colau, assegura que no permetrà que el 28M Barcelona retrocedeixi "al passat de l'especulació, la contaminació i la massificació turística". Colau ha denunciat "l'abandonament" dels barris populars durant l'època en què Xavier Trias era alcalde i ha reivindicat "la força de la gent comuna i la majoria social". Coincidint amb l'equador de la campanya, Colau ha insistit en la importància de la mobilització: "Que tothom sigui conscient que el 28M Barcelona es juga si seguim avançant o si retrocedim".

  • 13:40

    ACTE | Yolanda Díaz diu que el PP de Feijóo "està disposat a entregar" els vots a Collboni i Trias

     

    La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha alertat que el líder del PP, Alberto Núnez Feijóo "està disposat a entregar els vots a Collboni o Trias per treure Ada Colau de l'alcaldia". Díaz ha afegit que Feijóo "no regala els vots gratis" i ha assegurat que quan el PP fa això és perquè estan disposats a posar fi a un model de ciutat "que saben que millora la vida de la gent". A més, considera que la resta de candidats homes "no tenen projecte" i que l'única proposta "en comu" és "derrotar Ada Colau".

  • 13:15

    ACTE | Collboni posa Ciutat Vella al capdavant de les seves prioritats amb una inversió de 200 milions d'euros

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès convertir el districte de Ciutat Vella en la seva prioritat i ha assegurat que si guanya el 28M hi destinarà 200 milions d'euros en sis anys. "Només amb bla, bla, bla i amb processos participatius no es millora la vida de la gent", ha justificat. També ha afirmat que els socialistes són "l'opció de fiar": "Tothom ens coneix a la ciutat. No amaguem les sigles perquè estem orgullosos del que hem fet". 

  • 13:00

    ACTE | Trias defensa "buscar acords" per governar i "no viure de la confrontació"

     

    El candidat per Barcelona Xavier Trias ha defensat "buscar acords" per governar i "no viure de la confrontació". "Diuen que això és de Convergència, doncs foteu-vos si és de Convergència!", ha dit. Segons l'alcaldable, els "pactes es poden fer quan tens clar el que vols fer", però ha assegurat que ell no es "baixarà els pantalons": "No m'utilitzaran mai per anar contra la Generalitat ni contra Catalunya". L'exalcalde ha demanat el vot fins i tot als ciutadans que no senten simpatia per ell. "Si no vols la Colau, no pots votar la Colau, Collboni, ni ningú més que no sigui Trias", ha avisat.

  • 11:45

    ACTE | Sirera (PP) crida a unir el vot constitucionalista en els populars per acabar amb el "separatisme"

     

    El candidat del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha reclamat els electors a concentrar el vot constitucionalista en el seu partit per acabar amb el "separatisme" i per fer fora l'equip de govern actual: "Venim junts a dir adeu a les ocurrències de Colau i Collboni". En un acte al Centre Cívic Vil·la Florida, el candidat ha donat a conèixer el suport a la seva candidatura de part de catorze encàrrecs orgànics i institucionals de Ciutadans.

  • 11:20

    El model d'acollida de temporers sense sostre entra, de nou, al debat de campanya a Lleida

     

    Una campanya electoral més, i ja en són diverses, entra a debat entre els partits que aspiren a l'alcaldia de Lleida el model que s'ha d'implantar per acollir els temporers sense sostre que venen a treballar per la campanya de la fruita. L'equip de govern d'ERC, Junts i també el Comú fins al 2021, ha impulsat aquest mandat un projecte que preveu la construcció d'un equipament per a múltiples usos al barri de Pardinyes que ha de tenir, entre d'altres, aquesta funció d'alberg. El projecte no ha estat exempt de polèmica, sobretot entre una part dels veïns del barri i els grups a l'oposició, que el rebutgen i aposten per un model amb allotjaments dispersats per diferents punts de la ciutat.

  • 11:10

    AGENDA | Acte central de campanya de Ciutadans a Barcelona, amb la candidata Anna Grau, el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, i l'eurodiputada Eva Poptcheva. A les 12:30 h.

  • 11:05

    AGENDA | Acte central de campanya d'ERC a Santa Coloma de Gramenet. Participa el president de la Generalitat, Pere Aragonès; l'alcaldable al municipi, Gabriel Rufián; l'alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall; el president del partit, Oriol Junqueras; la secretaria general, Marta Rovira. A les 12 h.

  • 11:00

    AGENDA | El candidat socialista a l'alcaldia de la capital catalana, Jaume Collboni, fa un acte polític a Ciutat Vella. A les 12 h. A la mateixa hora, el primer secretari del partit, Salvador Illa, fa un acte a Castelldefels.

  • 10:55

    AGENDA | Acte central de campanya de la CUP a Barcelona amb la candidata Basha Changue i els diputats Carles Riera i Mireia Vehí. A les 12 h.

  • 10:50

    AGENDA | Acte central de campanya de Valents a Barcelona amb els quatre alcaldables en les capitals: Eva Parera (Barcelona), Xavier Cuadrado (Girona), Ángeles Ribes (Lleida) i Robert Hernández (Tarragona). A les 12 h.

  • 10:45

    AGENDA | El candidat a l'alcaldia de Barcelona Xavier Trias fa un acte de campanya a Sants-Montjuïc, a les 11:30 h.

  • 10:40

    AGENDA | Acte central de campanya dels comuns al barri del Carmel, a Barcelona, amb la candidata Ada Colau, la vicepresidenta del Govern espanyol, Yolanda Díaz i les eurodiputades de IU i de Podemos Sira Rego i María Eugenia Rodríguez Palop. A les 11:30 h.

  • 10:35

    AGENDA | Acte de campanya del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, a les 11 h. 

  • 10:30

    AGENDA | Acte de campanya de Junts a Cadaqués, on participa la presidenta del partit, Laura Borràs. També la portaveu del grup al Parlament, Mònica Sales i tota la llista de Junts al municipi, formada per dones. A les 11 h.

  • 10:20

    BLOC ELECTORAL | Els candidats a les municipals continuen desgranant les seves propostes

     

    Ada Colau ha anunciat la creació d’un telèfon contra el bullying. Segons la candidata, el servei comptarà amb 15 professionals i tindrà un cost anual d’un milió d’euros. Colau ha proposat també un Pacte de Ciutat amb la resta d’administracions per fer front al problema.

    Xavier Trias es veu alcalde. El candidat veu una situació "bona" i "positiva" davant del degoteig d'enquestes a l'equador de campanya i passa el rasclet. L'alcaldable es postula per un canvi de rumb a l'Ajuntament, i carrega contra la "bogeria" de les superilles de l'alcaldessa.

    Jaume Collboni promet incrementar recursos per manteniment dels barris. Anuncia que acabarà amb el porta a porta a Sant Andreu que no funciona. Diu que ell és l'autèntica esquerra transformadora.

    La candidata de la CUP, Basha Changue, exigeix que s'aturin les obres d'ampliació del port i reduir els creuers. I proposa una taxa per als creueristes.

    L'alcaldable de Valents, Eva Parera, busca nous votants a la xarxa social especialitzada en cites Tinder.

    ERC a Vic assegura que posarà el referèndum a l’agenda política del govern espanyol, com ha fet amb el delicte de sedició.

  • 10:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del dissabte de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.

     

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz