Cataluña
Sant Jordi 2023

Quina és l'autèntica rosa de Sant Jordi?

  Va de Verd  
  • L'any 2022 es van vendre sis milions de roses per Sant Jordi

  • La tradició de regalar roses a les noies va començar el segle XV

  • A 'Va de Verd' t'expliquem com cuidar la rosa de Sant Jordi, a RTVE Play Catalunya

SALVADOR RICH
2 min.

La tradicional rosa de Sant Jordi és la vermella, ja que, com diu la llegenda, de la sang del drac va brotar un roser de roses vermelles. Aquesta tradició cultural catalana no és recent. Al segle XV ja se celebrava la fira de la rosa, en la qual era costum regalar aquesta flor a l'estimada. És la gran protagonista d'aquesta diada, però no l'única. L'any 1930 es va sumar a tot l'estat el costum de regalar un llibre, en commemoració de la mort de Miguel de Cervantes, i el 23 d'abril ha esdevingut el Dia del Llibre i la Fira de les Roses.

Amb la voluntat de no deixar ningú sense rosa durant l'any que no es va celebrar Sant Jordi al carrer per culpa de la Covid-19, va néixer #Rosistirem. La floristeria va començar venent roses a domicili i tres anys després encara la diada amb molta feina. La Sara ens ensenya com preparen les roses. És un procés fàcil: es treuen les punxes de la tija i els pètals de seguretat, s'afegeix l'espiga, símbol de la fecunditat, i es lliga amb la senyera. Pel que fa a la conservació, la Sara ens dona alguns consells: cada dia cal canviar l'aigua i fer talls petits a la tija en diagonal.

,IMAGEN]

L’any passat, el 2022, es van vendre uns sis milions de roses arreu de Catalunya. La tradició s’ha ampliat, trobem roses blanques grogues, blaves... però totes i cada una d’elles formen part del dia dels enamorats.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz