Cataluña
Influencers de plantes

Clara Redondo, el manual de la bona plantfluencer

  Va de Verd  
  • L'influencer Clara Redondo és @plantitiscronica a les xarxes socials, on té més de 250.000 seguidors a Instagram i més de 400.000 a Tik Tok

  • Acompanyem aquesta jove gallega de 32 anys a Iberflora, la fira professional més important del sector de la jardineria a Espanya

  • 'Va de Verd' explora la feina dels influencers amants de les plantes, a RTVE Play Catalunya

CARME NICOLÁS
2 min.

Al primer cop d'ull, la feina d'una plantfluencer com Clara Redondo pot semblar fàcil: fer vídeos per les xarxes, de format breu, on a més sembla que s'ho passi d'allò més bé. Però darrere d'aquesta façana hi ha moltes hores de feina, molta informació a processar, i una idea molt clara del públic a qui s'adreça.

"Des del meu punt de vista, les plantes comencen a ser una cosa divertida, és com un joc" diu ella mateixa de la seva manera d'enfocar el que fa. I és que sap molt bé que els seus seguidors són majoritàriament gent jove, i que, per tant, l'estil despreocupat, i fins i tot l'humor, s'imposen. Pel mateix motiu, compagina els vídeos de consells, més informatius, amb d'altres de caràcter més personal on, per exemple, apareix amb les seves amistats, sempre amb el sobrenom de @plantitiscronica, el perfil d'Instagram on ja té més de 250.000 seguidors. També la pots trobar a Tik Tok, on en té més de 400.000.

Més passió per les plantes

Aquesta jove de 32 anys nascuda a Galícia ha escrit fins i tot un llibre: "Hogar, verde hogar". Reconeix que "molts de nosaltres (els plantfluencers, però que gràcies a la seva tasca, i al fet que cada vegada són més els qui com ella, fan difusió d'aquesta mena de continguts, "estem aixecant el sector".

Així ho han reconegut els professionals reunits a la fira Iberflora, que a la seva darrera edició a València li han atorgat el premi a la millor creadora de contingut de cura de plantes. La mateixa Clara ha aprofitat la visita a la fira per treballar, fent nous contactes i posant-se al dia de les noves tendències i novetats del món de les plantes. 'Va de Verd' l'ha seguit fins allà per conèixer, de primera mà, el què fa, com ho fa i també per què ho fa: "tenim tantes ganes de tornar a connectar amb la terra que estem com recuperant el fet de sentir-nos en connexió amb les plantes i... aprenent entre tots".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz