Cataluña
Assetjament sexual

Els Mossos investiguen quatre casos d'agressió sexual al Màgic de Badalona

RTVE Catalunya
4 min.

Els Mossos d'Esquadra investiguen quatre casos d'agressió sexual al centre comercial Màgic de Badalona. Segons ha pogut saber TVE, tots aquests casos haurien tingut lloc fins a finals del mes de febrer passat.

Les mares de víctimes de violència sexual se senten abandonades per les institucions

Una noia de 17 anys, víctima a l'agost

Un d'aquests casos seria una agressió sexual en grup de 10 nois que la víctima, menor d'edat, desconeixia. Ara, l'adolescent en té 17, però quan haurien passat els fets l'agost passat, en tenia 16. Segons va denunciar, els presumptes agressors la van intimidar i la van obligar a fer fel·lacions als lavabos del centre comercial. En un moment de distracció, la noia va poder fugir.

El primer cas conegut: una agressió a una menor d'11 anys

Els Mossos investiguen si el cas anterior té relació amb el cas de la nena d'11 anys que va denunciar uns fets posteriors, similars als del passat desembre. Segons el relat de la víctima, els fets van succeir a principis de novembre quan un grup de sis menors la van coaccionar amb un ganivet i la van fer entrar als lavabos d'homes. Allà presumptament la van agredir. La menor es va dirigir a un vigilant de seguretat per explicar-li els fets, però segons la seva declaració, no la va fer cas i va marxar.

Un noi de 17 anys, tercera víctima

El tercer cas es tractaria d'un menor adolescent de 17 que l'any 2021 va quedar a través d'una aplicació de cites amb un home major d'edat al centre comercial Màgic. Aquest home el va portar als lavabos per fer-se petons, i en aquell moment el va obligar a abaixar-se els pantalons i va realitzar pràctiques sexuals amb ell sense el seu consentiment.

En acabar, va sortir corrents per por a patir una agressió i no va dir res a ningú. Ara per ara, els fets estan denunciats i està el procés judicial obert.

Una quarta menor, forçada per la seva exparella

Una noia adolescent de 14 anys seria la quarta víctima. La menor hauria estat forçada també als lavabos per la seva exparella a practicar sexe oral a altres tres nois, amics d'ell.

Reunió a quatre bandes

Arran d'aquests casos, aquest dimarts a la tarda s'ha reunit l'Ajuntament de Badalona, professionals de l'Hospital Germans Trials i Pujol, els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos i responsables del centre comercial Màgic per abordar la situació. En aquesta reunió, l'ajuntament badaloní ha acordat que reforçarà la seguretat a l'interior i a l'exterior del centre comercial amb patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

El consistori assegura que continua revisant, amb altres administracions, els protocols d'actuació i intervenció per tal detectar i prevenir possibles nous casos als centres comercials i espais d'oci de la ciutat. També han confirmat que es personaran com a acusació popular en aquests fets.

El col·lectiu "Mares contra la violència sexual" denuncia "abandonament" institucional

El col·lectiu "Mares contra la violència sexual a Badalona" denuncia un "abandonament" per part de les institucions i que s'hagi posat en dubte la declaració de les víctimes, tant des de la direcció del Màgic com els Mossos d'esquadra.

Aquest comitè ha convocat una roda de premsa per fer pública la seva versió de què està passant al Màgic amb les agressions sexuals. Denuncien que la policia local, els serveis socials i l'ajuntament de la ciutat estan tapant els casos de violacions grupals per protegir la imatge del centre comercial.

Entre les mesures que reclama el col·lectiu, demanen la dimissió de la direcció del Màgic, i la cessió de l'empresa de seguretat.

Detingut un guia del Museu Romà de Badalona per tocaments a quatre nenes

Els Mossos detenen un home d'uns 50 anys que en portava més de 15 treballant de guia de les visites escolars del Museu Romà de Badalona, a través d'una empresa externa. Una escola d'Arenys de Munt va anar d'excursió al museu i en tornar quatre nenes van explicar a l'escola que el guia els havia fet tocaments durant la visita. Tant el museu com el Govern han pres mesures.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz