Cataluña
Risc d'incendi

Continua l'alerta per incendis forestals a tot el territori

Bruna Busquets | Beatriz Gálvez
2 min.

Protecció Civil ha ampliat el nivell 2 del Pla Alfa de prevenció i vigilància de risc d'incendis a 21 comarques de Catalunya. El Cos d'Agents Rurals de la Generalitat alerta de la situació de perill i alerta de trucar a telèfon d'emergències 112 si es veu una columna de fum. D'altra banda, 51 municipis es troben dilluns en nivell previst de perill molt alt o extrem d'incendi forestal.

50 municipis en perill extrem

D'altra banda, 51 municipis es troben en nivell de perill molt alt o extrem de risc d'incendis. Tots els municipis són del sud de Catalunya, de les comarques de l'Alt i Baix Camp, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Ribera d'Ebre.

Cap de setmana d'incendis

La mesura arriba després d'un cap de setmana on els Bombers han hagut de treballar en diversos incendis repartits pel territori. Tots incendis de mida petita, han cremat vegetació i bosc a Vallirana, Camarasa, Vila-Sana, Oristà i Valls.

El nivell 2 del Pla Alfa ha estat activat a més de 30 comarques durant el cap de setmana i més de 125 municipis van estar en nivell molt alt o extrem de risc d'incendis el diumenge. Es van cancel·lar gairebé 12.000 activitats de risc per prevenir la situació.

El vent, el gran culpable

Les fortes ventades que han superat els 130 km/h que hi ha hagut durant el cap de setmana han sigut les causants d'aquest increment de risc d'incendi. Protecció Civil va posar en prealerta el Pla Ventcat per vent extrem, sobretot a la meitat sud de Catalunya i el Pirineu i Prepirineu.

Pla Alfa

La Direcció dels Agents Rurals elabora cada dia el Pla Alfa en funció del risc d'incendi forestal en què es troba cada comarca de Catalunya. El Pla defineix les actuacions dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

El Pla Alfa es regula en 4 nivells del 0 al 3 depenent del risc d'incendi a cada zona, on el nivell 0 és de risc baix i el 3 comporta un perill alt o extrem. A partir del nivell 2 s'activen també les fases d'alerta i prealerta del Pla INFOCAT. Als nivells 2 i 3, a més, es prohibeix la realització de certes activitats que puguin provocar incendis, com activitats esportives i forestals o l'ús de barbacoes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz