Cataluña
L'entrevista

Elisenda Alamany: "Trias ve a salvar Convergència, no Barcelona"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La regidora a Barcelona per ERC considera que Barcelona no va "revalidar" ni el mandat de Xavier Trias ni el d'Ada Colau

  • Alamany: "El nostre gran rival continua sent el PSC. Els veig molt a prop de Trias"

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La regidora a Barcelona per ERC, Elisenda Alamany, creu que el candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Barcelona, Xavier, Trias, porta propostes per una ciutat "que ja no existeix": "Trias ve a salvar Convergència, no ve a salvar Barcelona". Alamany creu que l'alcaldable per Junts suposarà "més creuers" i diu sentir-se "lluny" de les posicions que volen una Barcelona "saturada pels qui vinguin de fora". La candidata d'ERC demana reaccionar davant les famílies joves que marxen "d'una Barcelona, insostenible pel preu o per la contaminació" i afegeix que ara que té fills és "més conscient de les arrels. No vull una Barcelona que m'expulsi".

Alamany: "Ada Colau ha tancat la ciutat"

Alamany defensa votar opcions que deixin enrere "el que no va voler el 2015 i 2019", ja que "la ciutat ja va expressar la seva opinió", en referència als resultats de Trias i, l'actual alcaldessa d'En Comú Podem, Ada Colau: "ha tancat la ciutat" i considera que és la responsable que la ciutat "cada vegada brilli menys".

Alamany: "El nostre gran rival continua sent el PSC"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Alamany creu que el seu rival real en les pròximes eleccions municipals són els socialistes: "El nostre gran rival continua sent el PSC".

En aquest sentit, recorda que el PSC ha governat la ciutat des de les primeres eleccions municipals i els veu "molt a prop de Trias": "Collboni diu allò de treball, treball, treball, una ciutat franquícia" i posa d'exemple el Carrer Ferran, l'accés a l'ajuntament i el Palau de Generalitat com un carrer "de baix cost".

Per a Alamany Pasqual Maragall ha sigut el millor alcalde

La regidora creu que Pasqual Maragall ha estat el millor alcalde que ha tingut Barcelona: "Sabem reconèixer els bons polítics quan darrere hi veus una persona". Alamany afegeix que Pasqual Maragall va posar la ciutat de Barcelona "al món" i que li agraden les persones amb molta personalitat com ell: "Els qui arrisquen i posen contra les cordes les seves pròpies organitzacions".

La regidora per Esquerra Republicana de Catalunya demana reconèixer que la ciutat encara viu del llegat socialista a Barcelona i pensa que ara li toca a una altra generació dir què Barcelona ha de viure i ser coneguda per la innovació: "Fer una reset, que brilli amb les coordenades del XXI".

Creu que el procés ha glaçat el somriure dels independentistes

Alamany qualifica de "lleig" ser independentista avui, com un llegat del procés: "Ha rebregat el que vol dir ser independentista. Ho ha fet lleig, el somriure és glaçat". En aquesta línia, reclama que els partits no es tanquin tant i veure on està la societat: "Necessitem un independentisme que sigui útil. La gent ha entès que estem en un altre punt".

La número dos d'ERC a Barcelona explica que no és afiliada a Esquerra tot i que "acabarà passant, em sento a casa" i valora que el partit "cregui que jo com a independent puc encapçalar la llista".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz