Cataluña
L'entrevista

Nogueras: "ERC és l'aliat per tapar la porqueria de les clavegueres"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu de Junts al Congrés assegura que la data de la moció de censura s'ha escollit per tapar la investigació del cas Pegasus

  • Nogueras acusa ERC de no complir els pactes: "Ni amb la CUP, ni amb Junts, i se'n va al tripartit, que ara ja és oficial"

  • La diputada explica que ha rebut amenaces de mort per haver separat la bandera d'Espanya de la sala de premsa del Congrés

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, considera que s'ha volgut minimitzar la Comissió d'eurodiputats que han vingut a investigar l'espionatge pel cas Pegasus. Nogueras ha dit que és el que està passant aquesta setmana amb la missió de l'Eurocambra a Madrid pel cas Pegasus. La diputada retreu als republicans aliar-se amb el PSOE per "tapar les vergonyes" i la "porqueria de les clavegueres de l'Estat": "Em sembla inèdit, m'entristeix i no m'agrada".

A més, Nogueras ha criticat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) no hagi defensat "totes" les víctimes del cas: "PSOE i PP han vetat que la delegació es pogués veure amb víctimes que no siguin d'ERC".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Nogueras assegura que la data de la moció de censura de VOX s'ha escollit expressament per tapar la comissió delegada del Parlament Europeu: "posen la data i catifa vermella a Vox".

La diputada de Junts diu que és el mateix PSOE, PP o VOX: "El president espanyol del PP, del PSOE o de Vox posen Espanya per davant dels drets fonamentals". En aquest sentit, Nogueras afirma que als informes que prepara el CNI, tant els governs del Partit Popular com els del PSOE situen a l'independentisme català com una amenaça de terrorisme.

Nogueras afegeix que els representants de Junts per Catalunya a Madrid se senten "sols" i acusa ERC de no complir els pactes: "Ni els ha complert amb la CUP, ni amb Junts, i se'n va al tripartit, que ara ja és oficial".

Sobre el judici a Laura Borràs: "Cap independentista, tindrà un judici just a l'estat espanyol"

Sense aclarir què farà Junts per Catalunya en cas que Laura Borràs sigui declarada culpable, Nogueras no ho ha volgut avançar: "Estem a l'espera de la sentència".

Nogueras diu que serà l'executiva de Junts qui decideixi si proposar un nou candidat a la presidència del Parlament, arribat el cas, i ho veu com una oportunitat per refer la unitat del 52%: "La majoria ja la tenim, és ERC que no va complir".

La diputada està convençuda que "cap independentista, tindrà un judici just a l'estat espanyol": "Per ser independentista puc estar asseguda al banc dels acusats per informes falsos".

Nogueras denuncia amenaces de mort per retirar la bandera espanyola

Nogueras s'ha referit a l'episodi en el qual va enretirar una bandera espanyola de la sala de premsa del Congrés de Diputats i diu que ho ha fet habitualment: "A l'espai que tenim els portaveus vaig decidir que hi sortiria en català i sense la bandera".

La diputada per Junts ha assegurat que respecta molt la bandera espanyola, però que enlloc està escrit que hagin de comparèixer amb la bandera espanyola. La diputada lamenta que el cas ha estat "alimentat per un fals relat de menysteniment a la bandera espanyola" i explica que ha rebut més de 5.000 amenaces a les xarxes socials. En aquest sentit, ha confirmat que ha interposat una denúncia per amenaces de mort.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz