Cataluña
L'entrevista

Gonzàlez-Cambray: "Revertirem retallades si tenim acord amb sindicats"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El conseller d'Educació avança que el curs escolar 2023-2024 començarà en unes "dates similars" al curs actual

  • Gonzàlez-Cambray: "Seria del tot lògic que Junts votés sí als pressupostos, si posen el país per davant"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, assegura que aquesta legislatura es revertiran totes les retallades si s'arriba a un acord amb els sindicats: "El continuen tenint sobre la taula". En aquest sentit, Cambray ha posat més pressió sobre els sindicats i creu que "no és el moment" de les mobilitzacions de la comunitat educativa i demana deixar treballar els centres educatius: "Sempre hi ha un percentatge de gent a qui no li agraden els canvis, per molt bons que siguin per l'alumnat".

El curs 2023-2024 començarà "en dates similars que aquest curs"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Cambray assegura que es mantindran les dates d'inici del curs escolar: "Començarà en dates similars que aquest curs".

L'avançament dels dies lectius a les escoles catalanes es va fer efectiu al curs 2022-2023 amb molta polèmica, sobre aquest anunci Cambray veu "possible" que ara ho fes diferent: "Quan arribo al Departament em trobo 4 informes per avançar l'inici del curs i és bo per l'alumnat i per les famílies".

Cambray afirma que al curs vinent, 2023-2024, es mantindran les dates d'inici de curs escolar "més o menys" i reconeix que hi ha propostes i debat: "No està decidida la data. Aquest any ja no és avançament, sinó manteniment".

"Del tot lògic que Junts votés a favor del pressupost"

Sobre els suports als pressupostos catalans pel 2023, Gonzàlez-Cambray veuria "del tot lògic" que Junts per Catalunya votés a favor del pressupost de la Generalitat perquè "la base era del conseller Giró" i suposaran 575 milions d'euros més pel Departament: "Posant el país per davant, haurien de ser votats a favor".

"Les mesures cautelars del TSJC no tenen sentit jurídic"

El conseller d'Educació explica que el Departament continuarà presentant recursos i "lluitant jurídicament" davant de les "ingerències" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel percentatge lingüístic a l'aula: "Sorprenentment, el TSJC continua aplicant mesures cautelars i ara són 27 centres de 72.000 que les han d'aplicar". Cambray afirma que les mesures cautelars "no tenen sentit jurídic" perquè no responen a les lleis vigents a Catalunya i continuaran presentant recursos.

MEDIA[6661389,a]

"Necessitàvem incrementar la partida de l'escola concertada"

Josep Gonzàlez-Cambray argumenta que l'escola concertada ha d'acollir més alumnes en situació de vulnerabilitat i lluitar contra la segregació i defensa l'augment de recursos en aquest sentit "com té l'escola pública": "És part del 56% de l'increment per a lluitar contra la segregació".

Cambray argumenta que l'escola a Catalunya ha d'avançar cap a un model "no segregat" d'escoles i de seguir el model hospitalari, on el ciutadà no sap si és públic o concertat i en valora el servei: "Avancem cap a un sistema educatiu de Catalunya independentment de la seva titularitat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz