Cataluña
L'entrevista

Maragall s'obre a PSC, En Comú Podem i Junts en els pactes postelectorals

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president del grup d'ERC a Barcelona reconeix que l'únic canvi significatiu que han acceptat és la perllongació de la B-40

  • Ernest Maragall sobre els pressupostos: "L'acord és senyal de normalitat democràtica"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El president del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, considera que tant l'alcaldessa Ada Colau, com Jaume Collboni o Xavier Trias, estan "en el mateix paquet" que ell "a la graella de sortida" de les municipals del maig: "L'important no és tan qui arrenca primer, si bé la novetat (en referència a Trias) sempre té prima". Maragall considera que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) està en condicions d'arribar a un acord de legislatura a Barcelona tant amb Junts, com el PSC o els Comuns: "Estic amb condicions d'acordar amb qualsevol dels altres tres, si els resultats em donen la responsabilitat".

"Han canviat moltes coses"

El líder republicà municipal considera que ERC no ha transigit en l'acord de pressupostos amb el PSC: "Han canviat moltes coses". Maragall argumenta que els canvis que han permès pactar amb el PSC han estat l'eliminació del delicte de sedició, la modificació del de desordres públics i un canvi "molt en positiu" del delicte de malversació: "Hi ha hagut avenços concrets en la negociació".

Així i tot, Maragall retreu als socialistes que vulguin aturar la taula de diàleg que hauria de continuar "per donar resposta a la repressió, que no s'ha acabat".

"La proposta d'AENA per l'aeroport quedarà al calaix"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, el líder d'ERC a Barcelona reconeix que l'únic canvi significatiu que han hagut d'acceptar és la perllongació de la B40, mentre que la proposta d'AENA per ampliar l'aeroport "quedarà al calaix": "Ara serà una comissió que ho estudiarà de nou, és una gran victòria de les forces catalanes". Amb relació al projecte Hard-Rock, Maragall argumenta que l'únic que han acordat és continuar tramitant l'expedient del projecte: "Cap d'elles és al pressupost, que comptarà amb 41 mil milions d'euros". Maragall critica que la "tossuderia" del PSC ha significat perdre dos mesos per Catalunya durant aquestes negociacions dels comptes catalans: "Haurem de fer en 10 mesos el que haguéssim pogut fer millor amb 12".

"Estic amb condicions de pactar amb Colau, Collboni o Trias"

"Ningú ha dit que culminaríem la independència"

Ernest Maragall diu que literalment no han dit que es "culminaria la independència" en aquesta legislatura: "Ningú ha dit que culminaríem la independència en aquesta legislatura, que hi avançaríem. No hi ha una data". Maragall considera que ERC no representa tot l'independentisme "però l'està liderant" i defensa no haver transigit en els seus principis per l'acord pels pressupostos.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz