Televisión
L'entrevista

Mireia Vehí: "L'ANC ha agafat una deriva crítica i de confrontació"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La diputada de la CUP al Congrés critica la divisió dins l'independentisme i demana mirar al PSOE

  • Mireia Vehí: "Aragonès anuncia moltes coses, però no es concreten en res"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, lamenta la "deriva molt contestatària i de confrontació directa amb els partits independentistes" que està agafant en els darrers temps l'Assemblea Nacional Catalana. Per Vehí la manifestació d'aquest dimarts al centre de Barcelona amb clares consignes contra ERC i el Govern posa en evidència aquesta tendència. Reconegut que són "crítics" amb alguns dels posicionaments de l'ANC tot i que també assenyala que "és un senyal de maduresa que hi hagi un debat profund" en el si del moviment independentista.

D'aqueta manera, la portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) al Congrés dels Diputats demana rebaixar les crítiques entre independentistes i mirar cap als socialistes: "No és una bona estratègia dedicar més temps a criticar l'adversari independentista que al PSOE". En aquest sentit, recorda que aquesta divisió interna posa les coses més fàcils a Pedro Sánchez, per qui el conflicte català ha deixat de ser prioritari.

Reforma perversa del Codi Penal

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4 amb Gemma Nierga, s'ha mostrat desconfiada sobre la reforma del Codi Penal que planteja el govern de Pedro Sánchez. Tot i que reconeix que és "una bona notícia" que es vulgui eliminar el delicte de sedició i ara reformar la malversació ha qüestionat la intenció real que s'amaga al darrere. Adverteix que pot suposar una amenaça al dret a la protesta i d'aquí que lligui el vot de la CUP al Congrés a una anàlisi en global: "No decidirem el vot abans de veure com es concreten els acords".

En aquest sentit, la portaveu cupaire ha avisat que "el PSOE també està fent un exercici que pot ser pervers fent una reforma a l'ús per resoldre els seus conflictes" i tem que acabi anant contra l'independentisme i servint per "criminalitzar moviments com el del Tsunami Democràtic".

Lluny d'un suport als Pressupostos

Vehí també s'ha desmarcat de l'acord del Govern amb els agents socials per millorar les prestacions al nou projecte dels Pressupostos i ha estat molt crítica amb UGT i CCOO. Sosté que els sindicats haurien de pujar la conflictivitat davant la situació actual.

La diputada de la CUP al Congrés adverteix que la seva formació Explica que a la CUP encara no han vist números de la proposta de pressupostos, però diu que ERC ha de fer "molt més" per aconseguir els vots dels cupaires. "Pere Aragonès fa molts anuncis, però no es concreta en res i això condiciona la nostra posició", assegura. En aquest sentit, ha rebutjat l'aposta del Govern per arribar a acords amb PSC i JxCat en temes com el projecte Hard Rock, els JJOO d'hivern o l'ampliació del Port i de l'Aeroport de Barcelona.

Borràs hipoteca l'independentisme

Mireia Vehí també ha deixat clar que considera que Laura Borràs hauria de fer un pas al costat definitivament abans de ser jutjada al TSJC perquè altrament està hipotecant part del Parlament i de l'independentisme: "Està posant per davant una situació que considera injusta al moviment".

La diputada de la CUP ha acabat l'entrevista destacant que li van semblar "precioses" les celebracions d'aquest dimarts de la victòria del Marroc sobre Espanya al Mundial de Qatar per part de gent jove de forma festiva i pacifica. "Per cert, que també s'hi van veure moltes banderes independentistes", ha assenyalat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz