Televisión
L'entrevista

Esteban González Pons: "És molt difícil tornar a les negociacions pel CGPJ"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El vicesecretari d'acció institucional del PP creu que l'eliminació del delicte de sedició desprotegeix la Constitució

  • Esteban González Pons: "El què el govern negocia amb ERC és una agressió a la divisió de poders"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El vicesecretari d'acció institucional del PP i vicepresident del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, veu "molt difícil" tornar a asseure's amb el PSOE per acordar la renovació del Consell General del Poder Judicial: "Ens vam adonar que ens estaven enganyant. Negociaven el contrari amb ERC".

González Pons considera que havien arribat molt lluny amb els acords amb els socialistes "fent coses bones per la política nacional", però ara "volen jugar" tant amb els Populars com amb ERC al mateix temps. Pons considera que els acords del PSOE amb Esquerra són una agressió a la divisió de poders.

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, González Pons critica els nomenaments de Juan Carlos Campo i de Laura Díez com a magistrats del Tribunal Constitucional: "Els nomenaments d'ahir són una reiteració a l'agressió a la divisió de poders".

"Passen de l'executiu al Tribunal Constitucional"

Esteban González Pons creu que hi ha una diferència molt important amb el nomenament de magistrats qualificats d'afins que també han fet els populars anteriorment perquè malgrat ser "propers" no venien de l'àmbit polític: "Ara passen de l'executiu al Constitucional". En aquest sentit, González Pons denuncia una "ocupació institucional" per part del Govern en institucions com el CIS, l'INE, Fiscalia, i ara el TC: "És com si Pedro Sánchez es volgués nomenar per a tots els càrrecs".

"L'eliminació del delicte de sedició va contra l'esperit constitucional"

D'altra banda, González Pons considera que la petició dels grups polítics d'eliminar delictes com els de sedició, desprotegeixen la Constitució: "Va contra l'esperit constitucional". El vicepresident del Partit Popular Europeu defensa que el delicte de sedició ha de seguir dins del Codi Penal: "És una figura que és a tots els codis penals". En cas contrari es corre el risc de desprotegir la Constitució espanyola: "Seria facilitar que el referèndum es tornés a produir amb un Estat desarmat".

“VOX és un partit molt de dretes"

Sobre la política d'aliances, González Pons defensa els pactes amb VOX i titlla la formació de Santiago Abascal de "molt de dretes". Pons reconeix la necessitat de governar en coalició i recorda que el pacte a Castella i Lleó el van oferir primer als socialistes: "La dreta moderada espanyola o té majoria absoluta, o no pot arribar al govern".

"A la política he vist crueltat i ambició"

Esteban González Pons ens ha presentat el seu llibre 'El Escaño de Satanás', una novel·la amb la política molt present: "L'escriptor narra la seva quotidianitat. M'és més fàcil escriure de política, que d'història, però és una novel·la. És ficció". González Pons utilitza el cementiri del Convent de l'Esperit Sant, damunt del qual es va construir l'edifici del Congrés dels Diputats, com a punt de partida de la novel·la.

El vicepresident del Partit Popular Europeu explica que en política ha conegut la maldat més gran de la qual és capaç l'ésser humà, però també que sense la política no hi hauria educació, sanitat, pensions o drets humans: "He vist la crueltat i l'ambició sense gènere de bondat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz