Televisión
Cine

Carla Quílez ens presenta 'La Maternal'

Notícia - Cafè d'idees 
  • La jove actriu ens parla d'un film que la va premar amb la Concha de Plata de San Sebastián

  • Quílez lamenta no haver pogut ser nominada als Premis Goya a causa de la seva edat

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

ALEIX CAMPRUBÍ I PONT
3 min.

Carla Quílez ens presenta el film La Maternal. La jove actriu ens parla d'aquest film de Pilar Palomero, on la seva interpretació ha estat valorada amb una Concha de Plata del Festival de San Sebastià.

En la secció de Pep Prieto al Cafè d'idees de Gemma Nierga, descobrim un film protagonitzat per un jove de 14 anys que viu en una situació marginal, amb una relació molt tòxica amb la seva mare, que està embarassada, i que acaba en un centre on tracten amb menors embarassades. El film fa un seguiment dels personatges que s'hi troben i els seus múltiples conflictes.

El film ha rebut tres candidatures als Premis Goya: millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu de repartiment. Però no per a ella, perquè s'han de tenir 16 anys per ser nominat, i ella encara té els 14. Reconeix que li hauria agradat estar nominada, ja que sempre és benvingut. "Només amb una candidatura... més igual. Si en guanyem algun, ja seria... Estaria molt contenta", ha dit sobre les candidatures del film.

La catalana ha explicat que va començar "per lo alt" la seva carrera, car es tractava del seu primer projecte professional. Com ha detallat, la van trobar perquè la van veure ballant a través d'Instagram. "A les xarxes socials mai ets pots fiar. Però quan t'obren per dir-te que volen que facis el càsting per ser protagonista d'una pel·lícula... no sé què dir-te", ha recordat, admetent que inicialment no es creia que fos una proposta real.

"És una pel·lícula que t'interpel·la molt com a espectador perquè et fa conscient d'una realitat que vius molt de prop, però fem veure que no hi són, com tantes altres realitats socials", ha dit Prieto. El nostre expert en cinema ha destacat el mèrit de les actrius i les seves interpretacions, que en molts moments és complicat discernir si estem davant d'una ficció o un documental estructurat com a pel·lícula.

En aquest sentit, l'actriu ha dit que mai ha tingut casos relacionats al seu voltant i no coneixia res del tema. "Quan m'hi van proposar va ser: 'Anem a l'aventura'", ha dit Quílez, recordant que la van ajudar a entendre-ho tot plegat la directora del film, la directora de càsting Irene Roqué i també la seva mare.

Tot i que mai havia tractat amb nadons, ha reconegut que els nens li encanten. "Estava esperant el dia del rodatge on hi hagués un nen perquè era el moment preferit", ha dit l'actriu. I ha recordat com les noies que apareixen al film i han passat per una situació com aquesta li explicaven com havia de tractar al nadó.

L'actriu ha reconegut que, en ser una cosa nova, sentia la pressió d'estar en un set de rodatge. Això no obstant, ha destacat que a l'haver competit com a ballarina tenia cert bagatge sobre com gestionar aquesta pressió. "És veritat que impacta, no només és una, són com tres càmeres i tothom aguantant micros", ha destacat.

Les seves sèries preferides

Com és habitual en la secció de Pep Prieto, preguntem al convidat quins són els films o sèries preferits del convidat. En el seu cas, s'ha decantat per dues sèries: Elite i La Casa de Papel. "Les he vist en 2 o 3 dies", ha reconegut, detallant que Tòquio i Nairobi són els personatges amb els quals més se sent representada d'aquesta darrera sèrie.

"Acostumo a veure més sèries que pel·lícules", ha reconegut l'actriu catalana, atribuintho a un tema d'edat. Això no obstant, en estar dins del cinema, també està mirant moltes pel·lícules.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz