Cataluña
Breu canvi de temps

Divendres torna la pluja, la neu i el vent

  • Aquest divendres arribarà un front fred acompanyat d'un solc d'aire fred en altura i d'una línia d'inestabilitat

  • S'esperen xàfecs intensos a l'est, localment amb tempesta i nevades al Pirineu, fortes ventades i mala mar

SÒNIA PAPELL I SERGI LORAS
2 min.

La setmana ha avançat amb certa calma i poc fred, després de començar-la amb fred i amb una gran nevada al Pirineu. Ara estem a les portes d'un breu canvi de temps que es notarà al llarg d'aquest divendres. Ara bé, s'espera un segon canvi de cara a dilluns de la setmana que ve, amb el permís, això si, d’un cap de setmana relaxat i estable.

Després de l'arribada d'un front càlid durant el dijous que deixarà més núvols i alguns primers ruixats, de cara a divendres arribarà un front fred acompanyat d'un solc d'aire fred en altura i d'una línia d'inestabilitat que ens creuarà just per sobre. Tot plegat comportarà temperatures més baixes i l'entrada de vent del nord.

Dijous més fresquet i nou canvi de temps imminent

Xàfecs intensos a l'est i beu fins als 1.300 metres

Divendres serà un dia canviant, amb més sol a l’oest i al sud i amb nuvolades que deixaran xàfecs a les comarques de la meitat est, localment intensos i acompanyats de tempesta al litoral i prelitoral. En aquest sentit, hi ha avisos activats al litoral de Barcelona i sud de Girona, on es podrien acumular 20 litres en només 1 hora. També tindrem precipitacions al Pirineu. A la cara nord seran de neu i la cota anirà baixant fins a 1.300 metres a darrera hora.

 Precipitació prevista per divendres 25 de novembre (RTVE)

El vent de mestral a les Terres de l’Ebre i la tramuntana al Pirineu i a l’Empordà bufaran a ratxes de 70 a 80 km/h. A la Costa Brava s'esperen onades d'entre 2 i 3 metres. Pel que fa a temperatures, La nit serà freda, sobretot a l’interior, amb glaçades febles al Pirineu. I de dia, les temperatures es quedaran per sota els 10º C al Pirineu i es mantindran entre 13 i 19 ºC a la resta. Tot i que els núvols, la pluja i el vent incrementaran la sensació de fred.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz