Cataluña
Congrés

Les claus de l'acord d'ERC pels pressupostos de l'Estat

Marc Guasch
3 min.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha dibuixat en la seva intervenció davant la Cambra els detalls del suport dels 13 vots republicans al projecte dels pressupostos generals de l'Estat, que tiren endavant amb 187 suports i una abstenció. A banda dels republicans també han votat a favor els diputats del PSOE (120), Podem (33), PNB (6), Bildu (5), PDeCAT (4), CC (2), Més País (2), Compromís (1), el PRC (1) i l'exdiputada de Podem, María Pita.

Rufián defensa la "utilitat" d'ERC

Rufián ha tret pit davant les formacions independentistes que han votat en contra com JxCat o la CUP. Ha reivindicat que "fa ja molt temps que vam dir estar farts de militar exclusivament en la moral, també volem militar en la utilitat". Entre els acords més destacats arrencats a darrera hora destaca la paralització de la MAT a la Selva, la creació d’un mecanisme per garantir l’execució de les infraestructures claus a Catalunya o 24 milions pel pla bucodental.

Execució de les inversions pendents

La MAT a Girona

Una de les qüestions que ha fet allargar les negociacions dels republicans amb la Moncloa fins a darrera hora ha estat la paralització dels treballs del ramal i la subestació de la MAT, la línia de Molta Alta Tensió a la Selva. La plataforma ‘No a la MAT Selva', ha qualificat d’històric l’acord i ha alertat que vetllaran perquè es “deroguin totes les disposicions del projecte”.

Altres acords

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz