Cataluña
Dia Internacional de l'Arxiu

T'obrim les portes de l'Arxiu de RTVE Catalunya i t'expliquem com s'hi treballa

  • RTVE Catalunya obre les portes del seu arxiu per mostrar com s'hi treballa per posar a l'abast de tothom el seu contingut

  • Actualment es puja al web tot el que s'emet i també es digitalitzen els programes des de les primeres emissions en català

  • El portal RTVE Play Catalunya i l'específic de l'Arxiu ofereixen tot el seu contingut en obert i gratuïtament

FRANCESCA PUIG
2 min.

Des que el 27 d'octubre del 1964 es va poder veure la primera emissió de televisió en català, els rotllos de cinema, les cintes de vídeo, els discs i les memòries de darrera generació es guarden a la Unitat de Documentació, Arxiu i Videoteca.

Us n'obrim les portes perquè conegueu com s'hi treballa per a conservar i digitalitzar tot el seu contingut. Milions de notícies, programes, esdeveniments històrics, culturals, socials, polítics... L'entreteniment i l'actualitat de gairebé sis dècades que gràcies a les noves tecnologies es poden compartir amb tothom.

El portal RTVE Play Catalunya posa al vostre abast, en obert i gratuïtament, tots els programes de TVE Catalunya i de Ràdio 4. També comptem amb un portal específic de l'Arxiu de TVE Catalunya on recollim les efemèrides, amb les imatges pròpies de TVE i de centenars de documents històrics que ha enregistrat la primer televisio en català.

El records i també el que ha passat avui mateix

A RTVE Play Catalunya podeu accedir al nostre banc de sèries en català, que es va ampliant. També es una feina de moltíssims dies i hores oferir les obres de teatre des de les primeres emeses al programa Lletres catalanes.

TVE Catalunya s'ha afegit així al Dia Internacional dels Arxius que se celebra el 9 de juny, ja que en aquesta data de l'any 1948 la UNESCO va fundar el Consell Internacional d’Arxius. Aquest organisme internacional fomenta el manteniment i conservació dels centres documentals d'arreu del món, i que són la nostra memòria, com també el seu manteniment i consulta.

A RTVE treballem contínuament perquè tots els programes emesos a ràdio i televisió estiguin a l'abast de tothom, gràcies a la plataforma gratuïta i en obert RTVE Play. Es clar que molts programes no hi són i és per dues raons: alguns suports antics no han aguantat el pas dels anys, i d'altres no es poden pujar al web pels drets de propietat o copyright.

Us convidem a fer un cop d'ull a la nostra memòria històrica o bé als programes d'avui mateix. Voleu veure la constitució del Parlament de Catalunya l'any 1980? O potser el problema de trànsit d'aquest matí ? Sigueu benvinguts, entreu i remeneu, que ara ja ens coneixeu.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz