Cataluña
Festival

Primera jornada de queixes al Primavera Sound

  • La primera jornada del festival al Parc del Fòrum es va veure marcada per les llargues cues als accessos i a les barres

  • L'alcaldessa afirma que la capital catalana i Madrid "s'estimen" i critica "les dirigents" que "les volen enfrontar"

  • L’Ajuntament de Barcelona trasllada un acord per garantir el Primavera Sound durant 4 anys

Nadia Somoza / Aurora Redón
4 min.

El Primavera Sound ha demanat disculpes pels problemes amb els serveis de barres de la jornada d’aquest dijous al Parc del Fòrum, que es van traduir en llargues cues a les barres i que també es van patir als accessos del festival.  “Som conscients dels problemes amb els serveis de barres durant el dia d'ahir i us demanem disculpes. Estem treballant sense descans per solucionar-los i que puguem gaudir de les properes jornades com ens mereixem”, han assenyalat en una piulada a través de Twitter. Des d’aquest dijous, públic del festival s'ha queixat, a través de les xarxes socials, de les cues i de l’aforament “sobredimensionat” d’aquesta edició.

Incivisme al barri

Els veïns de la Plataforma Stop Concerts al Fòrum han augurat "un problema amb l'incivisme, la neteja i la seguretat" durant la celebració del festival.

Residents en la part alta del barri del Besòs i el Maresme han explicat que la zona pròxima al recinte s'omple de centenars de persones "perjudicant el passeig o la rutina dels veïns", i també han criticat problemes com la venda d'alcohol.

Així mateix, han lamentat la restricció d'accés a la zona de banys del Fòrum per la celebració del festival, mesura que sí que permet el passo a persones amb diversitat funcional que vulguin utilitzar el servei municipal de bany assistit.

Integrats en la mateixa plataforma, els veïns de Diagonal Mar creuen que el seu "principal problema" seran els cotxes dels assistents al festival, perquè ja no es pot aparcar en el passeig marítim, on abans hi havia zones sense urbanitzar que feien la funció d'aparcaments.

La plataforma Stop Concerts ha demanat a l'Ajuntament que "compleixin" amb les mesures de seguretat i neteja que han pactat en les reunions amb els veïns i l'organització del festival.

El petó entre Colau i Ayuso

Ada Colau ha defensat Barcelona com a seu "indissociable" del Primavera Sound, en una visita a la primera jornada del festival musical. L'alcaldessa ha reiterat que ja es negocia amb els organitzadors un nou contracte per mantenir el certamen a la capital catalana, després que aquests hagin criticat el tracte que suposadament reben del consistori, i ha defensat que l'esdeveniment musical està "vinculat" a la ciutat "i a aquest lloc meravellós al costat del mar que no es pot comparar amb cap altra ubicació possible".

El recinte del Parc del Fòrum acull aquest any, a banda de les nombroses actuacions musicals, un mural de grans dimensions que mostra l'alcaldessa de Barcelona i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, fent-se un petó a la boca, emulant els protagonistes del famós mural pintat al mur de Berlín, el secretari general rus Leonid Brézhnev i el líder de l'aleshores Alemanya oriental Erich Honecker, amb motiu del 30è aniversari de la República Democràtica Alemanya.

Colau ha celebrat que "l'art provoqui" i ha subratllat que li "encanta la llibertat d'expressió". I a l'entorn del que genera la imatge, l'alcaldessa de Barcelona ha recordat que sempre ha "defensat que Barcelona i Madrid s'estimen", i que tenen "mil llaços i vincles" culturals, històrics o afectius. "El que em sap greu -ha dit- és que hi pugui haver algunes dirigents que vulguin confrontar les nostres ciutats. No m'hi trobaran", ha reblat.

Acord per garantir el Primavera durant 4 anys

El tinent d'Alcaldia de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha assegurat que el consistori ha traslladat a l'organització del Primavera Sound un acord per garantir el certamen durant 4 anys. Després que un dels directors del festival hagi acusat el govern municipal de veure'l com una "molèstia" i de dir que Barcelona no els vol, Martí ha afirmat no entendre la queixa i l'ha atribuït als "nervis" de l'organització els moments previs a l'estrena de la nova edició.

També ha explicat que els han proposat "dates concretes" per celebrar el certamen i ha celebrat el clima de "diàleg" i "bona entesa". Martí ha concretat que la intenció és mantenir el festival al Parc del Fòrum i ha indicat que esperen una resposta a la proposta de l'Ajuntament.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz