Televisión

El Barça femení celebra la temporada perfecta

Roger Franco
4 min.

Amb la victòria a la final de la Champions aquest cap de setmana a Bilbao, el Barça femení ha aconseguit l'objectiu més ambiciós de la seva història: guanyar la mateixa temporada tots els títols possibles, és a dir, la Champions, la Lliga, la Copa i la Supercopa. Però res sembla impossible per a una generació de jugadores que ha demostrat temporada rere temporada la seva capacitat de millora, tant en l'aspecte individual com en l'àmbit col·lectiu.

Quan es guanyen 4 títols és lògic pensar que la temporada ha estat una bassa d'oli, però el Barça com a institució viu inmers en una situació complicada i també el primer equip femení de futbol ha hagut de sortejar dificultats. L'inici de la temporada va estar marcat pels efectes del polèmic petó de Luis Rubiales a Jenni Hermoso durant la celebració del Mundial. Algunes de les futbolistes del Barça van ser de les més contundents a l'hora d'expressar pública i privadament la necessitat de fer canvis profunds a la Federació Espanyola de Futbol, fins al punt de negar-se a jugar amb la selecció espanyola fins que no s'atenguessin les seves peticions.

Foto de família del Barça femení al Palau de la Generalitat amb es 4 títols aconseguits aquesta temporada

L'equip també ha hagut de sobreposar-se a lesions importants de llarga durada, com la patida per Mapi León a principis de desembre, un autèntic puntal de l'equip i que la va obligar a passar pel quiròfan. I també ha hagut de conviure amb la incertesa al voltant del futur de la capitana, Alexia Putellas, que tot just fa uns dies es va resoldre confirmant la seva renovació amb el Barça. Qui no seguirà, i ja ho havia anunciat fa molts mesos, és l'entrenador Jonatan Giráldez. El gallec marxa del club aquest estiu amb l'orgull d'haver estat una peça fonamental del projecte ja des del 2019 com a assistent de Lluís Cortés i, sobretot, des del 2021 quan va assumir la direcció del primer equip.

Probablement per això els noms més corejats a la celebració d'aquest diumenge a la plaça Sant Jaume han estat els d'Alexia, Mapi León i Giráldez, però també el de la flamant guanyadora de la Pilota d'Or, Aitana Bonmatí, cridada a seguir exercint el lideratge de la plantilla en les pròximes temporades.

El cos tècnic i les jugadores han visitat primer el Palau de la Generalitat, on els ha rebut el president en funcions Pere Aragonès. Posteriorment, l'expedició blaugrana ha creuat la plaça i ha anat a l'Ajuntament de Barcelona on els esperava l'alcalde Jaume Collboni i el regidor d'Esports de la ciutat, David Escudé.

En nom de les futbolistes ha pres la paraula la capitana, Alexia Putellas, que amb la veu desgastada ha insistit novament en destacar la gran fita que suposa haver assolit tots els títols en una sola temporada.

El discurs més emotiu ha estat el de l'entrenador, Jonatan Giráldez. Ha tingut paraules d'agraïment també per a les seves jugadores i els seus companys de l''staff'. Sent conscient que d'aquí a pocs dies farà les maletes per marxar als Estats Units, Giráldez s'ha mostrat "orgullosament gallec", però al mateix temps ha reconegut que els 12 anys que ha viscut a Barcelona han deixat un pòsit important. "M'han fet madurar", ha assenyalat, i ha afegit que les experiències viscudes i el fet que el seu fill hagi nascut a Barcelona fan que "hi hagi una part meva important que és catalana".

Pel que fa al president del Barça, ha posat com a exemple el compromís de tots els integrants del femení blaugrana. "Tenen lideratge i són dinamitzadores d'una manera de ser i de pensar", ha dit Joan Laporta. El dirigent blaugrana també ha dedicat unes paraules a l'afició per agrair el suport rebut durant la temporada i prometre més èxits.

El primer equip femení de futbol ha tancat la temporada perfecta havent aconseguit tots els títols possibles: Champions, Lliga, Copa i Supercopa. Una situació envejable que contrasta amb la del masculí, que aquest diumenge posa punt final a un any en blanc i que acaba d'acomiadar de la banqueta Xavi Hernández.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz