Cataluña
Cinema

'Alcarràs', el crit d'un poble que ja ha fet història

Punts de Vista  
  • 'Alcarràs' arriba als cinemes de Catalunya a més de 70 sales

  • La pel·lícula de Carla Simón es converteix en un fenomen social i cultural

Carla Simón celebra l'èxit de la pel·lícula guanyadora de l'Os d'Or a 'Punts de vista'

DAVID VIDAL
3 min.

Hi ha pel·lícules que canvien vides, i això és el que està passant amb 'Alcarràs'. No només ha revolucionat a un poble sencer i als seus actors, sinó també a tota la indústria cinematogràfica que espera amb il·lusió i esperança la seva estrena. La directora Carla Simón visita 'Punts de vista' per parlar amb Tània Sarrias de les seves arrels, de la gesta assolida per 'Alcarràs' i del reconeixement que per fi comencen a obtenir les cineastes catalanes!

En un moment en el qual les sales pateixen per culpa dels nous hàbits dels espectadors, Carla Simón dona una empenta important al sector, que veu com aquests dies tornen a obrir vells cinemes per tal de projectar el film guanyador de l'Os d'Or de la Berlinale. La il·lusió per 'Alcarràs's'ha contagiat per tots els racons de Catalunya i són molts i moltes el que esperen la seva estrena per omplir les sales.

Per si encara hi ha algú que no coneix la pel·lícula de l'any, 'Alcarràs' és un drama rural familiar sobre la desaparició de les activitats agrícoles, que gira al voltant de la intenció instal·la plaques solars en una parcel·la agrícola ocupada fins ara per un fruiter de presseguer, empenyent els membres de la família Solé a trobar-se.

Una nova generació de cineastes que enlluernen Europa

El reconeixement de Carla Simón no comença amb 'Alcarràs'. El 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge, 'Estiu 1993' que va obtenir l'aplaudiment del públic i el respecte de tota la crítica. La història, basada en la pròpia infantesa de Simón, va ser guardonada amb el Gaudí a la millor direcció i amb el Goya a la millor direcció novell. També va visitar la Berlinale on va ser reconeguda i va ser escollida per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per representar el país als premis Oscar.

Somos cine - Verano 1993 - Ver ahora

Carla Simón forma part d'una nova fornada de cineastes catalanes que per fi estan assolint el reconeixement merescut. Conjuntament amb Neus Ballús, Lucia Alemany, Belén Funes... forma part d'una generació de joves cineastes que han vingut per a quedar-se, en un món on fins ara només tenien oportunitats els homes. Les seves pel·lícules han estat reconegudes dins i fora de les nostres fronteres.

Punts de vista - Neus Ballús celebra les nominacions als Gaudí de 'Sis dies corrents'

Des de divendres 29ja es pot veure als cinemes una de les pel·lícules catalanes més importants de la història. Tant de bo aquest esdeveniment serveixi per revifar la cultura de les sales de cine i siguin molts els que recuperin el plaer de seure en una butaca i gaudir d'una història en pantalla gran.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz