Cataluña
Disputa

El Departament d'Educació i els Sindicats trenquen les negociacions

  • La conselleria lamenta que s'hagi perdut la que, segurament, podria ser l'última oportunitat de negociació

  • Ja s'ha publicat al portal intern de centres la resolució de les plantilles per al curs vinent

Nadia Somoza / Isabel Luna / Lourdes Gata
2 min.

Educació dona per finalitzades les negociacions amb els sindicats i tira endavant la seva proposta de plantilles.

La conselleria ha lamentat que s'hagi perdut la que, segurament, podria ser l'última oportunitat de negociació. Educació va fer una darrera proposta als sindicats que plantejava avançar la reducció d'una hora lectiva a infantil i primària al curs 2022-2023, que comportava incorporar 1.462 dotacions. Segons han explicat fonts de la conselleria, la proposta se'ls va comunicar en converses durant la Setmana Santa i divendres passat se'ls va explicar en una reunió preparatòria de la mesa sectorial d'aquest dilluns. Els sindicats, però no van assistir a la mesa de dilluns i, per tant, no hi va haver acord.

Ara aquest acord ja no és possible perquè aquest dimarts s'ha publicat al portal intern de centres la resolució de les plantilles per al curs vinent, sense aquests 1.462 mestres.

La proposta d'Educació

La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha expressat la "decepció" del Departament després de fer fins a tres moviments sobre la petició de recuperar l'horari lectiu dels professionals previ a la pandèmia. Això implica tornar a les 18 hores a secundària i les 23 a primària. En la darrera proposta abans de les vacances de Setmana Santa, la conselleria plantejava que la recuperació fos efectiva el curs 2023-2024 per a infantil i primària i el curs 2024-2025 per a secundària. Els sindicats, però exigien que s'apliqués el curs vinent i en totes les etapes.

Finalment, Educació va fer aquesta darrera proposta durant la Setmana Santa, que comportava l'avançament dels terminis.

Colell ha dit que consideraven que el gest que feien era "definitiu" i creien que podria permetre l'acord. Finalment, però els sindicats no van assistir a la mesa i el Departament ha donat per finalitzades les negociacions. "Ens dol molt", ha dit.

Un altre dels punts problemàtics en la negociació era la proposta de nou calendari escolar. Collell ha expressat la fermesa del Departament de tirar-lo endavant.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz