Cataluña
5è dia de vaga

Milers de docents amenacen amb més protestes si no es reverteixen les retallades

  • Els docents tanquen cinc dies de vaga amb una nova manifestació pel centre de Barcelona

  • Els protestants han entrat al pati interior de l'edifici d'ERC i han fet pintades i despenjat pancartes

Nadia Somoza / Isabel Luna / Lourdes Gata
3 min.

Milers de docents amenacen amb més protestes si no es reverteixen les retallades. Així tanquen aquest dimecres cinc dies de vaga contra la política educativa del Departament d'Educació. Ho fan amb una manifestació pel centre de Barcelona, que ha sortit des de plaça Universitat i que ha arribat a Sant Jaume.

Els manifestants tornen a cantar proclames en contra del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, de qui demanen la dimissió o el cessament. A més, els sindicats han afirmat que només es presentaran a la mesa sectorial d'aquest dijous si Educació els fa una bona proposta per negociar.

Per part seva, la secretària general de la Federació d'Educació de CCOO a Catalunya, Teresa Esperabé, ha afirmat que les mobilitzacions "no pararan fins que Educació retiri la modificació del calendari i els 'currículums' i el decret de plantilles", al que Bernat Pèlach, de la Intersidical-CSC, ha afegit que les mobilitzacions, "si no hi ha un canvi real, es poden allargar tot el curs".

La Conselleria d'Educació ha informat que el 8,44% dels professionals dels col·legis públics de Catalunya estan secundant la vaga convocada per a aquest dimecres. La Guàrdia Urbana ho xifra en 6.000 persones.

Es manifesten a la seu d'ERC

Desenes de persones s'han manifestat al matí a la seu d'ERC a Barcelona, al carrer Calàbria, per demanar la dimissió o el cessament del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Els protestants han entrant fins al pati interior i han fet pintades en contra de la política educativa del Govern i demanant el cessament del conseller. 'ERC traïdors' es podia llegir en una de les pancartes.

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat i la protesta s'ha traslladat al carrer, just davant la seu.

Els docents es manifesten a Girona

Prop d'un centenar de docents s'han manifestat aquest dimecres pels carrers de Girona per demanar revertir les retallades en el sector de l'educació en el que ha estat l'última jornada de vaga. La portaveu del sindicat USTEC a Girona, Glòria Polls, critica "l'immobilisme i l'hermetisme" del conseller d'Educació, però anima als docents a seguir amb la lluita. Polls afegeix que les protestes han servit, tot i que les negociacions no hagin fructificat. En la manifestació també hi han participat diversos educadors de l'escola bressol que també han reclamat més recursos per dignificar la professió, a banda d'una baixada de les ràtios. La protesta s'ha finalitzat al migdia davant de la Delegació del Govern a Girona.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz