Cataluña
Llengua

El Govern vol ampliar el consens per defensar el català

  • L'executiu creu que l'acord dels partits és un "bon punt de partida" a partir del qual ampliar el consens

  • La setmana vinent se sabran els detalls de la consulta que es farà sobre la candidatura olímpica pel 2030

ROGER FRANCO / ANNA FORMENT
3 min.

El Govern defensa que l'acord dels grups parlamentaris per modificació de la llei de Política Lingüística és "un bon punt de partida". La portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat els quatre "punts de consens" que ha tancat l'executiu durant la segona jornada de treball, que se celebra aquest dissabte al Palau de Pedralbes.

A la reunió de treball del Govern hi assisteixen tots els consellers i conselleres | ACN

L'executiu es mostra satisfet que la proposta avanci al Parlament. Així mateix, Plaja ha explicat que es preveuen noves reunions del Pacte Nacional per la Llengua durant "els propers dies".

Plaja ha desgranat els quatre "punts de consens" que ha acordat el Govern. Segons ha explicat, l'executiu s'ha mostrat "absolutament compromès" en impulsar "arreu" l'ús del català i la defensa de la llengua com a "pròpia del país". A més a més, ha subratllat que el Govern defensa que l'idioma "és i seguirà sent la llengua vehicular de l'escola".

La portaveu ha insistit que la Generalitat treballa per "trobar tots els mecanismes possibles" per "apartar els tribunals" de les decisions lingüístiques. Plaja també ha subratllat que el missatge és de part de "la totalitat del Govern", i no ha volgut fer diferències entre els membres d'ERC i Junts, després que el grup parlamentari d'aquests últims es despengés de l'acord polític. Aragonès i Puigneró es van reunir ahir amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez.

La crisi a Ucraïna

Durant la trobada d'aquest dissabte al Palau de Pedralbes, el Govern ha analitzat els efectes de la guerra a Ucraïna i les seves conseqüències. Amb l’objectiu de conèixer a fons la situació, s'ha fet una taula rodona amb quatre experts que, des de diferents angles, han aportat la seva visió sobre els efectes de la crisi en els àmbits polític, humanitari, energètic i de ciberseguretat.

La portaveu del Govern modera una taula rodona amb experts sobre els efectes de la guerra a Ucraïna | ACN

Hi han participat Carmen Claudín, investigadora del CIDOB i experta en la política interna i exterior de Rússia i Ucraïna; Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya i vicepresident de la Taula del Tercer Sector Social a Catalunya; Pep Salas, enginyer agrònom en especialitat medi rural i Doctor per la UPC en sostenibilitat i en transició energètica; i Ramsés Gallego, membre de l’organització internacional ISACA (Associació pel Control i l’Auditoria dels Sistemes d’Informació) i director internacional de Tecnologia de CyberRes, la línia de negoci de Micro Focus centrada en la ciberresiliència.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz