Cataluña

El Primavera Sound 2023 se celebrarà entre Barcelona i Madrid

  • L'anunci arriba dos mesos després de les desavinences entre l'Ajuntament de Barcelona i la direcció del festival

  • De l'1 al 3 de juny tindrà lloc al Parc del Fòrum de Barcelona i del 8 al 10 la Ciutat del Rock d'Arganda del Rei a Madrid

Maria Bosch | Maite Boada
3 min.

L'edició 2023 del Primavera Sound es repartirà entre Barcelona i Madrid. Tornarà a tenir dos caps de setmana de música, però en aquesta ocasió se celebrarà en dos llocs i no només a la capital catalana. D'aquesta forma, de l'1 al 3 de juny tindrà lloc al Parc del Fòrum de Barcelona i del 8 al 10 del mateix mes a la Ciutat del Rock d'Arganda del Rei a Madrid.

Divisions a l'Ajuntament de Barcelona per l'anunci del Primavera Sound | Maite Boada

L'anunci del Primavera Sound arriba dos mesos després de les desavinences entre l'Ajuntament de Barcelona i la direcció del certamen. Els organitzadors van amenaçar en marxar de la ciutat més enllà del 2022. Tot i això, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va garantir que el Primavera Sound continuaria a la ciutat el 2023.

Mantindrà la seva identitat de festival urbà

L'organització del festival ha apuntat que tant en una com en l'altra ciutat, "mantindrà la seva identitat de festival urbà amb la programació de Primavera a la ciutat durant la resta de dies de la setmana". Expliquen que l'anunci d'aquesta doble seu "no sorprendrà a qui coneix la història del Primavera Sound". Per ells, "fer realitat un Primavera Sound de pont aeri" suposa "a més d'una gran alegria, un pas endavant tant lògic com natural".

"L'aterratge a Madrid no és més que l'últim capítol de la nostra llarga i estreta relació amb la ciutat, però també el primer de tot el que vindrà". Considera que un Primavera Sound que l'any 2023 començarà a Barcelona i acabarà a Madrid només pot sortir beneficiat el públic. "Doble seu, doble il·lusió".

Jordi Martí: "Barcelona no té res a envejar al Madrid d'Ayuso"

Desavinences amb l'Ajuntament

El director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, havia mostrat "preocupació" pel futur de l'edició 2023 i els impulsors del certamen van dir que tenen "molt bona relació" amb totes les ciutats, però que a Barcelona no tenen "cap acord amb l'Ajuntament". Per Ruiz, el consistori "no fa cap esforç" perquè l'esdeveniment se celebri el 2023 i diuen que els han traslladat que no els interessa "el model".

L'alcaldessa de Barcelona va garantir, però, que el Primavera Sound podria repetir l'edició ampliada a dos caps de setmana el 2023. Colau va assegurar que està "fora de discussió" que el festival es quedi a Barcelona i va refermar el "compromís" de la ciutat amb el Primavera.

L'ajuntament celebra que el festival se celebri també a Madrid

L’Ajuntament de Barcelona nega que sigui una mala notícia l’anunci del Primavera Sound de dividir l’edició del 2023 entre Barcelona i Madrid. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, en fa una lectura “molt positiva”. “Que el Primavera tingui moltes primaveres pel món és molt positiu”, assegura.

Considera que la decisió dels organitzadors de dividir els dos caps de setmana de l’edició del 2023 entre les dues ciutats és “una bona solució pel festival”. De fet, per l’executiu de Colau, és una bona notícia que s’exporti el talent de la ciutat.

Collboni diu que el Primavera està "indestriablement unit" a Barcelona

El tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el Primavera Sound està "indestriablement unit" a la ciutat de Barcelona i ha negat que hi hagi desavinences amb l'organització del festival. Així mateix, Collboni ha remarcat que veu "amb molt orgull" que un festival barceloní es pugui "compartir" amb altres ciutats.

En la mateixa línia, Collboni ha celebrat que altres festivals nascuts a Barcelona com ara el Sónar facin edicions a escala internacional.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz